site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gaziler Günü törenle kutlandı

Gaziler Günü törenle kutlandı
20.09.2017
A+
A-

19 Eylül Gaziler Günü Selçuk’ta düzenlenen çelenk sunum töreni ile kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilmesinin yıldönümü sebebiyle kutlanan Gaziler Günü sebebiyle düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediye Başkanlığı, Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği çelenkleri koyuldu.

Gaziler her zaman vatan için var

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasını yapmak üzere Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Fahrettin Eren kürsüye geldi. Bu yıl da duygu yüklü bir konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Fahrettin Eren gaziliğin Türk milletini var eden değerlerden biri olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Eren; “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü Mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin 96. Yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Gaziler Günü canlarını bu millete adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla vatanın birliği ve bölünmezliğine, milli değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Şehit nurlanmış, gazi onurlandırılmamış insandır” dedi. Fahrettin Eren konuşmasını; “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyoruz. Ruhları şad olsun” diyerek bitirdi.

Gaziler tarihi yazar kahramanlardır

Fahrettin Eren’in konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudular. 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Selçuk’ta düzenlenen çelenk sunum törenin ardından Selçuk Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette gaziliğin sahip olunabilecek en büyük onurlu unvanlardan biri olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “ Gaziler şanlı tarihimizin her sayfasına adlarını büyük bir özveriyle yazdıran kahramanlardır. Gaziler hem tarih yazmış; hem de tarihimize tanıklık etmişlerdir. Ebediyete intikal eden gazilerimize Allahtan rahmet, sizlere sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.