site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Faiz Lobisi Diye Bağıranlar Müthiş Bir Tokat Yediler

Faiz Lobisi Diye Bağıranlar Müthiş Bir Tokat Yediler
13.06.2013
A+
A-

fikri-atilbaz11Kimse kusura bakmasın, Başbakan Erdoğan şaşırmış bir vaziyette. Onca danışmanı var onlarda çok şaşırmış olmalılar ki yedikleri dip dalgayla alabora olmuşlar ve Erdoğan’a verdikleri metinde saldırı oklarını faiz lobisi diye bir noktaya döndürdüler. Bu olayların yaşandığı dönemde hiç değilse AKP tabanını kaybetmeyelim diye planladıkları faiz lobisi çığırtkanlığı yaptılar. Meydanlara çıkma sebebini, masumane bir şekilde 10 yıllık bir baskı neticesinde suskunluğunu bozan insanların bu yüzden değil de faiz lobisi mantalitesi yaparak AKP’yi birilerinin hedefindeymiş gibi göstermeye çalıştılar. Böylece yine mağduru oynayacağını ve oy hanesinden bir şey kaybetmeyeceklerini düşünerek bu faiz lobisini çıkardılar. Çünkü bütün hesapları aman oylar gitmesin, tabanımız erimesin. Ancak gerçek güneş gibi parlayıp yakıcı bir sıcakla vurunca o aysberginiz erimeye başladı.
Başbakan Erdoğan’ın bu faiz lobisi açıklamaları esnasında kimsenin dikkat etmediği bir hususu MHP Lideri Devlet Bahçeli dile getirdi; “Siz değerli arkadaşlarımın ve ekranları başında bizi izleyen muhterem vatandaşlarımın Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Havalimanı’ndaki şu sözlerine dikkat etmesini istirham ediyorum: “Bizim karşımıza geldikleri zaman ‘Sizin zamanınızda 5 kat daha zengin olduk’ diyenler, işte bugünlerde bizle uğraşmaya başladılar.”
Başbakan’ın burada bahsettiği faiz lobisidir.
Demek ki, faizcilerin, faiz lobisinin 10 yıldır Başbakanla yedikleri içtikleri ayrı gitmemiştir.
Üstelik karşısına geçip “bizi 5 kat zengin ettin” diyerek pişkin pişkin minnetlerini sunmuşlar, teşekkürlerini iletmişlerdir.”
Lider Bahçeli’nin bu saptaması Erdoğan’ın ve AKP iktidarının yüzüne tokat gibi inmiştir. Bakalım hala faiz lobisinden söz edebilecek mi? Ayrıca bu konuda dünkü Ortadoğu’da Murat İde’nin yazısını okumayanlar lütfen okusun.
***
Evet, bu konular hakkında yazmaya devam edeceğiz; ancak asıl meseleyi yani bebek katiliyle yapılan anlaşmaları unutmadan, unutturmadan yazmaya devam edeceğiz.
Sayın Çelik dün bir açıklama yapmış; “Sayın Başbakanımızın yakıp yıkanlarla, kırıp dökenlerle işi olmaz. Kamu malına, cana ve mala zarar verenler esasen muhatap alınamazlar. Sayın Başbakanın görüşeceği insanlar, ancak meşruiyet içinde kalarak demokratik eylemler yapan kişiler olacaktır. (….)”
Böyle bir açıklamayı okuyunca insan çok değişik duygulara kapılıyor. Güler misin ağlar mısın, cinsinden bir hal alıyor insanı. En azından bana böyle oldu. Yakanlarla, yıkanlarla Başbakan Erdoğan’ın işi olmazmış, Esasen de, kamu malına, cana ve mala zarar verenler muhatap alınamazlarmış. Vay benim cennet vatanım kimlerin eline kalmış.
Yahu Allah’ını seven, iman eden Allah hakkı için düşünsün; Türk vatanında okulları yakıp öğretmenleri öldüren, iş makinelerini kırıp döken, şantiyeleri basıp, işçileri, mühendisleri öldüren, yolları tahrip eden, köprülere saldıran, ormanlarımızı yakan, vatan için nöbet tutan, sınırları koruyan kınalı kuzularımızı katleden, polisleri vuran, binlerce askerin uzuvlarını kaybetmesine, verdiği maddi ve mani zararlardan öte 46 binden fazla insanın ölümüne sebep olan PKK çetesinin katilbaşı, bebek katiliyle İmralı’da muhatap olan kimdir? Esastan ya da usulden hiç fark etmez madem yakanlar, yıkanlar, kamu malına zarar verenler muhatap alınmaz sayın Çelik, devri iktidarınızda bu bebek katilini karşınıza kim muhatap kıldı?
Bir gün gelecek rüyalarınızda şehit kanlarından oluşmuş bir göl içinde iktidarınızı çırpınırken göreceksiniz. Ve bu rüyalar o kadar sıklaşacak ki, doktor doktor gezeceksiniz ama beyhude bir derman arayışı olmaktan öteye gitmeyecek.
***
Böyle bir ortamda bazıları rol çalmaya çalışıyor ya da verilen görev üzerine ortaya atılıyor. Bunlardan biri de sanatçı duyarlılığı adı altında Hülya Avşar’ın Başbakan’dan görüşme talep etmesi olmuştur. Artık Türkiye üzerine kurgulanan konuları senaryoya dönüştürür ve adında da mutabık kalırlar herhalde.
Ülke yanıyorken Akile Hülya Koçyiğit’ten de bir açıklama gelmiş, tam barış sürecindeyken böyle olayların yaşanması üzücü demiş. Allah ıslah etsin.
Bir açıklamada AKP araştırmalarını yapan kamuoyu araştırma şirketi Polmark’ın kurucu ortaklarından İbrahim Dalmış’tan gelmiş; “Taksim Platformu’nun temsilcileriyle görüşürüz ama bunlar Alevi olmayacak, sol örgüt üyesi olmayacak. Bulun böyle birini görüşelim” bu zat kimdir ve kimin adına konuşmuştur? Be mübarek bu iktidar içinde birçok solcuyu barındırmıyor mu? Marksist-Leninist bir çete sizin deyiminizle örgüt olan PKK’yla Kandil’de, İmralı’da ve bazı Avrupa şehirlerinde görüşmeler yapmadı mı? Şu an mütareke masasında oturdukları kimler?
Alevi olmasın diyerek sen nasıl, hangi hakla bu ülke insanını reddederek bölücülük yaparsın? Kimsin sen? Bu nasıl bir ayrımcılıktır, bu nasıl bir mezhep üzerinden ayrımcılıktır?
***
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında şöyle konuşmuş; “Çevre hassasiyeti daha farklı eylemlere ve amaçlara paravan mahiyeti taşımış, demokratik yönetime karşı illegal bir eyleme dönüşmüştür. Ankara’da yapılan vandallıklar, Taksim Gezi Parkı’ndan güç almıştır. Eylemleri bahane ededenler Türk bayrağını yakacak, bölücü posterleri devletin kurumuna asacak kadar alçalmışlardır. Diyorlar ki başbakan sert, n’olacaktı? Şu terör örgütü mensuplarının posterlerini indirin mi diyeceğiz? Kamu kurumunun içine bunlar nasıl sokulur, çatıya bunlar nasıl çıkarılır? O örgüt liderlerinin resimleri oralara nasıl astırılır. Bunların karşısında Başbakan konuşunca sert deniliyor. Buna sert diyorsanız kusura bakmayın, bu Tayyip Erdoğan değişmez.”
Sayın Başbakan, 10 yıldır bayrağa yapılan saldırılar karşısında susarken, tahrik unsuru olmasın diye bayrak duvarlardan indirilirken, bebek katili posterleri meydanlarda taşınır, yine bebek katili tişörtleri giyilirken, şu an Kürdistan yazılı tişörtleri serbestçe satılırken aklınız neredeydi? Milli Görüş gömleğini çıkarttık, değiştik diyen sen değilmiydin, keşke milli konularda da milli olabilsen.
***
Yazımızın yine faiz lobisiyle sonlandıralım ve sözü MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye bırakalım:
“Demek ki, faizcilerin, faiz lobisinin 10 yıldır Başbakanla yedikleri içtikleri ayrı gitmemiştir.
Üstelik karşısına geçip “bizi 5 kat zengin ettin” diyerek pişkin pişkin minnetlerini sunmuşlar, teşekkürlerini iletmişlerdir.
Başbakan Erdoğan milletimizin emeğini, göz nurunu ve alnından dökülen mübarek teri faiz lobisine 10 yıldır haraç mezat devretmiştir.
Sayın Başbakan sana buradan soruyorum:
Bu faiz lobisi kimlerden oluşmaktadır?
Lobinin tarafları Taksim’deki olayların neresindedir?
Yurt içi, yurt dışı ayakları nerelere kadar uzanmaktadır?
Bunlardan destek aldın mı? Bunlardan yardım gördün mü? Bunlardan menfaat elde ettin mi? Bunlardan komisyon alarak yabancı bankalara istiflendin mi?
Faiz lobisini 5 kat zenginleştirirken; çiftçimizi, esnafımızı, memurumuzu, işçimizi, emeklimizi yoksullaştırmak hangi inanca, hangi ahlaka, hangi vicdana ve hangi kitaba sığacaktır?”
Evet, hangi kitaba sığacaktır?
Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

YORUMLAR
  1. mutlu olmak yerine haklı olmayı tercih ediyorsunuz... dedi ki:

    yazınızda her şeyi erdoğan planlıyor ve her şey onun üzerinden yapılıyor gibi bahsediyorsunuz. evet faiz lobisi sizin zamanınızda 5 kat daha zengin olduk diyor ve bunu pişkinlikle söyleyebiliyor. çünkü bu hükümet ekonomiyi ele aldığında faiz lobisine karşı gelecek bir alt yapıları yoktu. ilk 5 yıldan sonra ekonomimizi dışa bağımlılıktan bir nebze olsun kurtardık ve dış müdahalelere kapayabildik. bunun en iyi örneği ise 2008 krizi. şimdi ise yine faiz lobisi işe koyuldu neden biliyor musunuz bunu her zaman yapıyorlar. dünya ekonomisine ve krizlere zemin hazırlıyorlar. şöyle bir geriye götüreyim sizi 1995 krizi 2001 krizi 2008 krizi ortak özellikleri ney biliyormusunuz aralarında 7 yıl var. başbakanın o faiz lobisi çığırtkanlığı neden biliyor musunuz akıllı olun tüketmeyin üretin 2015 te kriz gelebilir çığırtkanlığıdır. saygılarımla…