site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

EXPO 2020 Heyeti Efesteydi (Video Haber)

EXPO 2020 Heyeti Efesteydi (Video Haber)
12.02.2013
A+
A-

expo2020-heyeti-efes (4)İzmir’in EXPO 2020 adaylık başvurusunu yerinde değerlendirmek amacıyla İzmir’e gelen ve Başkanlığını Danimarkalı Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Delegesi Steen Christensen yaptığı İnceleme Heyeti İzmir’in tarihi ilçesi Selçuk’a gelerek ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Heyet Meryemana ve Efes Antik Şehrinde gezerek incelemelerde bulundu.

İzmir EXPO 2020 adaylığı sürecinde tarihi bir haftayı yaşıyor, 9 kişiden oluşan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) inceleme heyeti İzmir’in EXPO sürecini değerlendirmek için şehrin dört bir yanında incelemelerde bulunuyor. Heyetin bugün ki durağı da Selçuk ilçesiydi. İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacı tarafından karşılanarak misafir edilen heyet Efes Antik Kentine hayran kaldı. Özellikle Kütüphane ve Yamaç evlerinde bol bol fotoğraf çekilen heyet üyeleri Efes Ören Yerinden de övgü ile bahsetti.

Efes gezisine katılan EXPO üyeleri ve görevlileri şu isimlerden oluştu;

EXPO 2020 İzmir Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can, Serpil Alpman (Expo İzmir Temsilcisi), Murat Ersavcı(Pris Türkiye BIE Delegesi Büyükelçi),  Zeliha Toprak(Fransa İzmir Fahri Konsolosu), İlknur Bodur(EXPO Görevlisi), Alime Kılıç Saraydere(EXPO Görevlisi),Seda Gülenç(EXPO Görevlisi), Danimarka BIE Delegesi Mr. Steen Christensen, Başkanlığındaki İnceleme heyetinde; Gambia BİE delegesi Ousman Badjie, Kazakistan BİE Delegesi Serık Amırov, Pakistan BİE Delegesi Mrs. Suraiya Ahmed Butt,Slovenya Delegesi Alenka Ivancic, BİE Başkanı Ferdınnand Nagy, BİE Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertales, BİE Genel Koordinatörü Dımıtrı Kerkentzes, BİE EXPO Koordinatörü Laurence Levy Toledo bulundu. Heyete Selçuk ilçesi adına Selçuk İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacı eşlik etti.

EXPO’nun her ülkenin önemli bir amacı olduğunu belirten BIE İnceleme Heyeti Başkanı Steen Christensen, EXPO’nun küresel topluluk tarafından kucaklanan bir unsur olduğunun altını çizdi. Christensen, “Selçuk Kaymakamına güzel misafirperverliği için teşekkür ediyoruz. EXPO süreci ülkeler arasında diyalog oluşturmaktır. Aynı zamanda EXPO yeni girişimler ile ilgili yarınlara miraslar bırakmaktadır ve küresel dünyaya katkı sağlamaktadır. Dünya EXPO’su ülkelere olağandışı bir platform sunmakta ve ev sahibi ülkenin uzun vadeli bir vizyonu olarak değerlendirilmektedir. EXPO’lar 160 yıldır gerçekleşiyor ama 160 yaşında zamansız kimliklerdir. BIE’ye üye ülkeler olarak Türkiye’nin EXPO’larda oynadığı aktif rolü biliyoruz. Bu hafta biz Türkiye tarafından önerilen İzmir’in fizibilite ve yapılabilirliğini denetlemek için geldik. İzmir’in EXPO’da sağlık temasını seçmiş. Bu tema Türk kültürüne paraleldir. İzmir bu süreçte başarılar diliyorum” diye konuştu.

EXPO 2020 İzmir Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can heyetin Efes gezisi hakkında şunları söyledi;

‘‘İzmir EXPO’yu istiyor, Kasım ayında yapılacak olan oylama da 2020’nin en büyük adayıyız, EXPO üyeleri her aday şehire bir haftalık proğramlar yaparak incelemeler yapıyor. Bu yapılan proğramlarda da aday şehri yerinde inceliyorlar.İzmir’in hem potansiyelini göstermek hem de Kültürel varlığımız olan Efes’i ve Meryemana’yı da heyete göstermek istedik bugün onun için buradayız. İlçe Kaymakamına çok teşekkür ediyoruz çok güzel bir gezi oldu’’ dedi.

Selçuk İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacı EXPO süreci ile ilgili şunları söyledi;

‘‘Bugün 9 kişiden oluşan EXPO Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) inceleme heyeti ilçemizi ziyaret ediyorlar, tanıtım kapsamında ilişkileri, irtibatları sağlayıp rapor edinmek üzere bir inceleme gezisine geldiler. Bugün bizler burada sayın genel sekreterimizle birlikte ev sahipliği yapıyoruz, burada gördüklerinden heyet üyeleri de çok memnun kaldılar. Ayrıca İzmir Valimiz Cahit Kıraç Bey’e, sayın İzmir genel sekreterimize, tüm expo yönetimine, sayın bakanlarımıza, İzmir halkına ve Selçuk halkına şükranlarımı arz ediyorum. Bir İzmirli bir Selçuklu olarakta Ümitliyiz, hepimizin morali yüksek inşallah bu gayretler boşa çıkmayacak emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

HABER: NAFİ TURAN (SELÇUK HABER)

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

expo2020-heyeti-efes (1)

expo2020-heyeti-efes (2)

expo2020-heyeti-efes (3)

expo2020-heyeti-efes (5)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.