site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Expo 2. Canlı Hayvan Fuarı Kuşadası’nda Başladı

07.11.2015
A+
A-

Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı başladı.

Kuşadası Belediyesi’nin onur konuğu ve ev sahibi olarak katıldığı fuarın açılışına Aydın Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürü Mustafa Bircan ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Fuar açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürü Mustafa Bircan “Hayvancılık sektöründe Türkiye’nin en önde gelen illerinden biri olan Aydın’da bu fuarın açılması bizleri çok mutlu etti. Biz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak üreticimizin her zaman yanındayız. Bu fuarın ilimizdeki hayvancık sektörüne büyük fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, konuşmasında Canlı Hayvan Fuarı’nın Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılmasından büyük bir mutluk duyduğunu belirterek “Bu gün açılışını yaptığımız Canlı Hayvan Fuarı ve 3’üncü Ulusal Süt Zirvesi’nin ulusal kamuoyunda yer alacağını düşünüyorum. Bu tür organizasyonların ilçemizin gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra kırmızı et ithal eden ülkemize de faydası olacağına inanıyorum. Bu fuarın Kuşadası’nda yapılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Kayalı’nın ardından konuşan Kuşadası Kaymakamı Aksoy “Bu kongre ve Fuar merkezi ilçe turizmimizde yeni yeni rol almaya başladı fakat on bin kişilik kapasitesiyle ilçe ve ülke turizmine büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Bu kongre ve fuar merkezi ilçemizde turizmi 12 aya çıkarmanın en önemli araçlarından birisidir. Bu organizasyonun ilçemizde bulunan kongre merkezinde yapılmasını sağlayan tüm kurum ve bireylere teşekkür ederim” dedi.

Açılışta son konuşmayı yapan Aydın Vali Yardımcısı Otcu Efes Kongre ve Fuar Merkezi’nin Aydın iline büyük fayda sağlayacağını vurguladı. Otcu ayrıca “İlimize büyük fayda sağlayacağına inandığım bu kongre ve fuar merkezinde bulunmaktan çok mutluyum. Umarım bu komplekste bu tür organizasyonları daha sıklıkla görürüz. Bu fuarın ilimizin bu güzide ilçesinde düzenlenmesini sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen firma ve temsilcilerini bir araya getiren fuar ayrıca 3. Ulusal Süt Zirvesi’ne de ev sahipliği yapacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği işbirliğindeki zirvede sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alınacak. Canlı Hayvan Fuarı 5-8 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.