site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Evde Sağlık Modeli Sağlık Masraflarını Düşürüyor

Evde Sağlık Modeli Sağlık Masraflarını Düşürüyor
15.02.2018
A+
A-

Sağlık alanında hizmetin şekli büyük bir değişimden geçiyor. Hastaneyi hastanın ayağına getiren yeni uygulama ile evde hastane ortamının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tam donanımlı bir hizmet almak artık mümkün. İstanbul’da Medical Center tarafından verilen ve bugüne kadar 80 bin kişinin tercih ettiği evde bakım hizmeti ile hastanelerde yatma süresi yüzde 55’lere, sağlık masraflarını ise yüzde 70’lere kadar düşüyor.

Bireylerin ihtiyacı olan tüm tıbbi ve tedavi edici hizmetlerin, kişilerin yaşam alanlarında, profesyonel sağlık ekiplerince uygulanmasını sağlayan evde sağlık hizmeti, son yıllarda hızla yaygınlaşmaya başladı. Özellikle ileri dönem kanser hastaları, ameliyat sonrası ve yoğun bakım tedavileri görenlerin hastane bağımlılığını ortadan kaldıran uygulama doktor takibi, hemşirelik hizmetleri, röntgen, tıbbi cihaz ve laboratuar gibi tedavi için gereken tüm ihtiyaçları evde sağmayı mümkün hale getiriyor. Bu avantajlar sayesinde her geçen gün büyüyen evde bakım hizmetleri, kısa zamanda on binlerce kişinin tercih ettiği bir model oldu. İstanbul’da Medical Center tarafından verilen evde bakım hizmetinden yararlananların sayısı ise 80 bine ulaştı. Son dönemlere bakıldığında da ayda 2.400, yılda 28.800 kişinin tercihi evde bakım ve sağlık hizmeti oldu.

Masrafları düşürüyor, hastanede yatma süresini kısaltıyor
Evde sağlık hizmetleri alanına profesyonel bir deneyim getiren ve 200’den fazla alanında uzman sağlık ekibiyle hizmet veren Medical Center Genel Müdürü Dr. Tayyar Vardar, uygulamanın son 5 yılda hastanelerde yatma süresini yüzde 55’lere, sağlık masraflarını ise yüzde 70’lere kadar düşürdüğünü belirtiyor. Evde sağlık uygulamasının sunduğu faydaları anlatan Dr. Vardar,“ Hastalara evde sunulan sağlık ve bakım hizmeti her şeyden önce kişilerin ihtiyacı olduğu gereksinimleri kendi yaşam alanlarında almasını sağlar. Kişiye bu şekilde özel bir bakım alanı oluşturulur ve kaliteli bir hizmetle hastanın iyileşmesi hızlanır. Yaşam kalitesini yükseltir. Enfeksiyon riskini de hastanelere göre önemli ölçüde düşürür. Aynı zamanda kendi evinde sevdikleri ve yakınlarının arasında olması hastaya psikolojik bir destek sağlar. Bunun yanı sıra ulaşım ve hastanelerde günlük yatma masraflarına göre maliyetleri oldukça düşürür. Bu gibi faydalar nedeniyle evde bakım hizmetini alanların sayısı artmaya başladı ve oldukça yaygınlaşmaya başlayan bir hizmet oldu.” açıklamasında bulundu.

Evde sağlık hizmetleri 2025’e kadar vazgeçilmez bir hizmet olacak
Evde sağlık ve bakım hizmetlerinin Türkiye’de büyük bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Vardar, “Evde verilen bu hizmetler ülkemizde henüz istenen seviyede yaygınlaşmış bir sistem değil. Ancak yaşlanan, çoğalan sağlık problemleri ve gittikçe artan insan nüfusu için evde sağlık ve bakım hizmetleri kaçınılmaz bir ihtiyaç haline gelecek. İstatistiklere baktığımızda son verilere göre

Türkiye’de yaşlılık oranı yüzde 17,1 arttı. Ülkemizde yaşlı nüfus oranının 2025 yılında yüzde 16 olacağı tahmin ediliyor. Hastanelerin durumuna baktığımızda Türkiye’de her bin kişi başına düşen hastane yatağı sayısı 2,73. Bu veriler gelecekte kaliteli bir yaşam için evde sağlık hizmetlerinin önemini ortaya koyuyor.”dedi.

Kanser hastalarının en çok ihtiyaç duyduğu bir sistem
Dr. Tayyar Vardar, Medical Center evde sağlık ve bakım hizmetlerini genellikle kronik hastalığı olanların, alzheimer- demans hastalarının, yatağa bağımlı hastaların, ameliyat sonrası ve yoğun bakım sonrası tedavisi görenlerin daha çok talep ettiğini söyledi. Ancak tedavi süreci boyunca farklı fiziksel, psikolojik, sosyal ve ekonomik sorunlar yaşayan ileri dönem kanser hastaları için bu hizmetin büyük önem taşıdığını belirten Vardar, hastalığın her aşamasının doğru yönetilmesi gereken bir sağlık ve bakım hizmetine ihtiyaç duyduğunu anlattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.