site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Evcil Hayvanını Sokağa Terk Edenlere Büyük Ceza!

Evcil Hayvanını Sokağa Terk Edenlere Büyük Ceza!
28.11.2019
A+
A-

Uzun süredir hazırlığı süren hayvan hakları için hazırlanan rapor tamamlandı. Her türlü hayvan istismarının önüne geçmeyi hedefleyen raporda çok ciddi yaptırımlar var.

Son zamanlarda hayvan haklarının sıklıkla gasp edilmesi ve yaşam alanlarının kötüye kullanılması hayvanseverler tarafından protesto ediliyordu. Hayvanını terk eden, kötü davranan ve sokak hayvanlarına cinsel istismarda bulunan kişilere yaptırım gelmesi mecliste de konuşuluyordu. TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor tamamlandı ve raporda, kötü muameleye 2 yıl hapis, hayvanını sokağa atana ise 10 bin TL ceza verilmesi gibi maddeler var. Raporun özünü hayvan özgürlüğü ve refahı için mücadele eden aktivist sivil toplum kuruluşlarının fikirleri meydana getirirken, buna ek olarak hükümetin hazırlayacağı düzenlemeler, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın yapacağı çalışmalar raporun son halini oluşturacak.

Yasa teklifinde bulunması istenilen maddeler ise şöyle:

Hayvanlar hukuk öznesi sayılmasa da hukuk nesnesi de (eşya) sayılmamalı.
Tüm ülke çapında kısırlaştırma uygulanmalı. Popülasyon kontrolü amacıyla hayvan sayısı tespit edilmeli. Hayvan refahı ve sağlığı açısından önemli risk doğuran mobil kısırlaştırma üniteleri ivedilikle kaldırılmalı.

EN AZ 10 BİN TL CEZA VERİLMELİ
Bir hayvan neslini yok etme, öldürme, acımasızca ve zalimce eylemlerde bulunma, hayvanların cinsel istismarı ve dövüştürme suç kapsamına alınmalı. Ev hayvanını terk etmek gibi fiillere ilişkin 10 bin liradan az olmamak üzere idari para cezası getirilmeli.
Hayvanlara yönelik suç işleyenlerin hayvan sahibi olması engellenmeli. İnternet üzerinden hayvan dövüşü duyurusu katalog suç kapsamına alınmalı. Hayvanlara karşı işlenen suçlarda açılacak davalara ilgili kuruluşlar müdahil olabilmeli.
Hayvanlara yönelik işlenen fiillerin cezalandırılmasında sahipli-sahipsiz hayvan ayrımına son verilmelidir.
Sahibi olduğu hayvanı sokağa atan kişilere ciddi yaptırımlar getirilmelidir. Sokağa terk edilen bir hayvanın sahipli olduğunun anlaşılabilmesi için, kimliklendirmeye ilişkin mevzuat ivedilikle yürürlük kazanmalıdır.
‘Hayvan Refahı Fonu’ oluşturulmalı. Hayvanlara yönelik işlenen suçlara müdahale etmek amacıyla hayvan kolluğu kurulmalı.

ADALAR’DA FAYTON DEĞİL ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANILMALI

İstanbul Adalar’da belli bir miktarda fayton, Fayton Yönetmeliğine ve belirlenecek fayton sayısına uygun miktarda at bırakılmalı. Faytonlara koşulmak üzere sadece ağır yük atları için izin verilmeli. Atlar İSPARK Fayton Park Alanı’ndaki ahırlarda barınmalı ve Lunapark Meydanı’ndan Büyük Tur Yolu’nda gezinti yaptırılmalı. Acil olarak Adalar’da elektrikli ulaşım araçlarının kullanımına geçilmeli.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.