site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

EÜ’de ”Toplu Nikah” Şöleni

EÜ’de ”Toplu Nikah” Şöleni
07.11.2013
A+
A-

toplunikah

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yeni evlenen gençlere 10 bin liraya kadar kredi verme kararının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da evli üniversite öğrencilerinin kredi borçlarını silmesinin yankıları ülke çapında devam ederken, Ege Üniversitesi öğrencileri ses getirecek bir eylem planı hazırladı.

EGE’DE TOPLU NİKAH KIYACAKLAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın evlenen öğrencilerin kredilerini silme kararı ülke çapında büyük yankı uyandırırken, yaptığı eylemlerle ses getiren Ege Üniversitesi öğrencileri çok konuşulacak bir etkinlik planladı. Cuma günü 12:00’de Merkez Kütüphane önü, spor salonu karşısında toplanacak grup, önce okulda yürüyüş yapacak ardından da toplu nikah töreni düzenleyecek. Eyleme üniversitede ers veren öğretmenler, Atatürkçü Düşünce Topluluğu (ADT) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) de destek verecek.

AYVALI; ”DOSTLUĞU TAYYİP ERDOĞAN’LARDAN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ”

Cuma günü yapılacak etkinlik ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı, ”Başbakanın en son bir açıklaması var biliyorsunuz ‘Kızlı erkekli evde kalanlara denetim yapılacak, ahlak polisleri gönderilecek’ diye. Bizler de bu sapık zihniyeti kabul edemiyoruz. Zihniyet açık ve net bir şekilde sapık bir zihniyettir. Kız ve erkek yan yana olduğunda bunların zihniyetinde canlanan şey bizim zihnimizde canlanandan ve bizim yaşadığımızdan oldukça farklıdır. Biz kız ve erkek aynı mücadeleyi veriyoruz, aynı yolda birlikte yürüyoruz, aynı davanın peşindeyiz ve dostluğu yoldaşlığı arkadaşlığı Tayyip Erdoğan’larda daha iyi biliyoruz. O yüzden Cuma günü Ege Üniversitesi’nde toplu nikah töreni yapacağız. Saat 12:30’da EÜ Spor Salonu önünde başlayacak etkinliğimiz. Öncesinde bütün üniversiteyi gezerek arkadaşlarımızı nikah törenine davet edeceğiz. Tiyatral bir gösteri sergilenecek… Gelinler, damatlar, imzalar atılacak. Hocalarımız nikah şahitlerimiz olacak zaten. Evlenerek topluca borçlarımızdan kurtuluyoruz diye tren düzenleyeceğiz. Ardından da bir basın açıklamasıyla gençliğin bu konudaki düşüncelerini kamuoyuna ileteceğiz” diye konuştu.

Öte yandan öğrenciler sosyal medyada da örgütlenme çalışmalarına başladı. İşte Facebook’tan yapılan açıklama:

Dönem başında başlayan gerici bir uygulama ile Haremlik-Selamlık öğrenci yurtları devreye girmiş binlerce öğrenci sürgün edilmişti.

Bu sorunun çözümünü dahi bulamayan ilgili(!) Bakanlık;

Evlenecek olan üniversite öğrencilerinin kredi borçlarının silineceği, yurt ücretlerinin alınmayacağını açıkladı.

SORUYORUZ: Kredilerin karşılıksız, yurtların ücretsiz olması için evlenmek mi gerekiyor?

Bu da yetmedi!

Başbakan Erdoğan, “Kız-erkek öğrenci aynı evde kalamaz. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Talimatını verdik, denetimi yapılacak” dedi.

SORUYORUZ: Başka işiniz mi kalmadı? Bilim yuvalarının kinden, nefretten kapkara olmuş beyinleriniz gibi olduğunu mu düşünüyorsunuz!

Ne yapacaksınız? Zorla evden mi çıkaracaksınız!

ÖĞRENCİLERİN KARŞILIKSIZ KREDİ, ÜCRETSİZ YURT HAKKINI KULLANMASI İÇİN EGE’DEN BAŞLAMAK ÜZERE TÜM YURTTA TOPLU NİKAH TÖRENLERİ DÜZENLİYORUZ!

DAVETLİSİNİZ!

Ege’nin Sesi-Ali Arda PERK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.