site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Esnaf Teşkilatından Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına Destek

Esnaf Teşkilatından Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına Destek
08.03.2013
A+
A-

Esnaf teskilati-ekmek-israfiToprak Mahsulleri Ofisi’nin başlattığı Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasını desteklemek amacı ile yazılı bir açıklama yapan Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası, yurttaşlara çağrıda bulundu

İnsanoğlunun en fazla ürettiği ve tükettiği gıda ürünü olan ekmek, tüm insanların ortak besin maddelerinin başında yer almaktadır. Ülkemiz insanının beslenme alışkanlığı ve sosyo-ekonomik yapımız, ekmeğin beslenmemizdeki önemini daha da arttırmaktadır. Bununla birlikte milletimiz, bu beslenmedeki öneminin ötesinde ekmeğe önem vermekte; onu kutsal değerlerinden biri olarak görmektedir.
Beslenmedeki önemi ve kendisine atfedilen bütün kutsal değerlere rağmen, gerek dünyada ve gerekse ülkemizde en fazla israf edilen gıda ürünlerinin başında yine ekmeğin yer aldığı bilinmektedir.
Araştırmaya göre; ülkemizde yılda 1,5 milyar TL değerinde 2,1milyar adet ekmek israf edilmektedir. Bu rakam, bir yıllık un ihracatımızın toplamına tekabül etmektedir.
Araştırma sonuçları; Ekmek israfının hem üretim(fırınlarda)hem de tüketim mekânlarında olduğunu göstermektedir. Tüketim mekânlarındaki israfın da toplu yemek yenen kurumlar ve hanelerde daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Dolayısıyla Araştırma sonuçları aynı zamanda ekmek israfını önleyecek tedbirlerin de öncelikle bu alanlarda (Fırınlar-Hastaneler-Okul ve diğer kurumların yemekhanelerin de, otel ve Lokanta gibi yerlerde)   uygulanmasının önemini ve gerekliliğini ortaya koymaktadır.

Halkımızın ve tüm kurum ve kuruluşların konunun önemi hakkında bilinçlendirilmesinin israfı büyük oranda azaltacağına inanılmaktadır. Bu bilinçlendirmenin;
-Ekmek tüketiminin talebe göre planlanması
-Toplu tüketim yerleri olan yerlerde ekmek israfını önleme tedbirlerinin alınıp-uygulanması
-Evlerde de ihtiyaçtan fazla ekmek alınmaması, uygun şartlarda (ortamlarda)saklanması ve mutlaka tüketilmesi ile ilgili gerekli önlemlerin alınması konularında yoğunlaşması gerekmektedir.
Bu gerekçelerden hareketle Toprak Mahsulleri Ofisi konuya ilişkin toplumsal duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasını başlatmıştır.
Kampanyanın amacına ulaşabilmesi toplumun tüm kesimlerinin katılmaları ve destek vermeleriyle mümkün olabilecektir.
Tüm halkımızın gerekli hassasiyeti göstererek kampanyaya destek olmalarını önemle belirtiriz…
Saygılarımızla
Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası
Yönetim Kurulu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.