site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Esnaf Odasından Belediye Başkanına Ziyaret

Esnaf Odasından Belediye Başkanına Ziyaret
23.04.2014
A+
A-

belediye-baskani-esnaf-odasi (2)

Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Güller ve yönetim kurulu üyeleri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette esnafın sorunlarına değinen Başkan Hayri Güller belediye dükkânlarının kiralarının eşitsizliğinden, işgaliye sorunundan, gölgelik probleminden ve katı atık bedeli hakkında Başkan Bakıcı’dan esnaf adına isteklerde bulundu.

Başkan Bakıcı “Biz Selçuk için buradayız. Selçuk’ta esnafımıza her zaman sahip çıkacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Dükkân kiralarını tekrar gözden geçireceğiz. İşgaliye parasını da en alt düzeyden uygulayacağız. Ayrıca katı atık bedeli ilçemizde büyük bir sorun olarak görülüyor bu anlamda da düzenlemelere gideceğiz.Bu konularda zaten biliyorsunuz sözümüz vardı. Katı atık bedelinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili kararı da mayıs ayı meclisine taşımayı düşünüyorum. Esnafımızın içi rahat olsun. Onların ekonomisi ve kalkınması için yasal olarak her türlü kolaylığı yapacağız. Esnafımız ile birlikte Selçuk’u yaşayan bir kent haline getireceğiz. Cumhuriyet Mahallesi’nde de bir Pazar yeri açılabilir mi konusu nu da değerlendireceğiz” dedi.

Esnafımıza Özel Danışmanlık

Önümüzdeki dönemlerde belediye de esnafın sorunlarını paylaşacağı bir danışmanın görev alacağını gerekirse bir esnaf masasının kurulacağını dile getiren Başkan Bakıcı “Esnaf ve sanatkârlar odasından benim isteğim esnafın sorunlarına dair bize bir rapor hazırlayın. Bizde bu konuları gözden geçirerek neler yapabileceğimize karar verelim. Selçuk için ne yapılması gerekiyorsa hepsini yapacağız” dedi.

Ardından Heyet Belediye Başkanlığı görevine başlayan Bakıcı’yı tebrik ederek Bakıcı’ya başarılar diledi.

belediye-baskani-esnaf-odasi (1)

YORUMLAR
  1. selcuklu dedi ki:

    vefanin bir numarali adami hayri 15 yil vefa gorevde iken yaptiramadigin seyleri zeynel hocaya mi soyluyorsun . daha dune kadar vefa icin kapi kapi gezip oy topluyordun . iste hayat boyle bir sey …. merak etme sira sanada gelecek . bu insanlar indirirde cikarirda … nasil vefanin yuzune kimse bakmiyor ise senin nde yuzune bir gun bakmayacaklar

  2. Anonim dedi ki:

    sayın başkan bu fotoğraftakilerin hiçbiri sana oy vermedi ve senin kaybetmen için herşeyi yaptılar.bu kadrolardan sana dost olmaz bilesin, şimdi değişim zamanı ise eğer eskiye dair kimler varsa uç noktada hepsi gitmeli, yollamalısın, ak kadrolar olmalı her yerde

  3. vatandas dedi ki:

    Bakarmisin fotoğrafa daha dune kadar suratlari beş karisti ama alismislar baskanimiza siz varya siz nasil bir insansı niz ya hicmi yuzunuz yok az kaldi yakinda dizinde ipinizi çekilecek sayin baskanim bu karedekiler sizin kuyunuzu kazanlar hayatta hic bir şeye sahip olamamis belediye kan emicileri yalakalar bu isteklerinizi daha önce neden istemiyordunuz yeni mi geldi akliniza sayin berber hayri yeni mi geldi aklina hani bakanlıklara bagliydik onlar karar alıyordu hani iİzmir büyük şehir karar alıyordu maf ettiniz esnafi yıllarca

    1. Anonim dedi ki:

      onların zamanı geçti. şimdi sıra sizin gibi yalamalara geldi. siz gezin şimdi zeynelin etrafında sizi işe alsın diye…

  4. Ali TUNÇTAN dedi ki:

    Esnaf odasının bu zaman kadar çözemediği veya çözmek istemediği sorunların sadece 4 tanesini yazayım…

    1 : PAZAR günü iş yeri açma ruhsatı. Selçuk sokaklarının PAZAR günü Köy havasına barınmasının nedenidir.Esnaf zaten durumu iyi olmadığı için PAZAR günü tatil yapmak yerine iş yerini açmak ve para kazanmak istiyor ama HARÇ bedelleri bu durumu engelliyor.Tatil günü açma ruhsatı ücretsiz olmalı.
    2 : İşgaliye bedelleri. Bu konuda da Tüm Esnaf Çok dertli.
    3 : Reklam ve Tabela Vergileri. Bakanlığın belirlediği ALT limit ve ÜST limiti her zaman üst limitten karar alınması.
    4 : KATI atık bertaraf bedeli. Dükkanında SU abonesi olmadığı halde katı atık adı altında alınan Yıllık 300TL bedeller.Yıllık Temizlik vergisi veriyoruz oayrı sanırım 🙂 SU aboneliği verin o zaman dendiğinde hiç bir şey yapılmayan bi durum.
    Sadece şimdilik bu 4 madde.Buyrun Esnaf Odası…
    Ali TUNÇTAN

    1. kirmizi dedi ki:

      Millet sizi bisey sanıp oy verdi ama düştüğünüz duruma bak. Ali sizin tek dostunuz Ülgür. O olmasa 20 oy alamazdiniz. Bide bize salliyordunuz. Hala buralarda nasil yazip ciziyon. Hos seni muhattap alan da yok zaten.

  5. Anonim dedi ki:

    en azından bu fotoğraflarda olanlar dik durdu. chp ye koştu chp ye oy verdi. chpli görünüp akp ye oy vermediler. biri hariç 🙂

  6. fiko dedi ki:

    Eski belediye baskani tarafindan desteklenip şaibeli bir şekilde secim kazanmis birinin yapmasi gereken tek şey kendine guveniyorsa odayı secime göturmesidir tabiki o cesareti varsa

    1. Anonim dedi ki:

      Akp belediye başkanlığını saibediz ve hakkıyls kazandı sanki. Sıkıyosa belediye seçimi yenilensin

  7. Anonim dedi ki:

    Ali arkadaşın sıraladığı bu dört madde ve çok daha fazlası biz basın mensupları önünde belediye başkanına iletildi. Başkan oda yöneticilerine daha fazlası için beraber çalışmak gerektiğini söyledi ve bir takvim oluştu. Başkan ile yapılan görüşme çok samimi bir ortamda gerçekleşti. Bazı arkadaşlar mevcut yönetim ile başkanın takışmasını kendilerinin de bir yerlere gelmelerini hayal ediyorlar ama zor. Selçuk bu ayak oyunlarından bıktı. Başkan Esnaf odasının mevcut yönetimine eminim ki kişiliksiz ve yalakalardan çok değer veriyordur 🙂 Ali önerilerin biraz geç kalsa da iyi niyetlidir her halde. Ama bir türlü öne geçemiyorsunuz adamlar çalışıyor. Ben sizi severim ama malesef sizin harcınız değil. Biraz tepki oyu aldınız ama artık oda olmaz. Kardeşce geçinip gitmek gerek.

  8. Esnaf dedi ki:

    Ali Tunçtan sizi de biliyoruz. Senin oda başkan adayın egzozcu Vedat belediyeden az taşıma işi almadı. Hiçbiriniz bir çivi çakmadınız ama burada yazmak kolay. Tepki olmasa bu yönetim sizi oy olarak ikiye katlardı. Biraz insaf. Daha iyisi çıksın oy verelim. Ama olmayacak adamlar sırf ak parti kuyrukçuluğu ile seçilmeyi umuyorsa zor. Unutmayın böyle ayak oyunları selçuk esnafından tepki görür. İlk önce harbi olmak gerek.

    1. Ali Tunçtan dedi ki:

      harbiseniz esnafsanız ve yönetimden memnunsanız bu sizin kaypaklığınızdandır.demek sizde nemalandınız eski yönetimden. şaibe ile yönetim aldırdınız hala savunuyorsunuz.sizin desteklediginiz esnaf odasında 1 kişi var esnaflık ile alakası yok bu güne kadar devlete kdv mi ödemiş reklam vergisimi katı atık bedelimi bilmemne mi ama o kişi şu an yönetimde bi güzel maaşını alıyo başka yerlerde de yönetimde ordan da alıyo ohhh ne ala memleket.biraz kırın şu kalıplarınızı…

  9. deniz dedi ki:

    valla arkadaşlar pazar ruhsatı almam gerekiyo ama belediye ye gitmeye korkuyorum şu işi biraz alt tabandan alsalar çok iyi olacak esnaf şurda 4 ay iş yapacak braz destek istiyoruz

  10. Anonim dedi ki:

    Deniz kardeş belediyeye para lazım. İşgaliyeler çatır çatır toplanmaya başladı bile. Ama Ali Tunçtan onlara bişe demez çünkü beklentisi var. Ya iş yada esnaf odasına aday olunca siyasi destek bekleniyor galiba.

    1. Ali Tunçtan dedi ki:

      akıl yoksunu anonim kardeş bak b akalım benim yazdığım 4 madde de işgaliye varmı yokmu. okumadan bilmeden yorum yapması kolay tabi salla işğembeden.

      1. Anonim dedi ki:

        Cok akilli ali kardeş. Sana yazmadin demedik belediyeye yazamazsin dedik. Yaz gorelim. Ama yazma bosver. Oda hayalin sonmesin.

  11. Anonim dedi ki:

    Burada esnaf odası yönetimi ile ilgili yorum yapan arkadaşlar şimdi bırakın Zeynel başkanı yalakayı. Neden mı ? Çünkü esnaf odası seçimlerinde Zeynel Başkan’da o salondaydı ve tüm kepazeliği gördü. Zeynel başkan konuşmak isteyince biri oradan susturun şunu diye bağırmıştı şimdi o kişi Başkan’ın eteklerini öpüyor :)) HAtırladınız mı ? Tarih unutmaz ….

  12. sanayi dedi ki:

    Ali şansınız yüksek diye demirciye söz verdiğim halde size oy atmıştım. Şimdi olsa hayatta size oy vermem. Şu düştüğünüz duruma bak. Bu ziyaret bir nezaket ziyareti. Iki tarafta neyin ne olduğunu biliyor ama Selcuk a yakisani yapıp nezaket ve saygılı duruyorlar. Senin düştüğün duruma bak. Kraldan cok kralcisin. Kizdiklarindan daha beter duruma dustun. Ne oldu da boyle oldun sen? Vedat mı öğretiyor size bunları. Mavi listenin zihniyeti bumuydu?

  13. Konçeli dedi ki:

    Başkan akrabam çokta severim. Vedat bey sarı listeyi siyaset yapmakla suçladı ama kendisi sonuna kadar akp ye yaslandı. Parti onun icin cok ugrasti ama sari liste gercekten cok iyiydi. Vefaya buyuk tepki olmasina ragmen kazanmayi basardilar. Zeynel baskan ise partinin tersine sarı listeye karşı tavir almadı. Cok defalarda bunu dile getirdi. Mevcut yonetimde iyi ve caliskan isimler oldugunu soyledi. Vedat ve ekibi boyle bir donemde kazanamadiysalar oturup dusunsunler. Artik bu numaralar tutmuyor.

  14. efe derin dedi ki:

    evet bu karedekiler zeynel hocaya hep atip tuttular . bilhassa berber hayri . sana burdan soruyorum berber hayri vefanin bir numarali arkadasina … nasil oluyorda bu kadar kisa bir zaman da 400 liraya bir villa yaptiriyorsun nasil oluyor butun akrabalarinin dugunlerini yapiyorsun ? hesap yapmak gerekirse sadece eemekli maasi olan ve esnaf odasindan gelen maasla nasil boyle bir saltanat yasanabilir ? sabahlara kadar kapi kapi dolasip oy topladin . ayrica koltuk sevdan icin cevrendeki en iyi dostlarini sattin . merak etme sira sanada gelicek .

  15. esref dedi ki:

    gecen gunlerde vefayi add parkinda yine eski dostlari ile birarada gordum . o aslan gibi tavirlarindan eser kalmamis ….uzun ibo add mesul muduru ve bazi zabitalar ve memurlar . eeee merak ediyor ne olup ne bitiyor belediyede . bildiginiz gibi vefa cok fetva verir cevresindekilere yukses sesle . istemeyerek kulak misafiri oldum . ve dedi ki bir daha ki secimde yine aday olucam dedi …. demekki kan emmeye devam etmek istiyor

    1. selçuklu dedi ki:

      5 yılda o derenin altından çok sular akar. Hayaller bedava….Zeynel Beyi ona oy vermeyen biri olarak taktir ediyorum eğer bu yapısını sürdürüse bende kafamdaki tabuları yıkabilir ve bir daha ki seçimde oy verebilirim. Sosyal demokratım diye sadece ağzında geveleyenlere artık selçuk dur dedi.

  16. Ali Tunçtan dedi ki:

    Arkamdan atıp tutan arkadaşlara sesleniyorum klavye delikanlısı olmayın adınızı yazın benim gibi .Kendinize güveniyorsanız gelin yüzüme söleyin haklısanız elinizi öpçem değilseniz siz benim elimi öpün hodri meydan.seçimi baskıyla tehditle alan bi yönetimi hala savunuyorsunuz ya pes doğrusu.benim asla ve asla belediyeden iş gibi bir beklentim yok çok şükür esnafım ve gurur duyarak yapıyorum işimi. Ben orda esnafların çilesini yazdım ki işgaliye bedelinidi yazdım ama hiç bir şeyi okumadan yorum yapan arkadaş onuda okumadığından işgaliye bedellerini niye yazmıyorsun demiş beyni o kadar çalışıyo işte 🙂 Esnaf odası esnaflardan oluşmalıdır. emekli sandığından veya yandan esnaflardan değil. Ama siz vefa zihniyetliler yediniz yediniz doymadınız gözünüze dizinize dursun bizim verdiğimiz aidatlar….

  17. esref dedi ki:

    seni kutluyorum ali tunctan kardes …. bunlar hepsi ac gozlu ve seviyesiz insanlar . su karelere bir bakin gercek beyin nerde dukkani var acaba sormasi ayip .bu arada nasil oluyor da bir baskan ilkokul diplomasi ile baskanlik yapiyor . bu zamanda lise mezunlarini birakin universite mezunlari bile siradan sayiliyor . boyle bir baskandan ne beklenir ki … cahil insana uzak okumusa da yakin ol demisler

  18. isimsiz dedi ki:

    25 yıllık koperatıfte villa oldu ya..o koperatıftekılerın hepsının vıllaları var demek..kuyruk acısı oldumu tek kısının kı goze batıyor..nazar etme calıs senınde olsun. kaldıkı nezaket zıyaretı nasıl olur da bu kadar terbıyesızce degerlendırılır anlamıyorum..Kaldıkı sayın zeynel bakıcı selcugun beledıye baskanı.. bı amır konumunda ..selcuk esnaf odası ve ekıbı halk tarafından secıldıgı ıcın gıtmek zorunda ve gıdıldı.. kaldı kı esnaf olarak sıkayetın varsa arkadasım senın de ussun olan sayın hayrı guller e gıdıp sıkayetını vermen burdan daha etkılı olacaktır..emın ol kı sayın zeynel bakıcı nın esnaf odası na gosterdıgı kıbarlıgı bu cumlelerıne karsı esnaf odası da sana gostercektır.. Kaldı kı esnaf odası secımlerınde oyumu sıze vermemıstım ..ıyı kı vermemısım..ayrımcılıgın alasını bu kadar yapacagını tahmın etmemıstım..kesınlıkle baskandan cok baskancı konumundasın..akp-chp yada mhp.. unutma bır secım oldu ve calısan kazandı.. tıpkı esnaf odası secımlerı ve beledıye secımlerındekı sonuc gıbı..ıyı olan aldı..

  19. bir dost dedi ki:

    sayın ali tunçtan sen daha çok gençsin daha öğreneceğin çok şey var.fazla atıp tutma burda..400 liralık villaya gelince..o villa kısa zamanda deil 26 yılda alın teriyle yapıldı.bilmeden atıp tutmayın..siz önce kendi inandığınız partiye bakın odalar dolusu götürdüler doymadılar siz daha onların peşinden gidiyorsunuz..keşke herkes berber hayri gibi dürüst olsa..esnaf odasını alamadınız hırsınızdan çatlıosunuz..ohh olsun sizee.beter olun inşallah..zorbalıkla seçim aldınız..saydırsaydınız ya sıkıosa..korkunudan sandıkların üzerinden inmediniz..daha ne konuşuyosunuz.

  20. Esnaf dedi ki:

    Ali Tunçtan kardeşim villalar yapıldı diyosun 400 liralık.Tabi hoş sallamak için insanların alın terini hiçe sayıp yıllarca çalıştığını görmezden geliyosun.Sözde hepiniz vicdanlısınız.Ama senin bu yaptığın ne insanlığa sığar nede ahlak kitabında yazar.Sen yatağında uyurken, uyumayıp tarlalarda sürünen insanın emeğiyle yapıldı.Yapma etme sana bu tarz yorumları yakıştıramadım.Günahtır günah!

    1. Ali Tunçtan dedi ki:

      ARKADAŞIM sen kafayımı yedin ben nerde villa yaptırdı demişim ???

  21. esnaf dedi ki:

    esref kardesım cok ıyı demıssın baskanın ılk okul mezunu oldugunu . elıne saglık . neden oyle dedım bılıyomusun ? bır kac ay once odaya gıtmıstım. baskanın masasındakı bılgısayar benım okul yıllarmdan kalma. dıkkatımı cektı. gercekten adamcagız kullanamıyodur belkı. nasıl olsa vefa gıttı onunda sonu geldı .

  22. şirinceli dedi ki:

    gunlerce bu karedekınler adlıyenın onude o kadar masumdularkı vefa kaybederse halımız nolucak korkusu ıcındelerdı korktuklarına deymedı zeynel baskan yanında olanı deıl karsısında onun ıcın savasanları tuttu 🙂 🙂 🙂 🙂

  23. Anonim dedi ki:

    Sari listeye oy verdim ama gercek konusunda hep elestirdim. Ama simdi bakiyorumda gercek olmasa yol bulmaci mavi listeye hic malzeme kalmiyormus. Sizide biliyoruz mavi sirinler 🙂