site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Güller: Esnaf Odasında Yeni Muhalefet Gerekli

Güller: Esnaf Odasında Yeni Muhalefet Gerekli
17.02.2018
A+
A-

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller oda seçimlerine yaklaşırken “muhalefette acil bir değişikliğin gereği açıkça ortaya çıkmıştır” dedi.

20 Şubat 2018 Salı günü gerçekleşecek Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimleri yaklaşırken güçlü ve deneyimli ekibi ile öne çıkan Sarı Listenin adayı mevcut Başkan Hayri Güller kendi listesini ve yürütülen muhalefeti değerlendirdi. İki taraf içinde saygı ve sevgi çerçevesinde başlayan seçim yarışının sonunda sandıktan çıkan sonucun esnaf için hayırlı olmasını dileyen Güller devam eden seçim süreci hakkında şu değerlendirmeleri paylaştı:

Sarı liste olarak bu güne kadar başardıklarımızı ve bundan sonrası için sunduğumuz projeleri esnafımızın takdirine sunuyoruz. Odamızı yönetecek güçlü, gerçekçi, deneyimli ve ciddi bir ekip ile esnafımızdan sarı liste için oy istiyoruz. Son dönemde hayata geçirdiğimiz icraatlardan öne çıkan 5 tanesini paylaşarak başlamak istiyorum.

– Bu ekip tapusu esnafımıza ait olan bir mülk alarak esnafımızı yeni, modern ve eksiksiz bir şekilde donatılmış bir hizmet binasına kavuşturdu.

– Bu ekip Sicil işlemleri için Tire, Torbalı ve İzmir’e gitmek zorunda kalan esnafımızı bu çileden kurtararak odamıza sicil memuru gelmesini sağladı.

– Bu ekip seçimden seçime uğramak yerine her fırsatta esnafı ziyaret ederek ezber bozdu.

– Bu ekip üst birlikler başta olmak üzere hiçbir kurum ve kuruluşa borcu olmayan güçlü ve modern bir meslek odasını inşa etti.

– Bu ekip muhalif olanların bile dürüstlük konusunda örnek gösterdiği şeffaf bir yönetim anlayışı ile hizmet verdi.

Biz saydığımız bu çok önemli yenilik ve değişimleri başarı ile gerçekleştirirken rakiplerimiz 4 yıl boyunca sadece sustular. Esnafın sorunları hakkında basında kamuoyunda tek bir söz etmeden, esnafı ziyaret edip sıkıntılarını sormadan, mevcut yönetimi yani bizim hatalarımızı dile getirerek doğru projeler önermeden nasıl değişim gerçekleştirebilirler? Bunları esnafın taktirine bırakıyoruz. 4 yılda bir ortaya çıkıp tek bir proje sunmadan değişiklik lafları etmek esnafın aklı ile dalga geçmek anlamına gelir.

Esnaf Odası adayı iken ayrıca bir ünvanı olmadığı halde SGK binası içinde AK Parti İlçe Başkanı ile fotoğraf çekilip paylaşacak sonra aynı siyasi partinin seçim kutlamalarına katılıp sosyal medya hesabından paylaşacaksın, esnaf tepki gösterince de “hiçbir siyasi parti ile ilgim yok bana çamur atılıyor” diyeceksin. İsteyenler beyaz liste temsilcisinin eski sosyal medya paylaşımlarına bakarak dedikoduların kaynağını anlayabilirler. Bizim herkesin düşüncesine saygımız var fakat kendi sosyal medya paylaşımların nedeni ile oluşan algıyı rakiplerine yıkmaya kalkarsan bunu kabul etmeyiz.

Bize şu isimleri listenden çıkar senin listene geleyim teklifinde bulunacaksın, istediğin olmayınca da “bu aday eskidi değişim şart” diyerek yeni bir aday gibi “bembeyaz sayfa” diyerek boy göstereceksin. Bunlar esnaf tarafından hoş karşılanmayacak hareketlerdir.

Hayri Güller Başkan olmayacaktı ama yine aday oldu diyenlere, ey beyaz liste adayı sen neden bütün kamuoyuna aday olmayacağım dedin sonrada kalkıp 10 gün kala aday oldun diye sormazlar mı?

2 kez aday olan ve paralı ilan vermek dışında ortalarda görünmeyen beyaz liste adayının seçime 10 gün kala “değişim şart” diyerek yola çıkıp tek bir proje sunmamasını esnafa nasıl izah edecekler?

Yarışa mavi liste ile katılan rakibine “onlar sarı listenin adamı” diyerek onur kırıcı imalarda bulunup, gerçek ortaya çıktığında ise özür dahi dilemeyeceksin. Nerede kaldı ciddiyet? Belki Sarı Liste her zaman yüz yüze bakacağız der sineye çeker. Belki Mavi liste adayıda unutur hoşgörü gösterir. Peki ya esnaflara nasıl hesap vereceksin? Beyaz Liste kazanırsa Esnaf Odası böyle mi yönetilecek?

Son söz olarak değişiklik konusunda yeterince deneyim kazanan ilçemizde illede bir değişim olacaksa bu değişim beyaz listede olmalıdır demek gerekir.
Haber: Özgür Aydoğan

YORUMLAR
  1. Ben Gazeteci Olsam dedi ki:

    Yıllarca esnaf olmayan!!! bazı arkadaşları da kadrosunda bulunduran Sn.Güller’e; yaklaşık 300+ üyeniz var ve yıllık aidatlarınız sanırım 300TL. Toplanan para yıllık yaklaşık 1 milyon TL, 20 yıldır oda başkanı olduğunuzu kabul etsek “faizi hariç” 20 trilyon TL olması lazım. Bu kadar büyük para ile bunca yılda esnaf için, Selçuk için, Selçuk halkı için neler yaptınız? diye sorardım…