site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Esnaf Odası Küllerinden Doğuyor

Esnaf Odası Küllerinden Doğuyor
21.02.2014
A+
A-

esnaf-odasi

Yaptığımız röportajda üçüncü dönem çekişmeli bir genel kurul sonrası esnafın takdiri ile tekrar göreve gelen Hayri Güller ve ekibinin çalışmalarını 2. Başkan Özgür Aydoğan’a sorduk ve önemli cevaplar aldık.

Yenilik ve değişim gibi vaatlerle ortaya çıkan muhaliflerini çekişmeli bir genel kurul sonrası geride bırakmayı başaran Hayri Güller ve ekibinin üçüncü dönem seçilmenin vereceği yorgunluk ile sessiz bir başlangıç yapacakları bekleniyordu fakat öyle olmadı. Sarı Liste ile seçilen ekip mazbatalarını aldıkları günden itibaren hızlı bir başlangıç yaparak kamuoyunu olumlu yönde yanıltmayı başardılar. Sarı listenin hızlı çıkışı ve yönetimin yeni dönem projeleri hakkında görüştüğümüz Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası 2. Başkanı Özgür Aydoğan sorularımıza şu cevapları verdi:

Esnaf Odası Genel Kurulu sonrası başlayan tartışmalar için ne düşünüyorsunuz?

Söylemekten gurur duyarım ki yaklaşan yerel seçimler nedeni ile kızışan siyasete rağmen mevcut yönetimin sağduyusu ve deneyimi sayesinde barış ve kardeşlik içinde geçen genel kurul gerçekleştirdik. Selçuk ilçemize yakışır şekilde geçen ve diğer odalara örnek olan genel kurulumuz gazete ve televizyonlarda dahi haber oldu ve ilçemiz adına gururlandık. İlçemizi barış hoşgörü ve dostluk ile tanıtmak istediğimiz için Genel Kurul sonrası başlayan malum tartışmalara taraf olmadık. Rakiplerimizi siyaset yapmakla suçlayıp siyasi parti ilçe başkanlarının kuyruğundan ayrılmamak gibi bir tutum içine girmedik. Koca bir seçim döneminde bir proje bile üretmeyip sonrada havaya sıkarak yenilik ve değişim naraları atmadık. Rakiplerimizi birilerine taraf olmakla suçlayıp sonrada usulsüzlük ile anılan eski yöneticilerine ve başka kurumların başkanlarına kukla olmadık. Bizim tarafımız esnaf, işimiz ise çalışmaktır.

Seçim sonrası ziyaretlerinizin kapsamı nedir?
Seçim bitti işimiz bitti demiyoruz, ilk olarak sanayi esnafını dolaştık sonrada Gökçealan ve Çamlık Köylerindeki esnafları ziyaret ettik. Esnafın halini sormak için köy, kasaba, mahalle demeyerek dolaşıyoruz. Geçtiğimiz dönemde de seçim sonrası seri ziyaretler yapmıştık, şimdi bu ziyaretleri arttırarak devam ettirip esnafla her fırsatta iç içe olmayı amaçlıyoruz. Gerçekleşen ziyaretler bize oy veren vermeyen bütün esnafa bir teşekkür etmek amacı ile yapılmakta. Tabi çaylar içilirken de esnafın sorunlarını dinleme fırsatını kaçırmıyoruz. Bilgi paylaşıp, önerileri dinliyor ve esnafın karşılaştığı sıkıntıları not alıyoruz.

Kısa ve uzun vadede hedefleriniz nelerdir?
Kısa vadeli hedefimiz seçimlerde vaat ettiklerimizi hayata geçirmek. Uzun vadeli hedefimiz ise görev süremiz bitmeden yeni projelerle vaatlerimizin ilerisine geçmek. Seçim dönemindeki yoğunluk nedeni ile ihmal ettiğimiz işyerlerimiz ile ilgilenmeyi ikinci plana bıraktık. Aldığımız sorumluluğu yerine getirmek için bir yandan ziyaretlerimizi yapıyor diğer yandan ise projelerimizi hayata geçiriyoruz. Evet, doğru kısa süre önce seçildik fakat çalışmalara başladık bile. İlk olarak Esnafın uygun koşullarla pos cihazı alması için bankalarla görüşme başlattık. Gelen teklifleri inceleyerek esnafı mağdur etmeyen uygun koşullar sunan bir banka ile protokol imzalayacağız. Ayrıca üyemiz olan Esnaf ve Sanatkârlarımızı meslek guruplarına göre ayırıp odamızda onları ağırlıyoruz. Misafir ettiğimiz üyelerimizi değişen yasalardan ve yeniliklerden haberdar edip, sıkıntılarını dinliyoruz. Şikâyet ve önerileri not alıp ilgili birimlere iletmek üzere harekete geçiyoruz. Kısa süre içerisinde de belirleyeceğimiz pilot bölgede iş kıyafeti uygulaması başlatarak gıda işiyle uğraşan esnafımıza ücretsiz iş kıyafeti hediye edeceğiz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Bize yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatma fırsatı verdiğiniz için teşekkürler. Değişim adına projeler üretmeye, yenilik adına çalışmaya, hizmet adına esnafımız ile iç içe olmaya devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz dönemde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştım. Ne yazık ki bazı eski yöneticilerimiz aldıkları sorumlulukları yerine getirmek yerine bireysel hesapları için altyapı çalışması yapma yoluna gittiler. Bizler oda personelimiz ve diğer yöneticiler ile birlikte canla başla çalıştık ve gelecek adına büyük deneyim kazanmış olduk. Eksiği fazlası esnafın takdiridir fakat bizlere daha önce beraber görev yaptığımız arkadaşlarımıza teşekkür etmek düşer. Giden gitti kalan kaldı ve yeni bir yönetim seçildi. Bir süredir birlikte çalışmalar yaptığımız yönetici arkadaşlarım gerçektende özveri ve fedakarlıkla hizmet ediyorlar. Başta deneyimli ve dürüst Başkanımız Hayri Güller olmak üzere, oda çalışanı arkadaşlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz canla başla çalışıyorlar. Böyle dinamik ve çalışkan bir ekip ile çalışmak hiç şüphesiz verimliliği de arttırıyor. Öyle inanıyorum ki yapay olarak oluşturulan geçici rüzgârlara rağmen bizi kararlılıkla destekleyen ve fırsat veren esnaf ve sanatkârımıza görev süremizin sonuna geldiğimizde övünerek anlatacağımız çok şey olacak. Güzel ilçemiz Selçuk’un esnaf ve sanatkârına buradan bir kez daha başkanımız Hayri Güller ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyoruz.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Mavi liste tam takiyeci çıktı. Sarı liste bu şekilde çalışmaya devam etsin. Gerçekten çabaları takdir edilmeli.

  2. öz göçmen dedi ki:

    ölmüşmüydü kü yeniden doğdu. vah selçuğuma vah.

  3. Anonim dedi ki:

    3 dönem sonra tekrar seçilip hız kesmezse böyle başlık atarlar. öz göçmen göç git bence sen.