site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Eski İzmir Valisi serbest kaldıktan sonra ilk kez konuştu: Bana kurdukları tuzağa…

Eski İzmir Valisi serbest kaldıktan sonra ilk kez konuştu: Bana kurdukları tuzağa…
03.09.2016
A+
A-

Gediz Üniversitesi’ne yönelik FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan İzmir Eski Valisi Kıraç, “Bana kurdukları tuzağa kendileri düşüyor. İsmimi bulaştırmaya çalıştılar” dedi.

Sakarya, İzmir ve Diyarbakır eski valilerinden Mustafa Cahit Kıraç FETÖ PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alındı.

İzmir’de çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Kıraç, “Bana kurdukları tuzağa kendileri düşüyor. İsmimi bulaştırmaya çalıştılar” dedi.

Yaklaşık 6 gündür gözaltında bulunan merkez valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın gizli bir tanığın ifadesine dayanarak tutulduğu nezarethaneden İzmir Adliyesine getirildi. Gece sabaha doğru hakim karşısına çıkarılan Vali Kıraç’ı Avukat Seda Ayaz Aksoy ile Avukat Suat Yakışır savundu. Avukatlar müvekkillerinin FETÖ terör örgütü mensupları tarafından İzmir casusluk davası olayına da bulaştırılmak istendiğini belirterek konuya ilişkin yine savunmada bulundu. FETÖ’nün kamuoyunda bilinirliği yüksek, saygın, bürokrat iş adamlarını sürece dahil ederek davaların seyrini değiştirmeye, saptırmaya, amacından uzaklaştırmaya, hafifleştirmeye çalıştırıldığını belirtti.

Gizli tanığın, Vali Cahit Kıraç’ı Gediz Üniversitesinin mütevelli heyeti toplantılarına sürekli katıldığını, cemaat imamı ile sürekli gezdiğini, pilavlı toplantılara iştirak ettiğini öne sürdüğünü belirten avukatlar mahkeme heyetine anılan tarihlerde Mustafa Cahit Kıraç’ın Diyarbakır Valiliği yaptığını söyledi. Ayrıca sadece bir toplantıya katıldıktan sonrada istifa ettiğine ilişkin belgeleri sundu.

Vali Kıraç’ın ‘yurtdışı yasağı ‘ konularak serbest bırakılmasından sonra çok sayıda kişi karşıladı. Kıraç yaptığı açıklamada, “Bütün hayatımı devletime milletime adadım. Devletime asla ve asla küsmem. Böyle dönemler daha çok devlete onun kurumlarına sahip çıkma dönemidir. Bir gizli tanığın akla mantığa sığmayan ifade tutanaklarına dayanılarak ifadem alındı. FETO örgütü daha önce İzmir Valiliğim döneminde de bu kez beni casusluk davası olayına da bulaştırma çabası içine girdi. Başarılı olamadılar. Bunlar kurdukları her tuzağa kendileri düşüyor. Devletimize onun kurumlarına yardımcı olmalıyız. asla ve asla yıpratılmasına izin vermemeliyiz. Ülkemiz zor bir dönemden geçerken birbirimizi daha çok anlamaya çalışalım. Gerçeklik payı sorgulanır lakin ortada bir iddia vardı. Bunu yanıtlamak gerekiyordu. Çok ama çok üzgünüm. 6 gündür benimle aynı yoğunlukta duygular içinde olan yalnız bırakmayan vefalı İzmirli kardeşlerime bana güvenen inanan herkese teşekkür ederim” dedi.
Kaynak: egedesonsoz.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.