site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eşek ile gelen zenginlik

07.11.2015
A+
A-

3 eşek alarak eşek sütü satmaya başlayan Abdullah Arslan kısa sürede bu sektörden iyi paralar kazandı. Önce eşek sayısını 40’a çıkaran Arslan minibüs, kamyon ve lüks bir otomobil aldı. Sektöre ilk girdiğinde dalga geçilen Arslan’a şimdi gıpta ediliyor.

ANADOLU insanının yüzyıllar boyu eli ayağı durumunda olan, birçok dağ köyünde ulaşım ve yük taşımacılığı amacıyla kullanılan eşeği Torbalı’da bir girişimci süt üretimi amacıyla kullanılıyor. Yıllar önce televizyonda gördüğü bir haber üzerine 3 eşek alarak eşek sütü satmaya başlayan Abdullah Arslan, kendisiyle dalga geçen onlarca kişiyi susturdu. Önce eşek sayısını artıran Arslan gün geçtikçe bu sektörden para kazanmaya başladı. Şimdilerde 40 eşeği olan Arslan, eşek sütü satmaya başladıktan bu yana bir kamyon, bir minibüs ve bir de lüks biri otomobil aldı. Evinin eksikliklerini de tamamlayan Arslan, çiftliğini genişletti.

HERKES ONUNLA DALGA GEÇİYORDU

Torbalı’nın Çapak Mahallesi’nde oturan çiftçi Abdullah Arslan, kendisine ait olan bir araziye eşek çiftliği kurmuştu. Buradaki eşeklerin sütlerini sağıp satan Arslan bu sayede insanlara ulaşılması güç olan eşek sütüne ulaştırıyor. 3 eşek ile süt üretimine başlayan Arslan, tam 40 eşeğe ulaştı. Arslan buna rağmen süt siparişlerini yetiştirmekte zorlanıyor. Çiftliklerinde eşek besleyen ve sütünü satan girişimci Aslan, eşek sütünün, başta astım, bronşit ve bazı kanser hastalıklarına iyi geldiğini belirtti. Eşek sütüne ilgi ise her geçen gün artarken Arslan eşek sütü sayesinde kötü olan durumunu da hayli düzeltti. İşe ilk olara adedi 3 olan eşek sayısını artırarak başlayan Arslan önce 20 hemen ardından da 40 eşeğe ulaştı. Minibüs, kamyon ve lüks marka bir araba alan Arslan, şu an mevcut sütlü eşeklerinden günde yaklaşık olarak 4 ile 8 litre arasında süt sağıyor. Kolay bulunmayan bu sütün litresi 80 liraya ulaştı. İlk başlarda arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini ifade eden Arslan şimdiler de arkadaşlarının bu sektöre girmek için kendisinden bilgi alışverişinde bulunduğunu kaydetti.
torbalihaberleri.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.