site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eroğlu’nun sözlerine tepki seli: 3 başkan 3 çarpıcı yorum

Eroğlu’nun sözlerine tepki seli: 3 başkan 3 çarpıcı yorum
19.07.2015
A+
A-

eroglu-tepki

Bakan Eroğlu AK Parti İzmir’in bayramlaşma programında 8 proje açıkladı ve tartışmalı bir açıklamaya imza atarak “8 vekil, 8 müjde. Daha çok vekil olsaydı, daha fazla müjde olurdu” dedi. Bu sözleri CHP, MHP ve HDP il başkanlarından tepki yağdı.

AKP İzmir Milletvekili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu teşkilatın bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamayla siyaset gündemine damga vurdu.

Törende İzmir için 8 proje açıklayan Bakan Eroğlu, “8 vekil, 8 müjde… Daha çok vekil olsaydı, daha fazla müjde olurdu” dedi. Bu sözler yerel yönetim ve muhalefetin yıllardır AK Parti iktidarı boyunca İzmir’in cezalandırıldığı savunduğu ortamda büyük tepki çekti. CHP, MHP ve HDP’nin il başkanları Bakan Eroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

CHP İL BAŞKANI BEDRİ SERTER: Bakana yakışmayan bir tabir olmuş, İzmirlilere büyük bir hakaret! AKP iktidarının 12 yıldır yaptığı zulmü görmekteyiz. Hala aynı zulüm peşinde koşuyorlar. Bu tür davranışlara devam ettikleri müddetçe değil 8 yarısını bile göremeyecekler. Afyon’dan İzmir’e gelen bakanın burayı bilmeme ihtimali yüksek… Daha önceki bin küsur projeyi unuttular herhalde yine çarşafın altından proje çıkarıyorlar.

MHP İL BAŞKANI NECAT KARATAŞ: İzmir’e kazandırdıkları bir proje varsa teşekkür ediyoruz. Demek ki İzmir’e şaşı bakıyorlar diye boşuna dememişiz. Aldıkları vekil sayısına göre proje açıklıyorlar. Böyle bir anlayışın Türkiye’de bakan olmasını hoş bulmuyorum. İleri dönemde kendi partisinin durumunu değerlendirmesi lazım… Hiç vekil alınamayan yerler ne olacak? Hiç hizmet gitmeyecek mi? Böyle bir şey olur mu?

HDP İL BAŞKANI CAVİT UĞUR: Siyaset kurumu onlar açısından ihbar kurumu olduğu için böyle bir şeyi söylemesi son derece normaldir. Ama siyaseti halka hizmet için yapıyorsanız size oy versin ya da vermesin o şehrin ve ülkenin halkına hizmet vermekle mecbursunuz. AKP zihniyeti ve kuruluş gerekçesi ülkede kendine zengin kendine Müslüman kendine demokratik bir topluluk yaratmaktır. En yüksek ihaleden en ucuz taşeron işçisine kadar bir saadet zinciri kurmuşlardır. Şu ana kadar sürdürdükleri siyaset de şantaj, tehdit ve rehine siyasetidir. Barış sürecinde de Sayın Öcalan’ı elinde rehine olarak tutmaktadır. İşsizlik ve yeraltı ve yer üstü kaynaklarını da böyle değerlendirmek gerekir.

YORUMLAR
  1. aaaaaa dedi ki:

    sekizden fazla sayı bılmiyorki