site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Erdoğan’dan, Gülen’e Sert Sözler

Erdoğan’dan, Gülen’e Sert Sözler
26.12.2013
A+
A-

Erdoğan’dan, Gülen’e sert sözler

Başbakan Erdoğan, genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşuyor.

İşte konuşmasından satır başları:

Konuşmamın hemen başında, önceki gün İzmir’de meydana gelen elim kazada şehit olan tüm personelimize Allah’tan rahmet diliyorum. Alaybey tershanesinde Değirmendere römorkörünün yan yatması sonucu bir başçavuşumuz, yedi denizci erimiz ve iki sivil personelimiz şehit oldu. Kaza ile ilgili, ilgili birimlerimiz gerekli incelemeleri başlattılar. 10 şehidimize tekrar allah’tan rahmet diliyorum.

BAĞIRMALARI ÇAĞIRMALARI OYA YANSIMIYOR

Bütçe kabul edildi. Tabi burası çok manidar. Muhalefetin ne kadar ciddi olduğunu, yaklaşım koyduğunu izleme bakımından, oylamaya ben önem veriyorum. Zira iktidar bütçesine bazı arkadaşlarımızın görevleri sebebiyle katılamamasına rağmen 318 oyla desteğini verirken, muhalefet 220’nin 117’siyle ancak orada bulunabildi. Yani bağırmaları çağırmaları hiçbir şeyleri oradaki oya yansımıyor. Bunların bu ülkede yasama organını ne kadar ciddi tuttuklarını ortaya koyması bakımından büyük önem arz ediyor. Yapılan tüm çirkin girişimlere, sözlü fiili saldırılara rağmen Ak Partigrubu bütçe görüşmelerini sürdürdü ve sonuçlandırdı. Bir kez daha AK Parti grubumuza şükranlarımızı ifade ediyor, 2014 bütçesinin hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

YOLSUZLUKLARA GÖZ YUMMAYIZ

Pakistan dönüşünde bizi karşılayan Ankaralı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Milletimize mahçup olmayacağız, milletimize hayal kırıklığına yaşatmayacağız dedik, 11 yıl bu sözümüzü tuttuk. Milletimiz müsterih olsun, gönlünü ferah tutsun. Doğruya doğru eğriye eğri demeyi biliriz. Bizi 11 yıldır burada tutan en başta dürüstlüğümüzdür. AK Parti yolsuzluklara göz yummaz, müsamaha göstermez.

KÖTÜLERİ ARAMIZDAN AYIRDIK

Ciddiyetle yürüyoruz. Başkalarını örnek almamıza gerek yok. Sicili siyah olanlar bize örnek teşkil etmez. 11 yıl içinde karalamalar, iftiralar oldu. Kötüleri aramızdan ayırdık, hakkında iddia olanların aklanıp gelmesini istedik. Söylentilerle aramızda operasyona girmeyiz. Hukuk adaletin tecelli etmesi içindir. Meclis mahkemelerin yerine geçemez. Siyasi parti genel başkanları hakimlerin yerine geçemez.

İNSANLARI KİRLETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK

9 gündür bir operasyon yürütülüyor. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu denildi, daha sonra tarihin en büyük rüşvet operasyonu denildi. Gizlilik kaydı olmasına rağmen içeriden dışarıya sürekli bilgi sızdırıldı. Burada yürütmenin uzatması, yargının safhası demek ki bunlar burada servis yapıyor. Bize düşen burayı da temizlemektir. Bu insanları kirletmeye kimsenin hakkı yok.

“BU BİR İHANETTİR”

İşte tüm bunları bir ay içinde peş peşe yakaladık ve yaşadık. Sonra ne oldu? Gezi olayları denilen sokak eylemleri başladı. Uluslararası medya İstanbul’a, Ankara’ya kamp kurdu. Bir yandan sosyal medya, ulusal medya Türkiye’yi dünyaya karalamaya başladı. Bu bir ihanettir. Bu vatana ihanettir.

“BİZ İLKELERİYLE HAREKET EDEN BİR PARTİYİZ”

Hukuk sisteminde aksayan bir şey varsa biz yetkilerimiz ölçüsünde üzerine gideriz. Biz ilkelerle hareket eden bir partiyiz.

“OPERASYONUN ULUSLARARASI BOYUTU VARDIR”

Bu olay ulusal operasyon değildir. Uluslararası boyutu vardır.

Gezi olaylarında apaçık bir ihanete şahit olduk.

“ÇÖZÜM SÜRECİ HEDEF ALINDI”

Gezi’de Mayıs aylarının başarıları, 17 Aralık’ta çözüm süreci hedef alındı.

‘HALKBANK’IN EDERİ 25 MİLYAR DOLAR’

Şu anda Halk Bankası’nın ederi 25 milyar dolara çıkmıştır. Daha önce yüz milyonlarla bu eder ifade edilirken, şimdi 25 milyar dolar. Bu tabi belli mahfilleri rahatsız ediyor. Ama ne yazık ki içerdeki taşeronlar, görevlerini maalesef bir ihanet anlayışı içinde haince yaptılar.

‘UYGUN CİDDİ BELGELER VARSA BUNLARI ÖNCE BİZİMLE PAYLAŞIRSINIZ’

9 gün içinde sadece Halk Bank’ın uğradığı değer kaybı 1 milyar 625 milyon dolardır. Şimdi buna ne diyeceğiz? Çok güzel bir iş mi yaptınız diyeceğiz? Eğer sizin elinizde hakikaten hukuka uygun ciddi belgeler varsa bunları önce bizimle paylaşırsınız. Gereği neyse biz yaparız. Ama şu anda Halk Bank’ı, değişik ülkelerde misyonu olan bir Halk Bank’ı çökerttiğiniz zaman bir genel müdürü çökertmiyorsunuz, ülkeyi çökertiyorsunuz.

14 ay izleniyor, bu izlemeden yargılamadaki birkaç tane zatın haberi olacak, emniyette de yine birkaç zatın haberi olacak, onların bağlı olduğu birimlerin haberi olmayacak. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun karşısında kalkıp da atılan adımlara yapılanlara karşı da, birileri muhalefet olmak üzere aklına geldiğini söylemeye devam edecek. Halka açık şirketlerimiz 9 gün içinde 20 milyar değer kaybetti. TL değerinde bir miktar düşüş var. Türkiye’ye kaybettiler, birileri de bu işten çok karlı çıktı.

‘CASUSLUK YAPAN MEDYA KURULUŞLARI VAR’

Hadisenin bir başka acı tarafı şudur. Bir takım odaklar, örgütler merkezler bu kirli komploda maşa olarak kullanıldılar. Biz bu medyayı, bu örgütleri on yıllardır çok iyi biliyoruz. Ama bu süreçte bunların ne düşündükleri açık ve net şekilde ortaya çıkmıştır. Burada açık açık söylüyorum, son olay göstermiştir ki, Türkiye’de kendi ülkesinin değil başkalarının çıkarlarını düşünen, başka çevrelerin ranta düşünen vatana ihanet içinde ajanlık yapan casusluk yapan medya kuruluşları var, örgütler var, çeteler var.

Devlet içinde maalesef böyle maşalar var. Hükümet olarak biz yetkimiz dahilinde tamamen hukuk içinde kalarak bunun üzerine gidiyoruz. Demek ki bugüne kadar çetelere karşı verdiğimiz mücadele yetmemiş, demek ki daha başka halkaları varmış. Devlet içinde devletin, paralel yapının

‘BİR TARAFTAN KURAN, ALLAH PEYGAMBER DİYECEKSİN…’

Bir hareket, bir dava, en başta ahlak sahibi olmak zorundadır. Her yolu meşru gören, her yolu mubah gören bir hareket asla başarıya ulaşamaz. Bir taraftan Kuran, Allah, peygamber diyeceksin, ama adın kasetlerle, komplolarla anılacaksın.

‘BU DİN YARA ALMAZ’

Kimsenin bu aziz dine bunu yapmaya hakkı yoktur. Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden tüm Müslümanlar zalimdir. Bunu bir tarafa koyamayız.

Bu din yara almaz. Yanlış içinde olanlar yara alı maskeleri düşür. Yasalar çerçevesinde gereken adımı atarız.

Benim ülkemde ameliyat etmelerine kesinlikle müsaade etmeyiz. Devlet içinde paralele yapının uluşmasına kesinlikler izin vermeyeceğiz.

Tezgah kurdular, deşifre ettik. Çıkarları zedelenen malum çevreler var. Türkiye kazandıkça kaybeden.
Medyaya bakın bu çevreleri göreceksiniz. Maalesef devlet kurumlarında da bu anlayışın maşalarını göreceksiniz.

‘BU KOMPLONUN BENZERLERİ BAYKAL’A DA YAPILDI’

Bu komplonun Türkiye’nin hayrına değil şerrine olduğunu lütfen gören. Bu komplonun benzerleri Baykal’a, Demirel’e, Erbakan’a da yapıldı. En sert cevabı vermezsek bu komploların benzerleri yapılmaya devam edilecektir.

Siyasetle tüm ilgilenen kardeşlerimi bu noktada hep birlikte duyarlılığa davet ediyorum. Bu çirkin komploya karşı dik duruşa davet ediyorum.
Bu medyanın ve sermaye çevrelerinin asıl niyetini görsün ve anlasın. Milletim olayın yolsuzluk değil Türkiye ekonomisi olduğunu bilsin. Bu komployu hep birlikte bozacağız.
Teşkilatımın burada görevi çok çok önemli.
Alışkanlıkları var. Şuradan girersek şu neticeyi alırız. Böyle bir parti olmadığını 30 Mart’ta ispat edecektir.
Reformlarımızı çok daha güçlü yapacağız. Şer olarak görünende hayır vardır.
Bu çirkin operasyondan güçlenerek çıkacağız.

Sadece 17 Aralık değil bundan sonra da yapacaklar. Şuydu buydu diyecekler. Göreceksiniz kısa süre zarfında tüm tereddütler giderilecektir. Milletimize oynanan oyunu anlatacağız.
En küçük bir ihmale umutsuzluğa yer yok. Siz çalışırsanız Türkiye kazanacak. Bu süreç yeni Türkiye’nin İstiklal süreci mücadelesidir.

‘İĞRENÇ İNTERNET SİTELERİNDE ONLAR BOĞULSUNLAR’

Bu kadar önemlidir. Bu süreç Türkiye üzerine hesaplarının olanların hesaplarının bozulacağı süreçtir.
Karamsarlığa pirim vermeden kararlı bir mücadele vereceğiz.
Millet bizimle, hayır duaları bizimle. Bırakın onlar manşetleriyle ihanet içinde olsunlar. İğrenç internet sitelerinde onlar boğulsunlar.
Bırakın o itibar suikastçılar Müslümanlara beddua etsinler biz bedduaya lanet duaya evet diyeceğiz. Alim olan insanlara beddua değil dua yakışır.

‘BU İŞ ŞİRAZESİNDEN ÇIKMIŞ’

Biz beddualarla değil dualarla yetiştik. Ama görünüyor ki bu iş şirazesinden çıkmış.
Böyle bir sürecin içerisindeyiz. Bize milletimizin hayır duası yeter.

(Odatv.com)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.