site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Erdoğan “Doğal Partner” İlan Edildiyse Neden Başkanlık Diye Sormayın

Erdoğan “Doğal Partner” İlan Edildiyse Neden Başkanlık Diye Sormayın
04.02.2013
A+
A-

fikriatilbaz“Nefsin istekleri ve baskısı neticesinde öne çıkışı, kulakları sağır eder, kalbi kapatır, gözlere perde indirir, vicdanları karartır, aklı şeytanlığa iter. Bütün bunlar insanı bir gayya kuyusuna düşürür, kuyuda olduğunun farkında olmayan insan aksine her tarafı aydınlık, kendini uçuyor gibi görüp ulviyet makamına çıkar.
Bu durumdan kurtuluş yolu, nefsini öldürmekten, ayaklar altına almaktan geçer. Böbürlenme, kibir, üstencilik insanı yok etmeden, insan kendini sarıp sarmalayan nefsi zinciri kırmalıdır. Kırmalı ki kurtuluşa adım atmış olsun.”F.Atılbaz
Muhteşem Yüzyıl dizisini zaman zaman dile getiren Başbakan Erdoğan anlaşılan o ki diziyi takip ediyor ya da kendisine özet geçiliyor. Çünkü her zaman olduğu gibi son günlerde davranış biçimi ve söylemleri Padişah fermanı gibi bir hal almıştır. Hatta bazı kendisine yakın, her daim adam olmaktan ziyade her dönemin adamı olan gazeteciler de yürüdüğü bu yolda onu yalnız bırakmıyor, goygoyculuğa soyunuyorlar. Hünkarımızın iradesidir der gibi, ‘Başbakan Erdoğan’ın iradesiyle’ diyerek onu tutkunu olduğu Padişahlığın dayanılmaz cazibesine itiyorlar.
***
Anayasa Komisyonu çalışmaların bir yerde çıkmaza gireceği ve AKP iktidarının oyunu bozarak meşelerini geri isteyeceği en başından beri belliydi. Komisyonu her partiden eşit sayıda üyeyle kurduran Erdoğan, şimdi de bir sonuç çıkmazsa hem de tarih veriyor Mart ayının sonuna kadar diyor. Eğer yeni anayasada anlaşamazsanız, biz kendi yaptığımız anayasayı referanduma sunacağız diyor. Bu konuda konuşması, şayet tarih vermesi gereken biri varsa, o kişi TBMM Başkanı sayın Cemil Çiçek’tir. Buna rağmen Erdoğan tarih verip, hüküm bildirmekle sınırlarını aşmakla kalmıyor TBMM Başkanını çiğnemiş oluyor. Belki de olmayı çok istediği çağdaş Padişahlık olan Başkan olduğunu sanıyor.
Erdoğan ve partisi Başkanlık sisteminin kabul edilmesi için çalışmalarına hız verdiler. Bu istekle oturulan ve dayatmayla bu komisyondan sağlıklı bir anayasa çıkması beklenemez. Bu sebeptendir ki referandum yolunu açık tutup, koz olarak kullanan Başbakan Erdoğan’ın bunu yapabilmesi için 330’dan fazla oya ihtiyacı varken, partisine ait oy sayısı 326’dır. Bu rakam referanduma gitmesine yetmiyor. Bu durumda işbirliği yapacaklara ihtiyacı bulunmaktadır. İşte bu işbirlikçi kim olabilir diye bakınca, İmralı’da kurdukları sofraya davet ettikleri BDP’nin olması gayet doğal gibi gözükmektedir.
***
BDP böyle bir isteğe olumlu cevap verecekse karşılığında ne isteyecek, hangi PKK dayatması kabul edilmiş olacaktır? Başkanlık aşkıyla yanıp tutuşan sayın Erdoğan ve bu sistemin savunucusu olan partisi ellerinden gelen her şeyi yapmaktadır. Bakanların milletvekillerinden değil, yüksek dereceli memur olmasını savunan, Meclisi feshetme yetkisine sahip, meclisin kendi üzerindeki denetimini yok edip, tamamen meclisin üstünde bir statüyle istediği her şeyi yapabilen bir Başkanı içeren Başkanlık sistemini AKP milletvekilleri nasıl onaylamaktadır, insanın havsalası almıyor. Bunun adı olsa olsa Başkanlık sistemi adı altında tek adam sultalığı olur. Şu anda bile ele avuca sığmayan icraatlar yapan Erdoğan’ı böyle bir yetkiyi aldıktan sonra durdurmak mümkün olmaz.
330’un üstünde oya ihtiyacı olduğu ve Başkanlık makamına oturmak aşkıyla, ülkenin geleceğini, birlik ve beraberliğini tehlikeye atarak BDP’yi nimetten sayma gafletine düşmektedirler. Sonun başlangıcında attıkları ilk adım bunun habercisidir.
***
Yarattığı yeni Pargalı’larla, AKP’yle müttefik olma yolunda vatanın bölünmezliği, milletin birliği dayatmalar ve koşullar öne sürecek olan,süren BDP’yi tersleyip otur oturduğun yere diyeceğine oyunun kahramanı yapan Erdoğan ve AKP’si, Türkiye’yi düşündükleri, akan kanın durması için değil, Recep Tayyip Erdoğan’ı Devlet Başkanı Erdoğan yapmak içindir. Ne de olsa Obama yönetimi Erdoğan’ı ‘doğal partner’ olarak görüyormuş değil mi? Nasıl partnerlikse, Obama seçildiği günden beri beklediği randevuyu alamamış ya da randevu tarihi verilmemiş ‘doğal partner’.
Bugünkü durum ateşle oynamak gibi bir şeydir. Ancak unutulmamalı ki ateşle oynayanın kendini yakma ihtimali de çok yüksektir.
Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.