site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Engelli Öğrencilerin Gösterileri Duygulu Anlar Yaşattı

Engelli Öğrencilerin Gösterileri  Duygulu Anlar Yaşattı
05.12.2013
A+
A-

engelliler-gecesi-selcuk (4)

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Selçuk’ta faaliyet gösteren Özel Goncagül Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezindeki engelli öğrencilerin hazırladıkları program, tüm katılımcıların büyük beğenisini topladı.. Programda Engelli bir kız çocuğuna sahip olan Nesrin Bozkurt’un sözleri ise salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı. Engelli annesi Nesrin Bozkurt ayrıca; “Biz bugün Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın da aramızda olmasını isterdik” diyerek, herkesin bir gün engelli olabileceğini söyledi.

Selçuk’ta faaliyet gösteren Özel Goncgül Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladıkları ve birinden güzel renkli görüntülere sahne olan etkinlik büyük bir beğeni ile izlendi. Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonunda düzenlenen etkinliğe CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayları ve CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adaylarının yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Selçuk Halkı katıldı. 60’a yakın öğrencisi bulunan ve hazırlanan programla salonda bulunan tüm katılımcılara duygulu anlar yaşatan Özel Goncagül Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi öğrencileri katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandılar.

Kurum Müdürü Mustafa Ok, ilçe protokolünün programa katılmayışından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bu etkinliği hazırlamakta büyük destek veren başta kurum öğretmenleri, özel eğitim sınıfı öğretmeleri, stajyer öğretmenler ve Selçuk Belediyesi olmak üzere etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Atatürk ile ilgili şiiri ile büyük alkış alan Özel Eğitim Sınıfı öğrencisi Neslihan Bozkurt’un annesi Nesrin Bozkurt’un konuşması tüm katılımcıları duygulandırdı. Herkes gibi çok sağlıklı doğan kızının daha sonra kaptığı bir mikrop nedeniyle hastalandığını, sonrada engelli olarak hayata tutunmaya devam ettiğini belirten Anne Nesrin Bozkurt, “İsterdik ki bugün burada Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızı da bizlerle beraber olsunlar. Bizim umutlarımız var. Nefes aldığımız sürece umutlarımızı elimizden bırakmamamız lazım. Çünkü umut olmadı mı hayatta olmuyor. Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. Biz görmeyen gözlere göz, duymayan kulaklara kulak, yürüyemeyenlere ayak olmalıyız bence.. Onlara duyarlı davranmalıyız. Sevmeliyiz, ilgili göstermeliyiz, yere düşenin elinden tutup kaldırmalıyız. Bunları hissettirmeliyiz ki, onlar da birer birey olduğunu anlasınlar” dedi.

Görme engelli bir öğrencinin çalıp söylediği türkülerle gözyaşlarını tutamayan katılımcılar, diğer Engelli öğrencilerin birbirinden renkli gösterilerini dakikalarca alkışladılar.
engelliler-gecesi-selcuk (2)

engelliler-gecesi-selcuk (3)

engelliler-gecesi-selcuk (1)

engelliler-gecesi-selcuk (5)

engelliler-gecesi-selcuk (6)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.