site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

En güzel deve “Kanka”

En güzel deve “Kanka”
21.01.2018
A+
A-

II. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu sona erdi. Bilim dünyasında yankı uyandıran sempozyumun ardından İstasyon Meydanı’nda 7. Geleneksel Altın Havan Yarışması düzenlendi. 19 devenin katıldığı yarışmada en güzel deve olarak altın havanı Bodrum’dan Kanka adlı deve almaya hak kazandı

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenerek, akademik çevrelerde büyük ses getiren II. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu’nun sona ermesinin ardından sempozyuma katılan akademisyenler, deve sahipleri ve güreş severler 7. Altın Havan En Güzel Deve Yarışması için İstasyon Meydanı’nda buluştu. 36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali öncesinde yaşanan yarışma heyecanına ortak olanlar arasında İzmir Vali Yardımcısı ve Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı,  Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz ve meclis üyeleri de vardı.

Deve güreşlerinin ünlü cazgırı Halil Coşkun’un sunuculuğunu yaptığı yarışma öncesinde keşkek duası yapıldı. Keşkek döven isimler arasında Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da vardı. Keşkek dövülmesinin ardından yarışmaya katılacak develer önce Selçuk sokaklarında boy gösterdi. 36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali Kortej Yürüyüşü’ne katılan develer Selçuk sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu.

Altın Havan “Kanka’nın”

Develerin üzerlerinde bulunan zil, boyunluk, paçalık gibi aksesuarlara göre puan veren jüri üyeleri arasında akademisyenler ve deve sahiplerinin yanı sıra Kaymakam Vekili Türkmen ile Başkan Bakıcı da vardı. Jüri üyelerinin yaptığı oylama sonucu en süslü deve olarak Bodrum’dan Kaptan Mustafa’nın Kanka adlı devesi en süslü deve olarak seçildi. Altın Havanı almaya hak kazanan devenin sahibi ödülünü Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın elinden aldı.

7. Geleneksel Altın Havan Yarışması öncesi konuşan Başkan Bakıcı düzenlenen sempozyumun deve güreşlerinin vazgeçilmezlerinden biri olacağını belirterek; “ 36. sını düzenleyeceğimiz Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali öncesinde bu güzel heyecan için buradayız. Bu geleneğin bir parçası haline gelen sempozyumu da tamamlanmış bulunuyoruz. Deve Güreşleri Festivalimiz’in vazgeçilmezi olacak bu sempozyum deve yetiştiricileri için bilinmesi açısından önemli bir katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda devecilik kültürünün gelişmesine katkı sağlayacak bu sempozyumun amacı UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirasi Listesi’ne katılmasını sağlamaktadır. Tüm güreş severler hayırlı, güzel bir güreş diliyorum. Herkesi yarın Pamucak Güreş Alanı’nda düzenlenecek 36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’ne davet ediyorum” dedi. 

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.