site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

En Fazla Turist Almanya’dan Geldi

En Fazla Turist Almanya’dan Geldi
17.04.2015
A+
A-

Efes'te bir gün

Sahip olduğu kültürel ve tarihi mirası, doğal güzellikleriyle Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından olan İzmir, yılın ilk 3 ayında çoğunluğu Alman yaklaşık 80 bin yabancı turist çekti.

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden alınan bilgiye göre, Meryem Ana Evi ve Efes ören yeri, tatil yöresi Çeşme, UNESCO’nun geçen yıl Dünya Miras Listesine aldığı Bergama gibi değerlere sahip İzmir’i 2015 yılının ilk çeyreğinde 79 bin 267 ziyaretçi gezdi.

Mart ayı üç aylık dönemde en hareketli ay oldu. Ocak ayında 17 bin 851, şubat ayında 25 bin 147 olan turist sayısı, mart ayında 36 bin 269’a yükseldi.

İzmir’e gelen yabancıların çoğunluğunu Almanlar oluşturdu. Turistlerin yaklaşık yüzde 36’sı Almanya’dan geldi. Alman 28 bin 627 ziyaretçiyi, İngiliz 8 bin 53, İranlı 6 bin 542 ziyaretçi takip etti. Yunanistan, Danimarka ve İtalya da en çok turist gönderen ülkeler arasında yer aldı.

İzmir’in üç aylık dönemde en az turist çektiği ülkelerin başında Suudi Arabistan ve Sudan geldi. İki ülkeden, 3 ayda sadece birer turist geldi. Bu ziyaretçiler şehrin “yalnız” turisti oldu. Bangladeş, Yemen ile Venezuela en az turistin geldiği ülkelerden oldu.

TURİST SAYISINDA AZALMA

“Ege’nin incisi” olarak tanımlanan İzmir’i geçen yıl 1 milyon 294 bin kişi ziyaret etmişti. Geçen yılın ilk üç ayındaki turist sayısı ise 88 bin 156 olmuştu. Bu yılın aynı dönemindeki turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 azaldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.