site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

En büyük hayalleri memur olmak

En büyük hayalleri memur olmak
18.01.2016
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Halk Eğitim Merkezi, örnek bir işbirliğine imza attı. Memur olmak isteyen engelli vatandaşlar için yapılan EKPSS’ye hazırlık kursu 50 kişi ile start aldı.

Kamuda memur olmak isteyen engelliler, Nisan ayında yapılacak Engelliler Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile başlatılan kurslarda 7 farklı branşta lise düzeyi için haftada 5 gün 8 saat, ön lisans ve lisans düzeyi için de haftada 5 gün 4 saat ders veriliyor.

Ocak ayında başlayan kurslardan şu an 50 engelli vatandaşın yararlandığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kayıt yaptırmak isteyenlerin başvurularının Konak Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla alındığını belirtti. Engellilerin sosyal hayata uyum sürecine katkı koymak için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak birçok çalışmayı bir arada yürüttüklerinin altını çizen yetkililer, “Bunlardan en önemlisi de engelli vatandaşlarımızın iyi bir eğitim almasına ve iş sahibi olmasına katkı koymak. Bu yüzden açtığımız EKPSS kursunun bu anlamda büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Kurslara büyük ilgi gösteren engelli memur adayları, sınava öğretmenler eşliğinde hazırlanmanın kendileri için çok önemli bir destek olduğunu ve açılan bu kurstan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Katlı Otopark yanında yer alan Konak Engelli Hizmet Merkezi’nde başlayan kurslar Nisan ayına kadar devam edecek. Kurslarda Konak Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ders veriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.