site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Emekçi kadınların konseri beğeni topladı

Emekçi kadınların konseri beğeni topladı
10.03.2018
A+
A-

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Selçuk’ta sanat ile kutlandı. Kültüre, sanata ve kadınlara verdiği değerin her zaman altını çizen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, bu önemli gün kapsamında önce Selçuk Belediyesi’nde görev yapan kadın personelle bir araya geldi. Selçuk Belediyesi Emekçi Kadınlar Korosu’nun bu anlamlı günde verdiği konser de büyük beğeni topladı.

Selçuk Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda belediyede çalışan kadın personelin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte kutlayan Başkan Bakıcı; “Emek en yüce değerdir. Siz kadınların emeği bizim için ayrı bir önem taşıyor. Çünkü kadınların çalışma hayatına katılması çağdaş bir toplumun olmazsa olmazıdır. Kadının olduğu yerde güzel şeyler olur her zaman. Üretkenlik olur, sevgi olur” dedi.

Emekçi kadınların performansı hayran bıraktı

Selçuk Belediyesi’nde görev yapan kadın personelden oluşan Selçuk Belediyesi Emekçi Kadınlar Korosu ilk konserini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde verdi. Selçuk Belediyesi’nin emekçi kadınları Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserlerini seslendirdi. Selçuk Efes Kent Belleği’nde gerçekleşen konseri dinleyenler arasında Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve eşi Ayşen Bakıcı da vardı. Bahadır Varvar’ın yönetimindeki koronun söylediği şarkılar katılımcıların büyük beğenisini topladı. Başkan Bakıcı konserin sonunda; “Bu anlamlı günde belediyemizde görev yapan kadın personelimiz bizlere bir müzik ziyafeti yaşattı. Sanat ve kadın birbirinden ayrı düşünülemez. Ben kadın çalışma arkadaşlarımı ve emek veren herkesi gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Selçuk Belediyesi’nde görev yapan kadın personelin konserinin ardından Kadın Danışma Merkezi kursiyerlerinin çalışmalarından oluşan kat’ı sanatı sergisinin açılışı da Başkan Bakıcı tarafından yapıldı. Kat’ı sanatı eğitmenleri Serdar Atalay ve Günsu Atalay’ın eğitmenliğinde çalışan kursiyerlerin çalışmalarından oluşan sergi katılımcıları hayran bıraktı.

Bugün farkındalık günü

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Bakıcı 8 Mart’ın farkındalığa işaret eden bir gün olduğunu belirterek; “Kadınlarımız hiçbir zaman ayrımcılığa, şiddete maruz kalmamalıdır. İnsanlığın kazanımları kadınlar sayesindedir. Kadınlar bizim annelerimiz, kardeşlerimiz, eşlerimiz, arkadaşlarımız, her şeyimizdir. Bunu bir gün değil; yılın her günü aklımızda bulundurmalıyız. Bizi var eden, hayatımıza anlam katan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Karanfil dağıttı

Bir toplumun medeniyet seviyesinin kadınlara verilen değerle ve kadın erkek eşitliği ile sıkı bir ilişki içerisinde olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Kadın erkek eşitliğine inanmak ve bu eşitliğin gerçek anlamda hayata geçmesi için çalışmak medeniyetin olmazsa olmaz gereklerinden biridir. Kadınların toplum içerisinde her alanda aktif rol almaları için kadın erkek elbirliğiyle çalışacağız. Bir toplumun medenileşmesi yolunda atılacak en önemli adımlardan biri kadın erkek eşitliğini sağlamaktır. Biz her zaman kadınlarımızın yanındayız. Onların destekçisiyiz. Biz kadınlarımızı baştacı ediyoruz” dedi.

Başkan Bakıcı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle Selçuklu kadınlara da karanfil dağıttı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.