site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ekmek Malzemeleri

Ekmek Malzemeleri
03.02.2020
A+
A-

Ekmeğimizi ister evimizde yapalım, ister satın alalım; pişirilmesi için çeşitli ekmek malzemeleri gerekmektedir. Bir miktar un, su, tuz, maya ekleyip; hamur yoğurarak, ekmeği yapmaya başlamış oluruz; fakat, sadece bununla iş bitmez. Çoğu insan, ekmeğini satın aldığı için, başka neler gerektiğini bilmez. En temel gıdamız olan ekmeğin yapılırken, pişirilme aşamasında, piştikten sona kullanılan birçok malzemeleri vardır.

Ekmek Malzemeleri Çeşitlidir

En birinci malzeme; ekmeği yapabilmemiz için çeşitli unlar ve içine eklenen diğer malzemelerdir. Ekmek hamuru için hamur yoğurma teknesi, bu ekmek makinesi de olabilir; hamur kesme jileti, fırın küreği, tezgâh fırçası, hamur kazıyıcı, hamur kesici, ekmek kağıdı, ekmek soğutma teli, ekmek kesme makinesi, çeşitli ekmek kalıpları hep bu iş içindir.

Ekmek fırınlarında olması gereken malzemeler yapılan işi kolaylaştırmaktadır. Her iş belli malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Ekmek türevi ürünlerin de çeşitli üretim malzemeleri vardır. Ekmekler, evlerde yapıldığında, bu malzemelerin bir kısmı kullanılmaktadır. Ekmek malzemeleri kadar ekmeğin hijyenik şartlarda üretimi de sağlığımız için, çok önemlidir. https://www.mutfakkitap.com/ekmek-malzemeleri sayfasından kaliteli ve işlevsel ürünlere ulaşabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.