site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ekim Meclisi’nde Ücret Tarifesi Belirlendi

Ekim Meclisi’nde Ücret Tarifesi Belirlendi
14.10.2014
A+
A-

ekim-meclisi (15)

Selçuk Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısının ikinci bileşimi 10 Ekim günü yapıldı. Altı madde ve bir önergeden oluşan gündemin görüşüldüğü mecliste iş yeri açma ve çalışma şartlarına ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliklere bağlı gelen şikayetler nedeniyle yönetmelik bakanlık tarafından çıkarıldığı şekliyle kabul edildi.

Selçuk Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci bileşiminde 2015 Mali Yılı Gelir Tarife Cetveli görüşüldü. Meclisin aldığı kararlar neticesinde 10 başlık altında 2015 mali yılı ücret tarife cetveli kabul edildi. Vatandaşlar açısından önemli olan ücret tarifesiyle ilgili olarak Başkan Bakıcı; “ Ödeme gücü prensibini dikkate alarak ücret tarifelerini belirledik” dedi. 2015 Mali Yılı Ücret Tarife Cetveli başlıklarından biri olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ücret Tarifesi belirlenirken, köyden mahalleye dönüşen yeni yerleşim birimlerinde imar ve mesken amaçlı yapıların ruhsat ücretlerinin tarifenin %25’i üzerinden alınmasına karar verildi. Gündem maddelerinden olan 2015 Mali Yılı Belediye Bütçesinin görüşülmesi bir sonraki bileşime bırakıldı.

Gündem maddeleri arasında yer alan belediye gelirleri cetvelleri arasında aktarım yapılmasına ilişkin gündem maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre ödeneği fazla olan 1 nolu cetvelden ödeneği yetersiz olan 2 nolu cetvele aktarma yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

İş Yeri Açma Yönetmeliğine Bakanlık Düzenlemesi

İş yeri açma ve çalıştırma şartlarına ilişkin yönetmelikte yapılacak değişiklikle ilgili önerge oy birliğiyle meclis gündemine alındı. Bu maddeye göre Selçuk Belediyesi tarafından 3 Eylül 2014 tarihinde kabul edilen Selçuk Belediyesi İş Yeri Açma ve Çalışma Şartlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerindeki değişikliğe rağmen kabul edilen yönetmeliğin Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin 44. Maddesiyle çeliştiği ve uygulamada ortaya çıkan sorunlar nedeniyle vatandaşların şikayetleri nedeniyle söz konusu yönetmelikte değişiklik yapılması meclisin gündemine geldi. Yönetmeliğin tekrar ilgili komisyonlara gönderilmesi oy çokluğuyla reddedildi. Bunun üzerine İş yeri Açma ve Çalışma Şartlarına İlişkin Yönetmelik bakanlığın çıkardığı şekliyle oy çokluğuyla kabul edildi.

İnşaat Yasaklarının Kalkması İçin Çalışıyoruz

Mecliste ilgili gündem maddelerinin görüşülmesinin dilek ve temenniler kısmında meclis üyeleri 14 Mayıs ve Zafer Mahalleleri’ndeki inşaat yasağının kaldırılmasına değindiler. Meclis üyelerinin adı geçen mahallelerdeki inşaat yasağının kaldırılması gerektiğini söylemeleri üzerine Başkan Bakıcı; “Bu mahallelerdeki inşaat yasaklarının kaldırılması için tüm olanaklarımızı kullanıyoruz. Son girişimimiz 1/1000’lik planlar üzerinden çalışma yaparak sonuç elde etmekti. Ancak 1/5000 lik imar planlarımız olmadığı için 1/1000likler üzerinden yapılan planların da hukuksal geçerliliği olmuyor. Biz bu duruma da çare bulacağız. Kentimizi ve insanımızı koruyacağız” dedi.

ekim-meclisi (29)

ekim-meclisi (36)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Zamlar enfilasyonun 5 puan üzerinde. Sözüm ona imar harçlarıyla işkaliye ücretlerini yarı yarıya düşüreceklerdi. Zeynel başkan seçimde söz vermişti. ama her şey seçime kadarmış.

  2. Apasel dedi ki:

    Tire belediyesi 250 gram ekmeği 60 kuruşa indirmiş, sizlerde ekmek fiyatlarını düzeltsenize. Neymiş efendim ücret tarifesiymiş!!!