site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ehliyette kritik viraj

Ehliyette kritik viraj
18.07.2015
A+
A-

DSC_2600

Tepeköy Sürücü Kursu Kurucusu ve Direksiyon Eğitmeni Hakan Göllücelioğlu, 1 Ocak 2016’dan itibaren ehliyet alacak olan vatandaşların stajyer sürücü olacağını, stajyer sürücü kapsamına girmek istemeyen vatandaşların 22 Ağustos veya 10 Ekim 2015’te yapılacak ehliyet sınavlarından birisine muhakkak girmesi gerektiğini söyledi.

Resmi Gazete’de, 19 Nisan 2015’te yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 1 Ocak 2016’da uygulamaya geçilecek. Yönetmeliğin uygulanması ile birlikte, stajyer sürücü dönemi başlayacak.

Stajyer sürücü olmak istemeyen vatandaşlar, sürücü kurslarına olan talebi de arttırdı. Tepeköy Sürücü Kursu Kurucusu ve Direksiyon Eğitmeni Hakan Göllücelioğlu, stajyer sürücü kapsamına girmek istemeyen vatandaşların 22 Ağustos veya 10 Ekim 2015’te yapılacak ehliyet sınavlarından birisine muhakkak girmesi gerektiğini söyledi. Stajyer sürücü olmak istemeyen vatandaşların biran önce sürücü kurslarına kayıt yaptırması gerektiğine de dikkat çeken Göllücelioğlu, “1 Ocak 2016’da stajyer ehliyet dönemi başlayacak. Stajyer ehliyet kapsamına girmek istemeyenlerin, bu tarihten önce ehliyetlerini çıkartmış olması lazım. Sürücü kurslarına yeni müracaat edecek ve stajyerliğe kalmak istemeyen adayların, 22 Ağustos ve 10 Ekim 2015 tarihlerinde yapılacak sınavlardan birisine muhakkak girmesi gerekiyor. Bu sınavlara giren adaylar en erken 1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet alabilecek ve stajyerliğe kalmamış olacak. Stajyer sürücü olmak istemeyen vatandaşların sürücü kurslarına olan ilgisi de her geçen gün artış gösteriyor” diye konuştu.

Stajyer sürücülük döneminin 2 yıl olduğunu belirten Göllücelioğlu, “Stajyer sürücü, 2 yıl içinde 3 defa kırmızı ışık veya hız ihlali yaparsa ya da 3 defa yayalara dönüş hakkı vermezse belgesi iptal olacak. Stajyer sürücü, 60 ceza puanı toplarsa veya alkollü araç kullanırken yakalanırsa yine belgesi iptal edilecek. Sürücü belgeleri iptal edilen stajyer sürücüler tekrar sürücü kursuna müracaat ederek eğitim ve sınavlara katılmak zorunda kalacaklar. Ama bunların hiçbirini yapmaz ise iki yılın sonunda stajyer ehliyet asil olacak” dedi. Yönetmelik gereği A1, A2 ve B sınıfı ehliyetlerin 10 yılda bir, C, D ve E sınıfı ehliyetlerin ise 5 yılda bir yenileceğini ifade eden Göllücelioğlu, yeni ehliyetlerin Avrupa ülkelerinde de geçerli olacağını dile getirdi. Göllücelioğlu, yakın zamanda ehliyet kursları için her ilde taban fiyat uygulamasına geçileceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.