site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ehliyet Sınavında Yeni Değişiklikler

Ehliyet Sınavında Yeni Değişiklikler
03.09.2013
A+
A-

hakangollucelioglu

Ehliyet sınavlarında 27 Ağustos 2013 tarihli yazıyla sınav yönetmeliğinde yeni değişiklikler yapıldı.

En dikkat çeken değişiklikler ise Motosiklet yani A2 sınıfı ehliyet sınavında meydana geldi. Konuyla ilgili olarak Tepeköy 3 Sürücü Kursu sahibi Hakan Göllücelioğlu ile görüştük. İşte Tepeköy 3 Sürücü Kursu sahibi Hakan Göllücelioğlu’nun değişikliklerle ilgili verdiği bilgiler:

MOTOSİKLET SINAVI ZORLAŞTI

Motosiklet ( A2 ) sınıfı sürücü belgesi alacak sürücü adaylarının direksiyon uygulama sınavında büyük değişiklikler yapıldı. Eski sistemde çok önem gösterilmeyen, sürücü adayların kendi motosikletiyle, vitessiz motosikletle girebildiği sınavda yapılan değişikler ile artık sınav için önce trafik konilerinin arasından geçerek slalom yapacak sürücü adayları sonra 20 cm genişliğinde 10 metre uzunluğunda ki platform üzerinden geçecekler. Burada başarılı olan sürücü adayı bu defa 30 dakikalık şehir içi trafiğinde trafik kurallarına uygun biçimde motosiklet kullanacak. Sürücü kursları Komisyon üyelerine bir araç tahsis edecek ve Sınav Komisyon üyeleri bu araç ile Motosiklet kullanan Sürücü adayını takip edecekler. Eğer Sürücü adayı hata yaparsa sınavı derhal durdurulacak ve sınavdan başarısız olarak ayrılacak. Sınavda kullanılacak motosiklet yönetmelik gereği iki tekerlekli ve manuel vitesli olacak. Motosiklet kursa kayıtlı olacak olup kesinlikle sürücü adayları kendi motosikletleriyle ya da vitessiz motosikletle sınava giremeyecek. Ayrıca sınava giren kursiyerlere üzerinde ‘’Sürücü Adayı’’ yazısı bulanan yelek bulunacak. Bunun yanı sıra kursiyere sınav esnasında kask, dizlik, kolluk taktırılması zorunlu olacak.

EMNİYET KEMERİ ZORUNLU

Özellikle Otobüslerde emniyet kemeri kullanılmamasının büyük sıkıntı olması üzerine Otobüslere de emniyet kemeri zorunluluğu geldi.

PARK ETME SINAVINA STANDART

B sınıfı sürücü belgesi alacak adaylarının geri manevra şeklinde park etmesinde kaldırımla arasında en fazla 50 cm olacak ve koni ya da araçlar arasındaki mesafe sınav aracının uzunluğunun bir buçuk katı kadar olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.