site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ehliyet Sınav Soruları Azaldı

Ehliyet Sınav Soruları Azaldı
01.01.2014
A+
A-

hakan-gollucelioglu

Ehliyet sınavında beklenen değişiklik yapıldı. Uzun zamandır yapılması planlanan değişiklik bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre, soru sayısı 50 olurken sınav süresi de 60 dakikaya düştü

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, “Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı E-Kılavuzu”nda ehliyet sınav soru sayısında ve sınav süresinde yeni düzenlemeler yaptı. Ehliyet sınavlarında geçen yıl 120 olan soru sayısı 60 olurken 150 dakika olan sınav süresi de 75 dakikaya indirilmişti. Bu yıl 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ehliyet sınavlarının süresi ve soru sayısında yeni düzenlemeler yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında 60 olan soru sayısını 50′ye düşürdü ve sınav süresini de 60 dakikaya indirdi. İlk uygulama 12 Ocak 2014 tarihinde yapılacak sınavdan itibaren geçerli olacak.

BİR YILDA İKİ DEĞİŞİKLİK

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı E-Kılavuzu’nda ilk değişikliği 2013 yılının ilk aylarında gerçekleştirmişti. Özellikle teorik sınavda birçok yenilik yapıldı. Sınav takvimine göre yılda 7 kez yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS) sayısı 9 oldu. Ehliyet sınav soru sayısında ve sınav süresinde yeni düzenlemelere gidildi. B sınıfı ehliyet sınavlarında önceki yıllarda 120 olan soru sayısı bu yılki yeni uygulama ile birlikte 60 olmuştu. 150 dakika olan sınav süresi de 75 dakikaya düşürülmüştü. Yeni uygulamaya göre; daha önce trafikte 50 soru varken, bu sayı 25′e indirildi. Motor sınavındaki soru sayısı 40′dan 20′ye ve ilk yardımdaki 30 soru da 15′e indirildi.

HATA AFFETMİYOR

Yeni düzenlemenin üzerinden daha bir yıl geçmeden bir değişiklik daha gerçekleşti. Yazılı sınav sorusu ve sınav süresinde değişikliğe gidildi. Soru sayısı ve sınav süresi düşürüldü. Yeni sistem ile sürücülerin daha çok pratik yapma imkânı bulacağını ifade eden Tepeköy 3 Sürücü Kursu Kurucusu Hakan Göllücelioğlu yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi, “Daha önce yazılı sınav çok zorlu geçiyordu. Fakat direksiyon sınav süresi ise oldukça kısaydı. Sürücü adayı tam anlamıyla direksiyonunu geliştiremiyordu. Ancak yeni düzenlemeler ile yazılı sınav süresi düştü. Ancak direksiyon sınavındaki süre arttı. Ayrıca daha kapsamlı bir uygulama yapılacak. Yeni sistem hata affetmiyor. Direksiyon eğitimi sınavına girecek adaylar, değerlendirme kriterleri arasında yer alan ‘aracı geri viteste kullanma’ ve ’araçların arasına park etme’ yeteneklerine göre de değerlendiriliyor. Emniyet kemerini takma, ayna ve koltuk ayarlarını kontrol etme, aracı çalıştırma, emniyetli ve rahat kalkış yapma, hız kurallarına uyma, şerit izleme, direksiyon hâkimiyeti, vites değiştirme becerisi, trafik ışık ve işaretlerine dikkat etme gibi konular yer alıyor” diye konuştu.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 

https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.