site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ehliyet için elinizi çabuk tutun

Ehliyet için elinizi çabuk tutun
05.12.2014
A+
A-

TEPEKOY-SURUCU-KURSU-1

2015 yılında yürürlüğe girecek olan stajyer ehliyet uygulamasının, 1 Ocak 2015 tarihinden sonraki başvurular için geçerli olacağı ve 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılacak olan ehliyet başvuru sahiplerinin mevcut sisteme göre ehliyet alacağı bilgisi kaydedildi.

Bu durum yılbaşından önce başvuruda bulunan vatandaşların sınavlarda başarılı olmaları halinde stajyer ehliyet uygulamasına takılmadan normal ehliyet alabilmelerinin önünü açtı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni ehliyet alma mevzuatı henüz netlik kazanmamış olsa da tüm sürücü kursları, yılbaşından önce başvuru yapan kişilerin normal ehliyet alabileceği görüşü altında birleşti. Bu durum ülkede ki ehliyet almak isteyen yüz binlerce insana umut oldu. Stajyer ehliyet uygulamasına takılmak istemeyen vatandaşlar, sürücü kurslarına akın etti. Gelen yoğun talepler nedeniyle Türkiye’nin birçok ilinde, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ek sınav talep ettiği bilgisi kaydedildi.

BAŞVURULAR YILBAŞINA KADAR GEÇERLİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Tepeköy Sürücü Kursu Kurucusu ve Direksiyon Eğitmeni Hakan Göllücelioğlu, yeni yönetmeliğin yılbaşından sonraki başvurular için geçerli olacağını belirterek, “Yeni yönetmeliğin 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle geçerli olacak olmasından dolayı 1 Ocak tarihinden önce yapılacak olan başvurular yeni sistemden etkilenmeyecek. Sınav 2015 yılı içerisinde olsa da belirleyici etken, başvuru dosyasının açılmış olduğu tarih olacak. Bu nedenle yılbaşından önce başvuruda bulunan sürücü adaylarımız mevcut sisteme tabi olacak ve normal ehliyet alacak. Bu durum, stajyer ehliyet uygulamasına takılmadan normal ehliyet almak isteyen vatandaşlarımız için büyük bir fırsat oluşturuyor. Vatandaşlarımıza bu fırsatı kaçırmamalarını ve faydalanmalarını tavsiye ediyoruz. Tepeköy Sürücü Kursu olarak profesyonel eğitmen kadromuz ve kampanyalarımız ile sürücü adaylarımıza her türlü desteğe hazırız” ifadelerinde bulundu.

STAJER EHLİYET 2 YIL SÜRECEK

YENİ uygulama ile stajyer ehliyet döneminin başlayacağını ifade eden Hakan Göllücelioğlu, “Stajyer ehliyet uygulaması ile sürücü belgesi almaya hak kazanan sürücüler iki yıllığına stajyer sayılacak ve stajyerlik süresi boyunca yanında ehliyetli bir kişi olmadığı sürece trafiğe çıkamayacak. Stajyer sürücü ancak, iki yıllık süreyi tamamlaması ve bu süre içerisinde trafik suçu işlememesi halinde, usta sürücü olabilecek” dedi.

STAJER EHLİYET GERİ ALINABİLECEK

STAJYER ehliyetin, gerektiğinde geri alınıp iptal edilebileceğini belirten Hakan Göllücelioğlu sürücü, Üç kez yanında ehliyetli biri olmadan trafiğe çıkması, üç kez kırmızı ışıkta geçmesi, üç kez hız limitini aşması yada bir kez alkollü araç kullanması gibi ihlallerden birinde bulunması halinde ehliyetine el konulacak ve bu kişi yeniden ehliyet sınavına başvurmak durumunda kalacak. Ayrıca, ehliyetine el konulan kişi detaylı bir sağlık raporu çıkarmak durumunda kalacak. Örneğin üç kez kırmızı ışıkta geçtiği için ehliyetine el konulan kişi önce renk körlüğü testine tabi tutulacak. Eğer renk körü değilse bu kez de ruh ve sinir hastalığına karşı akıl sağlığı testine tabi tutulacak. Bu uygulamalar ile kazalar en aza indirilecek” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.