site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Egosuz Bir Not

14.10.2012
A+
A-

Hayatın sona mı ermesi lazım illaki, hastamı olmak lazım illaki ya da yakınlarımızda görünce mi biraz içimize şüphe düşecek; bana da olur mu diye, başkalarında görüpte şükredenlermisiniz? Bu ne kadar adil ne kadar insanca? Ona olmuş bana olmasın korkusunun altında; kime ne olursa olsun bana olmasın mantığı hissi kendimizi koruma içgüdüsü mü yoksa bana dokunmayan yılan bin yaşasın egoistliğimi?

Görmezden duymazdan geldiklerimiz ne demek? Neyin habercisi? Hangi ruh halimizin aynası? Sevindiklerimiz ve üzüldüklerimiz neler? Bir kâğıda yazsak ne kadar insancıl olabildiğimizi görebilirmiyiz? Cesaret işi değil mi bu? İnsan hep kendini mi haklı görmek ister illaki? Cesaretli misiniz?

Yazacaklarınızın yan hizasına birde sebeplerinizi yazsanız, yoksa nedenlerinizde mi yine sizci? Ruhunuzda bir kimse afedersiniz çok sizciniz diye bir kelime hiç mi fısıldamadı? Ya da duymak mı istemediniz?

Karışsak yanlış mı olur her şeye, karışmasak leke sürmez miyiz insanca yaşamaya, yoksa siz kalabalıklardan mı güç alıyorsunuz, kendiniz olmak çok mu zor bu devirde? Tarihte var mıdır herkes gibi düşünen bir kral, miras mıdır kraliyet? Yoksa etkisiz kendin olmanın mükâfatı mı?

Bizi mutlu ve mutsuz eden sebeplerin özünde haykırı bir şeye rasladınızmı? Yaptığınız her şeyin nedenlerini biliyormusunuz? Yoksa otomatiğe bağlanmış bir cihaz gibi misiniz aslında? Rutine mi bağladınız her şeyinizi? Göremeyecek kadar seri misiniz?

His dünyamızda neye gülüyorsak neye üzülüyorsak bir yere egosuz not edin ÇÜNKÜ O BİZİZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.