site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Eğitimini Tamamladı, Kendi İşyerini Açtı

Eğitimini Tamamladı, Kendi İşyerini Açtı
14.04.2016
A+
A-

Selçuklu genç berber ustası Hakan İpor KOSGEB destekli girişimcilik eğitimlerini aldıktan hemen sonra kendi berber salonunu açtı. Çıraklıktan kalfalığa ve sonrasında ustalığa doğru uzanan Hakan İpor’un kaderi, Selçuk Ticaret Odası tarafından açılan KOSGEB destekli girişimcilik eğitimleriyle değişti. Çocukluğundan beri en büyük hayalinin kendi berber salonunu işletmek olduğunu belirten İpor, eğitimlerini tamamladıktan hemen sonra işyerini açarak Selçuk halkına hizmet vermeye başladı.

Hakan İpor’un Classman adıyla hizmete giren berber salonunun açılış kurdelasını STO Başkanı Koray Yolcu ile Esnaf Odası başkanı Hayri Güller birlikte kesti. Açılışa katılan her iki Odanın başkanı genç girişimciye hayırlı, uğurlu ve bol kazanç temennisinde bulundular.

Ticaret Odası tarafından açılan kurslarda verilen müşteri ilişkileri, maliyet hesaplama, insan kaynakları, iletişim gibi eğitimlerin işine çok yaradığını belirten İpor, “ 10 yıldan beri bu işi yapıyorum. Girişimcilik eğitimlerinde öğrendiklerim iş ve özel hayatımda işime çok yarayacak. Umarım bu ve benzer eğitimler yapılmaya devam eder. Bu fırsatı bize sunan Ticaret Odamıza ne kadar teşekkür etsem azdır.” şeklinde konuştu. KOSGEB’e kayıt yaptırdığını belirten İpor, hibe ve kredi desteğinden yararlanmak için iş planı hazırlamaya başladığını ve en kısa zamanda teslim ederek destekten yararlanacağını söyledi.

STO Başkanı Yolcu eğitimlerin meyvesini almaktan çok memnun olduklarını belirtti. Yolcu “Bugüne kadar 180 kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Bu arkadaşlarımız artık birer birer işyerlerini açıp, destekten yararlanmaya başladılar. Umarım artarak devam eder. İnanıyoruz ki yeni işyeri açan arkadaşlarımıza en büyük desteği yine Selçuk Halkı verecek, kurulan bu berber salonuna hak ettiği kıymeti gösterecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.