site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen’den Ortak Grev Kararı

Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen’den Ortak Grev Kararı
23.09.2014
A+
A-

egitim-sen-ve-turk-egitim-senden-ortak-grev-karari

DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ;

24 Eylülde Grev Var

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı önceki yıllara göre daha da artan sorunlarla başladı.

AKP hükümetinin eğitimi piyasalaştırma ve gericileştirme uygulamaları hızla devam ediyor.

Binlerce okul müdürünün okulların açıldığı hafta görevlerinden alınması okullarda var olan sorunları daha da büyüttü. Bunun yanında TEOG yerleştirmelerinin sonucunda binlerce öğrenci ve velilerimiz mağdur edilmiştir. Öğretmenlere uygulanacak ROTASYON tam bir sürgündür. Birçok okul İ.H.O dönüştürülerek öğrenciler zorunlu İmam Hatip okullarına yönlendirilmektedir. AİHM kararlarına rağmen ZORUNLU DİN DERSİ uygulaması devam etmektedir.

Kamu emekçileri bu yıl ilk kez enflasyon farkı ödenmemiş ve çalışanların enflasyon altında ücretle çalıştırılmaya mahkûm edilmiştir.

Eğitim alanında yaşanan tüm bu sorunlara karşı sesimizi yükseltmek ve hükümeti uyarmak için
24 EYLÜL 2014 Çarşamba günü hizmet üretmeyeceğiz. EĞİTİM SEN, TÜRK EĞİTİM SEN, EĞİTİM İŞ, AKTİF SEN olarak dört sendika GREV kararı alarak ortak eylem gerçekleştirecektir. Eylem yeri ve saati ayrıca size bildirilecektir. Bilgilerinize sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Güngör Uslu
Eğitim Sen Baştemsilcisi

BAŞLICA GREV TALEPLERİMİZ:

Öğretmenlere uygulanan Rotasyondan vazgeçilsin.
Siyasi Kadrolaşmaya Hayır.
Özel okul teşviklerinden vazgeçilsin.
Zorunlu din dersi uygulamasına son verilsin.
Enflasyon farkımız ödensin.
Parasız Bilimsel Laik ve Nitelikli eğitim için 24 EYLÜLDE GREVDEYİZ!

1212

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Mücadelenizde ,direnç ve başarı diliyorum.

  2. Aziz Boz dedi ki:

    Egitim donsen katilmiyor anladikda egitim is nerde Memis Baskan Ali Baskan yoksa sizlere donsenliler gibi rotasyon yokmu

  3. MEMİŞ GÜNGÖR dedi ki:

    Yahu Aziz hocam sen de maşallah eylem delisi oldun.Sanki bu güne kadar eylemden eyleme koşumuşsun gibi.Ordayız burdayız İzmirdeyiz ne edelim daha ……

    1. Aziz BOZ dedi ki:

      Beni tanıyanlar bilir istediğine sor tüm eylemlere sonuna kadar destek vermişim.bu sizin adınız yoktu diye yazmıştım.Eğer bunu yazan sensen gerçekten çok ayıp ettin yazılarına dikkat et eleştiriye açık ol.

    2. Aziz Boz dedi ki:

      Baskan eylemlere destek veren yenilrden degiliz 1-hezaman desteklemisim 2-Eylem rotasyona ugrayacak arkadaslatimiz icindi ben rotasyon disindayim sizin sendikanin adi yoktu diye yazdim sende cevabini guzel verdin tebrikleri kabul edersin artik bende kutlarim

  4. VELİ dedi ki:

    YARIN GÖNDERECEK OLDUĞUMUZ ÇOCUKLARIMIZIN BAŞINA BİR İŞ GELİRSE BUNUN HESABINI VEREBİLECEK MİSİNİZ ? 3 MİLYAR MAAŞ ALIYORSUNUZ HALA AĞLANIYORSUNUZ.DUA EDİN BEN GELSEM BAŞA SİZİ ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞTIRIRDIM..

    1. Eğitim Sen dedi ki:

      Sizin gerçekten veli olduğunuzu sanmıyoruz. Çünkü bu eylem öğretmenlerin özlük haklarından çok, çocuklarımız ve ülkemizin geleceğinin karartılmasına karşıdır.Çocuklarımız için 1 gün değil hergün ve gelecek önemlidir.Çocuklarımızın başına birşey gelmesini istemeyiz elbette. Velilerden ricamız çocuklarınızı okula göndermeyiniz. Böylece destek vermiş olursunuz. Buna rağmen bir şey olursa sorumluluğu neden öğretmende arıyorsun…MEB yada diğer yöneticilerde değil?

  5. Güngör USLU dedi ki:

    DUYURU:
    Haberin başlığı biraz eksik kalmış. İçeriğine bakıldığında görülecektir.24 Eylül Grevi’ne Eğitim İş ve Aktif Sen de katıldığı halde başlıkta yer verilmemiş.Haber içeriği okunduğunda bu durum anlaşılacaktır. Emekçilerin mücadelesini ne kadar büyütürsek, kazanımlarımız o kadar büyük olucaktır. 24 Eylül GREVİNE Teç- Sen’de katılma kararı almıştır.
    24 Eylül Çarşamba günü saat 12:00’de istasyon meydanında toplanarak Eğitim Sen, Eğitim İş ve
    Teç-Sen olarak basın açıklaması yapılacaktır.Tüm emek ve demokrasi güçlerini destek vermeye çağırıyoruz…..ZAFER DİRENEN EMEKÇİLERİN OLACAK!

    1. Anonim dedi ki:

      hoca sende eksik yazmışsın yada bilerek belki de TÜRK EĞİTİM-SEN i katmadınız. Duyurunuza.

      1. Güngör USLU dedi ki:

        Buradaki duyuru bir düzeltme duyurusudur.Haber başlığında sadece Eğitim sen ve Türk Eğitimsen logosu kullanılmış.Eğitim iş sendikasından arkadaşların itirazı üzerine açıklama yapma gereği duydum. Ama siz neyi okudunuz anlamadım.Önyargılı değilim sizin gibi. Biz dünyadaki tüm emekçileri birleşmeye çağırırken böyle bir ayrıma gitmeyiz hiç bir zaman.
        BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ!

  6. anonim dedi ki:

    Bu egolar yüzünden Cumhuriyetin kazanımlarının çoğunu kaybettik ne hasta insanlarız ya. üç tane sendikadan bahsediyorsunuz alanda otuz kişi olursak şaşmam.