site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eğitim Sen, Laikliğin ve Bilimselliğin Savunucusu Olmaya Devam Ediyor

Eğitim Sen, Laikliğin ve Bilimselliğin Savunucusu Olmaya Devam Ediyor
11.02.2015
A+
A-

egitimsen-selcuk (1)

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yönetmelik sonrası birçok okul müdürü görevden alındı. Eğitim Sen sendikası avukatları aracılığı ile yargıya taşınan bu olay, olumlu sonuçlandı. Atatürk İlkokulunda görev yapan E. Asuman Çilengir’in okul müdürlüğü görevine tekrar iade edilmesi bekleniyor.

Öğrencilere zorunlu din dersi eğitiminin verilmesine yönelik çeşitli açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Selçuk baş temsilcisi Güngör Uslu , “Bir süredir devam eden laiklik ve bilimsel eğitim taleplerine ilişkin bir takım eylemler ve etkinlikler devam ediyor. 8 Şubat tarihinde İstanbul Kadıköy’de büyük bir eylem gerçekleştirildi. Biz Eğitim Sen olarak 13 Şubat Cuma günü 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirerek yapılan taleplere destek sunacağız. AKP iktidarı son yıllarda eğitimde gerileşmeyi hızlı bir şekilde uygulamaktadır. Zorunlu din dersleri uygulamaları devam ettiği gibi, 1. sınıflarda hatta anaokuluna giden çocuklarımıza zorunlu din eğitimleri verilmektedir. Diğer yandan okullarda mescit açılması zorunlu hale getirilmiş ve ilçemizde dâhil bazı okullarda müdürlerin odası boşaltılarak mescide dönüştürülmüştür. Önümüzdeki günlerde karma eğitimin tartışılmaya açılması gündeme gelmektedir. Bütün bunlara rağmen 12 Eylül uygulaması olan zorunlu din derslerinin kaldırılması yönünde hiç bir adım atmayan AKP i
İktidarı çözüm üretememektedir. Biz laikliğin tüm inanç grupları için bir sigorta olduğunu değerlendiriyoruz. Eğitim kurumlarında laikliğin ve bilimselliğin savunucusu olmaya devam edeceğiz.” dedi. Okulun öğrencileri ve veliler de böyle bir beklenti içerisindedir.

Bazı okullara yapılan ek binaların İmam Hatip okulları adı altında kullanacağı söylentilerine cevap veren Güngör Uslu, “İlçemizin dışında da bazı okullarda oluşan bu soruna acil bir çözüm üretilmelidir. Okulların İmam Hatip’e dönüştürülmesi ne yazık ki hızlı bir şekilde devam etmektedir. Yeni yapılan binalar, ek derslikler İmam Hatiplere verilmeye çalışılıyor. İlçemiz Fatma Günay ortaokulunda da buna benzer bir sorun yaşanmıştır. Biz o binanın Fatma Günay ortaokulu öğrencileri tarafından kullanılmasını talep ediyoruz. Şu an da bir netlik yok fakat böyle bir projenin olduğu söylentilerini duyuyoruz. Eğitimde yaşanan bu uygulamalar sonrasında çocukların bile türban takması konusunda önü açıldı, derslere türbanla giriyorlar” dedi.

Eğitim Sen Selçuk Temsilciliğinin Kamuoyuna Seslendiği Basın Açıklaması;

10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yönetmelik” sonrasında Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılı dolduran eğitim yöneticilerinin değerlendirilmesinde Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı kadrolaşması yaşanmıştı. Bu kadrolaşma ilçemizde de yaşanmış ve birçok okul müdürü görevinden alınmıştır.

İlçemiz Atatürk Okulu müdürü E. Asuman Çilengir, kariyer sahibi, alanında doktor unvanı bulunan, ilçemizde Başöğretmen unvanına sahip tek eğitimci olmasına rağmen, EĞİTİM SEN üyesi olduğu için adeta cezalandırılmış ve çok sayıda teşekkür, takdir, aylıkla ödüllendirmesi bulunduğu halde 49.87 puan verilmiş ve görevinden haksız yere alınmıştı.

Bu durum sendikamız avukatları aracılığı ile yargıya taşınmış ve ilk olumlu sonuç alınmıştır. İzmir 3. İdare mahkemesi 30/01/2015 tarihinde oy birliği ile yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Mahkeme dava konusu değerlendirme işleminin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanıksız olması sebebiyle hukuka aykırı olduğu sonucuna varmıştır. Ayrıca mahkeme, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden okul müdürü arkadaşımızın görevden alınma işleminin yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiştir.

Şimdi sıra idarededir. Mahkeme kararının 30 gün içerisinde uygulanması ve arkadaşımızın eski görevi Atatürk İlkokulu Müdürlüğüne iade edilmesi gerekmektedir. Aksi halde mahkeme kararını uygulamayan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

egitimsen-selcuk (2)

egitimsen-selcuk (3)

YORUMLAR
  1. aziz boz dedi ki:

    Büyük başkan Güngör hoca

  2. aziz boz dedi ki:

    Başkan galiba benden önce sen bunları hapse attıracaksın .

  3. ALİ MURAT dedi ki:

    ACABA ASUMAN HANIMIN YERİNE O OKULA ATANAN BU YETERSİZLİĞİN ALTINDA HANGİ DUYGULAR İÇİNDE ?

  4. anonim dedi ki:

    İyi bir müdür iyi bir öğretmen olarak da çalışmalarını sürdürebilir.