site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ege Üniversitesi Rektörüne suç duyurusu

Ege Üniversitesi Rektörüne suç duyurusu
09.03.2015
A+
A-

ege_universitesi_rektorune_suc_duyurusu

Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü’nde, PKK’lıalr ve Ülkücü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak Şehit edilen Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ailesinin avukatları, sorumlu olduğunu düşündükleri kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacak. MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu ve Milliyetçi Avukatlar Grubu Üyesi Mehmet Bahadır Akyüz, Çakıroğlu’nun öldürülmesinden dolayı başta EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz olmak üzere birçok isimle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Milliyetçi Avukatlar Grubu olarak konuyla yakından ilgilendiklerini aktaran Av. Akyüz, “Birçok avukat arkadaşla birlikte çalışıyoruz. Delilleri bulduk ve toparladık. Dilekçemizi hazırladık. Birkaç gün içinde son haline getirip tanıkları belirleyerek, dilekçemizi delillerle Cumhuriyet Başsavcılığı’na vereceğiz.” dedi.

REKTÖR, DEKAN, GÜVENLİK MÜDÜRÜ DE VAR

Milliyetçi Avukatlar Grubu, Ülkü Ocakları’nın okul başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun üniversite kampüsünde öldürülmesinden dolayı, başta Rektör Yılmaz olmak üzere birçok kişinin sorumlu olduğunu ileri sürüyor. Av. Mehmet Bahadır Akyüz, “Biz sadece Ege Üniversitesi Rektörü hakkında şikayette bulunmuyoruz. Olayın tek sorumlusu rektör değil. En büyük sorumlusu belki rektör ama başka sorumlular da var. Edebiyat Fakültesi Dekanı, güvenlik müdürü ve bunun yanında özellikle kafelerin PKK’lı grupların kontrolüne girmesine neden olduğunu düşündüğümüz Fen İşleri Müdürü’nü de şikayet edeceğiz. Bu kişileri sadece görevi ihmalden değil, terör örgütü üyesi olmamakla beraber, terör örgütü faaliyetlerine yardım ve yataklıktan şikayet edeceğiz. Terörle Mücadele Kanunu’nda var bu.” diye konuştu.

‘BAŞKA FIRAT’LAR YAŞANMASIN DİYE UĞRAŞIYORUZ’

Amaçlarının başka Fırat cinayetleri yaşanmaması olduğunu dile getiren Av. Akyüz, “Biz üzüldüğümüz için bu kadar uğraşıyoruz. Başka Fırat’lar olmasın diye bu kadar uğraşıyoruz. Şu anda Ege Üniversitesi’nde alınan önlemleri takip ediyoruz ancak hiçbir şekilde yeterli görmüyoruz. Önce Ege Üniversitesi Rektörü ve yöneticilerinin, zihniyetini değiştirmesi gerekiyor. Üniversite senatosunun olayın üzerine yaptığı açıklama felaketti. Karşıt gruplar diye bir şey uydurmuşlar. Ege Üniversitesi’nde herhangi bir karşıt grup diye bir şey söz konusu değil. Bizzat rektörün, dekanın ve ilgili yöneticilerin ihmalleriyle ya da sempatileriyle örgütlenen, orada adeta kurtarılmış bölge haline getirilen bir terörist grup var. Fırat’ın vefatı hepimizi üzdü. Arzumuz, yeni Fırat’ların olmamasıdır. Gencecik insanların okuma özgürlüğünün ellerinden alınması, kabul edilemez bir durum. Yeni bir Fırat olmaması için özellikle terör gruplarına müsamaha gösterilmemelidir” dedi.

Avukatların, ilgililer hakkındaki suç duyurusunu önümüzdeki günlerde başsavcılığa vereceği belirtildi.

Öte yandan Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Şehit edildiği kafe yıkılırken, öğrenciler tarafından eylem alanı olarak kullanılan alan sac bariyerle çevrildi.

Kafenin ve yeşil alanın Ege Üniversitesi Senatosu tarafından inşaat alanı olarak kabul edildiği öğrenildi.

Pazartesi günü ders başı yapıp okula gelen öğrenciler daha önce kullandıkları yeşil alanın saçlarla çevrili olduğunu görünce şaşkınlık yaşadı. Saçlarla çevrili alanın üzerine de ‘İnşaat alanına girmek tehlikeli ve yasaktır’ yazıldığı görüldü.

Alanın saclarla çevrilmesini protesto eden PKK’lılar inlerinin ellerinde alınmasını protesto etmek için sacları tekmelemeye ve yumruklamaya başladı. Polisin müdahale ettiği grupta bir öğrenci gözaltına alındı.

Öte yandan öğrenci grubunun sac bariyerler etrafında bekleyişi bir süre sürdü.

Kaynak: haberhergun.com

ulkucu-ogrenci-cakiroglu-nun-olduruldugu-kafe-

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Katil rektör istifa…ve avaresi