site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efraim 2 Selçuklu okurlarıyla buluştu

Efraim 2 Selçuklu okurlarıyla buluştu
08.10.2018
A+
A-

Selçuklu Yazar İbrahim Becer’in Efraim 2 adlı kitabını okurlarıyla buluştu. Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen söyleşi ve imza gününde Selçuklu okurlarıyla buluşturan Becer, imza öncesi gerçekleşen söyleşide; “Yazar toplumun aynasıdır. Ben de bu toplum içerisinde yaşayan bir yazar olarak terörü ele alma konusunda bir zorunluluk hissettim. Terör, zaman ve mekan sınırlaması olmadan sürekli mücadele edilmesi gereken bir olgudur” dedi. Yazar İbrahim Becer Efraim 2 adlı kitabını yeğeni Gazi Üsteğmen Tolga Barış Ersöyleyen ve tüm kahraman askerlere adadığını belirtti.

Selçuk Efes Kent Belleği’nde gerçekleşen söyleşiye Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Şehit Ahmet Alp Taşdemir’in babası İbrahim Taşdemir, Gazi Üsteğmen Tolga Barış Ersöyleyen ve çok sayıda Selçuklu katıldı. İbrahim Becer’in Türkiye’nin terörle mücadelesinin en sıcak süreci olan 1990’lı yılları anlattığı Efraim 2 adlı kitabının imza günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Söyleşinin sunuculuğunu Selçuklu Tarihçi Ali Can yaptı.

Terörle mücadele sadece askerlerin işi değil

Ülke çapında ilki ses getiren Efraim’in devamı niteliğinde olan Efraim 2 kitabının okurlarıyla buluşmasının heyecanını yaşayan İbrahim Becer yazarın toplumun aynası olduğunu belirterek; “ İlk kitabımda olduğu gibi bu kitapta da toplumun meselelerini ele aldık. Gönül ister ki başka konuları yazalım fakat yazar yaşadığı toplumda ne gördüyse onu yazmakla mükelleftir. Ülkemiz bu durumdayken bize de başka seçenek kalmıyordu” dedi. Türkiye’nin terörle mücadele sürecine de değinen Becer; “Terörle mücadele sadece Türkiye’nin Güneydoğusuna giden çocuklara bırakılacak bir kavram değildir. Çünkü bir terör örgütü asla propagandayı bırakmaz. Belki silahı bırakır ama propagandayı bırakmaz” dedi.

Geçtiğimiz yıl Şehit düşen Özel Harekat Polisi Ahmet Alp Taşdemir’in Selçuk’ta yaşayan babası İbrahim Taşdemir de şehitlik makamının Türk Milleti ve İslam Kültürü açısından ne kadar kutsal olduğuna değindi.

İyi ki İbrahimler, İyi ki Tolgalar var

Söyleşide bir konuşma yapan Selçuk Belediye Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Türk Milleti’nin tarih boyunca barış içerisinde yaşayan, bağımsızlığına zarar gelmediği sürece savaşa taraftar olmayan bir millet olduğunu belirterek; “ Bu topraklar kolay kazanılmadı. Büyük fedakarlıklar yapıldı; canlar verildi. Ancak geldiğimiz çağ itibariyle artık vatan olarak benimsenen yerlerde vatan için can kayıpları olmamalı. Herkes vatanında özgürce, barış içerisinde yaşamalı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” Her zaman söylüyoruz; hiçbir milletin diğer bir milletin toprağında gözü olmamalı. Biz Türk Milleti olarak hiçbir devletin toprağında gözü olan bir millet değiliz. Ama bizim de toprağımızda kimsenin gözü olmaması gerekir. Herkesin barış içerisinde özgürce yaşama hakkına saygı duymamız gerekir” dedi.

Yazar İbrahim Becer’in Selçuk’un değerlerinden biri olduğunu belirten Başkan Bakıcı; İbrahim Becer’e yazdığı kitaplardan dolayı teşekkür ediyoruz. Biz insanlarımızı bilime, okumaya, öğrenmeye, araştırmaya yöneltmeliyiz. İbrahim Becer bunlardan bunu gerçekleştiren insanlardan bir tanesidir. Biz her zaman kendisinin yanındayız, destekçisiyiz. İyi ki Tolgalar var, İyi ki İbrahimler var, İyi ki Ahmet Alp Taşdemirler var” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yazar İbrahim Becer Efraim ve Efraim 2 adlı kitaplarını okurları için imzaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.