site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Spor U16 Türkiye şampiyonasında‏

Efes Spor U16 Türkiye şampiyonasında‏
30.04.2015
A+
A-

fotoğraf 3

Selçuk Efes Spor: 4
Buca Belediye Spor: 3

Efes Spor un gençleri Play- off final karşılaşmasında Buca Belediye Spor’u normal süresi 1-1 biten karşılaşmada, penaltılar sonrası 4-3 mağlup ederek Türkiye Şampiyonası finallerine İzmir adına katılma hakkı elde etti. Futbolda ilçemizin yüzünü güldürmeye devam eden Selçuk Efes Spor, amatör takımın şampiyon olup Süper amatör lige yükselmesinden sonra, bir büyük başarıyı da gençleriyle yakalamış oldu.

Gençlerimiz, kendi grubunda Tire 1922 Spor ile birlikte başarılı olarak, İzmir şampiyonluğu için Play-off müsabakaları oynamaya hak kazanmıştı. Play-Off ilk karşılaşmasında Bergama Gençlerbirliği’ni 3-0, yarı finalde Kuruçeşme Spor u 3-2 yenerek adını finale yazdıran Selçuk Efes Spor. Finalde de İzmir in köklü takımlarından Buca Spor un destek yaptığı Buca Belediye Spor Spor’u penaltılar sonucu 4-3 mağlup etti.

Karşılaşma iki takım adına da kontrolü şekilde başladı. Maçın 24. dakikasında sağ kanattan gelişen atakta Buca Belediye Sporlu oyuncu şık kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Gol sonrası bocalayan takımımız oyunda dengeyi kurmakta zorlandı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya daha istekli ve etkili başlayan Selçuk Efes Spor oldu. Oyundaki etkinliği iyice eline alan gençlerimiz 55. dakikada sağ kanattan Ramazan Selek’in ortasına iyi yükselen Ali Gazi’nin kafa vuruşundan bulduğu gol ile skorda dengeyi sağladı 1-1. Kalan sürede oyundaki etkinliğine devam eden gençlerimiz, yakaladıkları pozisyonlarda gole ulaşamayınca karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. Berabere biten normal süre sonrası uzatmalara geçildi. Uzatmalarda aynı skorla sona erince penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında kalecimiz Tugay Görcan iki penaltıyı kurtararak takımımızın son penaltıyı atmasına gerek kalmadan takımını Türkiye Şampiyonası müsabakalarına taşımış oldu.

Görüşlerini aldığımız Selçuk Efes Spor Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Orhan Meler; “Selçuk Efes Spor kulübü olarak tüm imkânsızlıklara rağmen İzmir de 120 ye yakın takım arasından böyle büyük bir başarıyı yakalamış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimiz karşılarında büyük olanaklara sahip birçok takımı geride bırakarak çok büyük başarı elde etti. Bu çocuklar desteği çok fazlasıyla hak ediyor. Türkiye şampiyonası karşılaşmalarına gitmek için desteğe ihtiyacımız olacak; mülki amirlerimizin ve sporseverlerin bu desteği bize vereceklerine inanıyoruz. Son olarak karşılaşmalarda hep yanımızda olan ve destekleriyle bize kendimizi iyi hissettiren, sevgili sporcu velilerimize çok teşekkür ederim” dedi.

Selçuk Efes Spor müsabakada;

1- Tugay GÖRCAN
2- Yılmaz DOĞRUÖZ
3- Doğukan SONUÇ
4- Batuhan ARICI
5- İlker KARADEMİR
6- İbrahim Arda AKTAŞ
7- Tuğberk CİHANGER
8- İsmail KAZMACI
9- Ali GAZİ
10- Atakan IŞIK
11- Ramazan SELEK

12- İsmail Görkem UÇAR
13- Hasan ÇUBUK
14- Mustafa KAYA
15- Atalay YILMAZ
16- Atakan GÜNGÖREN
17- Batuhan MORKAYA
18- Yunus Emre KAZMACI kadrosu ile yer aldı.

fotoğraf 1

fotoğraf 2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.