site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes’in İçine Açılan Seyyar Tezgah Esnafı İsyan Ettirdi

Efes’in İçine Açılan Seyyar Tezgah Esnafı İsyan Ettirdi
22.05.2013
A+
A-

efes-stantlar (2)

Efes Antik Şehri içine seyyar tezgâhlar yerleştirildi. Efesin girişlerinde üst kapıda ve alt kapıda bulunan Bilintur dükkânlarından sonra Efes’in içinde de mantar gibi türemeye başladılar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aldığı kararla 56 müze ve ören yerinin satış noktalarını özelleştirmesi sonucu oluşan tabloya isyan Selçuk’ta da devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ruhsat verilerek Bilintur (Bilkent Turizm İnşaat Yatırım ve Ticaret A.Ş.) tarafından Efes Antik Kenti’nin alt ve üst kapılarına yapılan hediyelik eşya satış mağazası ve kafeteryalara bir yenisi daha eklendi. Antik kentin tam göbeğine açılan bu satış standı ise seyyar ve istediğin yere taşınan cinsten.

Bilintur A.Ş. tarafından Efes Antik Kentinde işletmeye açılan Hediyelik Eşya Satış Mağazaları ve Kafeteryaların Esnafa verdiği zarar yetmezmiş gibi bu dükkanlara bir yenisini daha eklediler. Efes antik şehrinden bu şekilde seyyar tezgahların efes-stantlar (1)açılmasına esnaf büyük tepki gösterdi.

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Efes esnaflarından Hüseyin Gözüpek şunları söyledi; Bilintur tarafından açılan dükkânlar esnafı bitirme noktasına getirdi. Efes üst kapı ve alt kapı da Bilintur şirketinin Efes antik şehri içerisine açmış olduğu dükkânlar esnafların iş yapmasını engelliyor. Son iki yıldır açılan bu mağazalar dolayısı ile hem Efes esnafının hem de Selçuklu esnafların ekonomisini büyük bir kayıba uğrattı. Açılan bu dükkânlar esnafı bitirdi. Bunlarda yetmezmiş gibi bu açılan dükkanlar özel şirketin olmasına rağmen tamamen turistleri kandırmaya yönelik müze mağazası yazdılar. Efes’in içerisinde bulunan bu işyerleri haksız rekabete yol açmıştır. Zaten Bilintur dükkânlarının içeride esnafın dışarıda olmasından dolayı ortada haksız bir rekabet var. Birde buna mantar gibi türeyen stantlar da eklenince esnaf zor duruma düştü.

Seçim zamanında AKP İzmir Milletvekili Nükhet Hotar hanımefendi Efes’te esnafla yapmış olduğu toplantı da biz olduğumuz sürece Efes’te bu dükkânlar açılmayacak, açtırmayacağız diye söz vermişti. Verilen bu söz nerde kaldı sayın vekilim. Bu ihaleler yapılırken acaba ben söz vermiştim milletime diyemediniz mi?

Ayrıca Selçuklu kardeşlerimizin esnafları ekmekleri ellerinden alınırken iktidar partisinin ilçe başkanından iki yıldır bir ses yok. Kendisine şunu sormakta fayda var. İçeride açılan Bilintur mağazaları Selçuklu vatandaşlarımızın yararına mıdır, yoksa zararına mı? Unutmayalım ki koltuklar makamlar gelip geçicidir. Ama Selçuklu olmak bakidir. Halkımızın ekmeği elinden alınırken neden halen sessiziz neden halen siyasi çıkarlarınız için suskunsunuz. Madem ki gidecek başka Selçuk yok o halde esnafa sahip çıkmamız gerekmez mi? Haksız rekabete yol açan bu dükkanlardan Esnaflar olarak şikayetçiyiz. Siyasilerin biran önce halkın sesine kulak vererek gerekli mercilere sorunlarımızı iletmesini istiyoruz’’ dedi.

efes-stantlar (3)

efes-stantlar (4)

bilintur

bilinturdukkanlari

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Efesin içerisinde açılan dükkanlar selçuklu esnafı mahvetti bu sene hepsi çok büyük sıkıntılar yaşıyor, içerdeki dükkanlar parayı götürürken dışarıda ki bizim arkadaşlarımız selçuklular sadece geçen turisti izlemek zorunda kalıyor. ortada bir haksız rekabet var.selçuklunun ekmeği elinden alındı işin özeti.
    her zaman selçuk halkının yanınında olduğunu söyleyen akepe ilçe başkanı bu konuda ne düşünür, madem bu kadar çok selçuk halkının yanında neden bu konuda bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadı.
    yada ankarada ki abilere ablalara demedi mi ki bu açılan dükkanlar selçuklu esnafı bitirdi.
    halkımız mağdur diyemedi mi ki acaba, tekrar sormakta fayda var sayın akp ilçe başkanına efesin içerisinde açılan dükkanlar selçukun yararına mı zararına mı sadece bu sorunun cevabını bekliyoruz, çok şey istemiyoruz.
    sadece iki şıkkı olan bir cevap ya evet deyin, ya da hayır deyin.
    safınızı bilelim en azından bakalım selçukluların mı yanındasınız, ya da ankara da kilerin mi?

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Her sey ortada!!!! evet deseler n’olur? hayir deseler n’olur ki…. efes esnafi çok daha oncelerden bir dernek kurup birlik olsalardi bilintur’un yaptigi isi simdi kendileri yaparlardi. bu olaya mulki amirlerimiz el koymalidirlar artik!!! esnafa çivi bile çaktirmiyan zihniyete maalesef kodomanlara nerde ise hotel bile insaa etcekler efes’in içinde!!! nerde orda yillardan beri ekmek pesinde kosan esnafimizin haklari… herkes goreve lutfen!!! SAYGILARIMIZLA….

  3. Hasan DURUCAN dedi ki:

    Şikayet etmeyinnnnnnnnnnnnnnnnnn, yetmez ama evetttttttttttttttttttttttt ! Hatta durmak yok yolmaya devammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm !

    1. alperen dedi ki:

      ne alaka hemserim sanki selcuklu kendisi davet etmis gibi cins cins siyasi yorumlar yazma

  4. erdogan arna dedi ki:

    AKP ile CHP ARASINDA fark AKP ne olursa olsun Rant Para Dağdaki itine bile Rant CHP ATATÜRK Bayrak Bayram seyran Belediyeler görevliler karın doyurma partililer onlara ATATÜRK çü olmak yeter İŞ AŞ Bayrak yesinler İŞ Bayramlarda Yürüş yapsınlar

  5. ccc dedi ki:

    ulen bilintur ulen pkk ulen açılım ulen vatan hayınleri ulen ekmek düşmanları….alayınıza gider..bu keserin sapı döndümü işiniz zor..o keserin sapını alayınızın biyerlerine…….

  6. Ayıp dedi ki:

    Selçukta akpartiyi destekleyenlere soruyorum Akparti selçuk için selçuklu için ne yaptı. sadece yalakalarına müze ve hastanede iş verdi. Akp nin selçuk için yaptığı tek şeyi yazın buraya bilelim

  7. Anonim. dedi ki:

    Efes esnaf, sakın ağlamayın,sızlanmayın!!!birilerine yalakalık yapacağız diye sonunuzu hazırlıyorsunuz,Hala Vefa ÜLGÜRÜ eleştiriyorlar,kardeşim bu adam değilmi içerdeki dükkanlar için kavgalar eden,(birileride yaa bu adam herkez ile kavga ediyor diye serzenişte bulunuyorlar)Arkadaşlar unutmayın bir avuç,yalaka,bezirgan ucuz çıkarlar peşinde koşanlar hala bu güzel ilçemizde söz sahibi yapmaya çalışırsak inanın hepimiz için zor günler yakındır.Perşembenin gelişi Çarşambadan belli idi.Şimdi şapka’mıza önümüze koyup kararlı,inadına bir dik duruş ile her türlü mücadeleyi vermeliyiz,yarın çokk çokk geç olabilir.

  8. Anonim dedi ki:

    Erdoğan Arna güzel bir yorum yapmış. İki partiyi iyi gözlemlemiş.

  9. kürşat kırıkbaş dedi ki:

    tamamen efes esnafının yanındayım sonuna kadar haklılar, topla tüfekle olacaksa bu iş ben hazırım…

  10. arslan dedi ki:

    olmadi dunyaca unlu ve bir emsali olmayan efes kutuphanesini alis veris merkezi etselerdi bari, yaziklar olsun bir selcuklu olarak utaniyorum,

    1. Anonim dedi ki:

      Kürşatım helal sana kardeşim

  11. şaziye söğütçü. dedi ki:

    yazıklar olsun milletin ekmeğiyle oynayan akp zihniyetli kişiler utanın menfaat çıkar yalakalık için yapamayacağınız yok utanın HASANNNNN seçim zamanı o yolun sona geldiğini uçurumdan önce senin düşüceğin belli ey sema seçimlerde tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyen insanların ekmeğiyle oynayan parti başkanı olarak adayınız selçuktan nasıl oy isteyecek merak ediyorum selçuğa bir çivimi çaktınız ne faydanız oldu selçuk için yapılacak olan her şeye destek yerine köstek oldunuz selçuklu bunun hesabını size sandıklarda verecek halep ordaysa arşın burda boşa kürek sallamayın ccc ağzına sağlık cuk diye oturtmuşun anlayan anlar

  12. ak görüş dedi ki:

    efes esnafının sıkıntısını anlıyorum,lakin kendileri lastik gibi kıvrılıyorlar.yıllarca efese çöreklenen,insanları ajite eden belirli esnaf var dürüs olan esnaf arkadaşlarımızı tenzih ederim.bunlar chp nin silahşörleri gibi mücadele verirler.sıkışınca ak partiye saldırırlar.ak parti selçukta bele diyeyi almadıki efesten feryat ediyorsun.sizi anlıyorum,yerel yönetimde ak partili seçmene yaşama şansı vermeyeceksin.efes,hastane,müze gibi yerlerede şerh koyacaksın,sizi dinlemeye devam ediyorum bir şartım var ne olur biraz onurlu olun,beni yanlış anlamayın sema benim için ölçü deyil,onun yanlışı kendini bağlar o beni temsil etmiyor.beni ve bizleri temsil eden ak partinin dürüs insanlarıdır isimmi istiyorsun. ZEYNEL BAKICI,ADEM YILMAZ

    1. ERCAN dedi ki:

      ak görüş rumuzlu arkadaşım tatlı su kurnazlığı yapma sende biliyorsun ki efesin yönetimi hükümette ve hükümet efesi sattı. gişeler satıldı, içeriye dükkan mağaza açılsın diye içerisi ihale edildi bir başka kuruma verildi. Bu da demek oluyor ki efesten sorumlu tek kurum hükümettir. Sema hanım bizi temsil etmiyor demişsiniz sizin partinizin ilçe başkanı değil mi kendisi? yoksa yeni bir başkan adayı mı çıkacak içinizden. Zeynel Bakıcı da hiç heveslenmesin daha önceki dönemde birçok arkadaşım ak partiye zeynel bey yüzünden oy verdi ama son yaşanan gelişmelerden sonra hepsi YEMİN etti oy vermeyiz diye

  13. ak görüş dedi ki:

    selçuk chp teşkilatının yipratma politikası başladı.üzgünüm kendilerini yıpratıyorlar,bizede bu lazımdı. yıllarca efesi kullandılar.beyler gibi yaşadılar,bu yetmedi,birde saltanat kurdular.şimdi kalkmışlar yok efeste iş yapamıyoruz.söylediğniz sözler doğru deyil,sizler bir araya gelip birliğinizi ve dirliğinizi oluşturamıyorsunuz,oluşturduğunuz nokta,insanları bir birine düşman etme,aradan sığışma,bunu bu millet bu seçim de, yemi yecek.şayet belediyeyi chp alırsa yapılacak şey salın ipin ucunu bu millet nereye giderse gitsin.insanlar belalarını kendi elleriyle istiyor demektir.bizler bela ve şerlerde yokuz.ALLAH bu zihniyeti islah eylesin AMİN.

    1. cess dedi ki:

      ak görüş adlı be..nsiz kimin maşasısın bilmem ama biz orada ekmegimizin peşindeyiz anladınmı ve onuda söke söke alırız .

  14. MERYEMANA dedi ki:

    bende bir kez daha yukarıdaki yorumcunun sözlerine katılarak eklemek istiyorum. çarşıya çıktıgınız zaman vefa ülgür herkezle kavga ediyor deniyor. evet ediyor biliyoruz. ama kendi çıkarları için etmiyor o kavgayı. selçuk için selçuklular için ediyor. yıllarca ertugrul günay ile efes için kavga etti, yıllardır aziz kocaoğluyla kavga ediyor selçuk için. vefa ülgürün efeste dükkanımı var. çok mu gerek aziz kocaoğluyla selçuklu için kavga etmek. demekki gerekmiş, demek ki kavga bile azmış bazı kazanımlar için. peki biz ne yaptık. akp millet vekilinin, akp ilçe başkanının lafına sözüne inanıp akp ye oy verdik. işte şimdi şapa oturduk. megerse herşey oyunmuş. ben düşünüyorumda vefa ülgür olmasaymış, akp selçukta iktidar olsaymış. o dükkanlar şimdi 4 yıl önce yıkılmış olacakmış. her kez üzerine düşen görevi yapmalı. akp nin nasıl bir parti oldugunu herkez anlatmalı.

  15. Anonim dedi ki:

    selçuklu kardeşlerinin elinden ekmeği alınırken sormak lazım mutlumusunuz ak parti ilçe başkanı, yönetimi ve oy verenler
    hani selçukun çıkarları ne oldu.

  16. AK GÖRÜŞ dedi ki:

    MERYEM ANArumuzlu arkadaşım,vefa beyi tanırım,mücadelesinide bilirim,oda beni iyi bilir.birkaç kişiyi memnun ediyim derken,toplumu cezalandırmasını bana nasıl izah edeceksin.selçukta esnaf ayakta duramıyor,dükkanlar devamlı eldeğiştiriyor,selçuk dile kolay kamil subaşı ve vefa bey olmak üzere yirmi beş yıl zai oldu gitti.yazık deyilmi genç nesil selçukta durmuyor,selçukta,uzun vadeli hiç bir yatırım yapılmadı.şirince köy olarak lanse ediliyor,selçuk ise köyden beter oldu. ercan rumuzlu arkadaş yazdığım yazıyı anlamamışsın söylemek istediğim chp belediye olarak ak partililerin burnundan getiriyor akpartideki sema hanımda bizim kabul etmediğimiz kavgayı başlatıyor.kavganın hizmet anlamında olmasını istiyoruz.bundan dolayı sema hanım beni temsil etmiyor diyorum tabiiki ak parti ilçe başkanıdır.

  17. kartal dedi ki:

    simit,gazoz satcam diye insanların ekmeginle oynuyolar yaa yazıklar olsun size terbiyesizler akp sadece kendi yandaşlarını kalkındırma partisi…

  18. Efesli dedi ki:

    vefa başkanın hakkını yemıyelım kaç sene ugraştı ruhsat vermedı sonunda kendılerı ruhsatını kendılerı aldı bu saatten sonra akp oy veren arkadaşlar iyi düşunsun efese gelip boş vaatler vermesınler herşey ortada herkes akıllı olsun sıyasetle işimiz olmaz bız ekmegımızın peşındeyız ama ekmegımızı elımızden alırlarsa kan çıkar bedelı ne olursa olsun

  19. Aykut fırat dedi ki:

    Vefa baskanımız içerideki mağazaları 2 sene mühürledi cok caba sarfetti ama yasayı değiştirdiler turizm bakanlıgından ruhsatı alındı bişekilde acıldı efes esnafını bitirdi lütfen efes esnafın ekmeğini siyasette yalan dolan boş muhabbet yapmayın efeste üstkapı alt kapı 60 dükkan var toplam 500 aile ekmek yiyor biz efeste kazandığımız parayı selçuk esnafından alışveriş yapıyoruz ama büyük şirketler selçuktan su almıyolar selçukta fabrika yok herkes turizmle geciniyor biz efeste 50bin parca değişik mal satıyoruz herkes kazanaın istiyoruz herkes kendi çıkarını düşünmesin unutmayın ki 500 ailenin hakkı var efesi efes yapan efes esnafıdır yıllarca efesi biz koruduk herşey zincirleme lütfen ekmeğimizi siyasetle karıstırmayın ama buda bi gercek belediye baskanımız bizim için cok direndi Allah razı olsun biz efes esnafı olarak birliğiz ankaralılara bırakmayacak kadarda güclüyüz cesuruz …

  20. Aykut fırat dedi ki:

    Kürşat kardeşim yanımızda oldugun için teşekkür ederiz kardeşim

  21. AK GÖRÜŞMÜŞ dedi ki:

    AK GÖRÜŞLÜ GEREKSİZ. BANA Bİ İZAH EDERMİSİN AKPLİ VE ONURLU OLMAYI. NE ONURUNDAN NE GURURUNDAN BAHSEDİYORSUN SEN YAA. KAMİL VEFA OLMASAYDI SELÇUK DÜNYA MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞMIŞ BİR KENTMİ OLACAKTI. NE YAPACAKTI ZEYNEL EFENDİ KUŞADASI LİMANINDA BÜTÜN GÜN AKŞAMA KADAR PALYANÇO ELBİSESİYLE BEKLEYİP ŞAKRABANLIK YAPIP SELÇUGA TURİST Mİ SOKACAKTIDA ESNAF AYAKTA DURACAKTI. BU GÜN TURİZM BU NOKTAYA GELMİŞ İSE HATIRLATIRIM HÜKÜMET POLİTİKALARI YÜZÜNDEN GELMİŞTİR. AKP NİN TURİZİMLE İLGİLİ BİR TANE POLİTİKASINI BANA ANLATSANA BURDA. TURİZİM İÇİN YAPMIŞ OLDUKLARI TEKŞEY. ÖREN YERLERİ VE MÜZELERİ (YANİ DARPANELERİ) KENDİ YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKEREK ÖZELLEŞTİRMEK. SEN HALA DAHA BUNLARI GÖREMEYİP. HÜKÜMETİ AKP Yİ SAVUNUYORSAN YAZIKLAR OLSUN SANA. KALKMIŞSIN BİDE BURDA ONURDAN BAHSEDİYORSUN. ZEYNEL BAKICI, HALİL DÜZTAŞ, SEMA YEŞİLÇİMEN HATTA VE HATTA PEYGAMBER GİBİ GÖRDÜĞÜNÜZ TAYYİP BİLE GELİP ADAY OLSA YOK ÇARESİ. SELÇUKTAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ SENDE O EKMEKTEN NEMALANAMAZSIN. SELÇUK KİMİN NE OLDUGUNU ÇOK İYİ BİLİYOR. BU ÜLKEDE OKADAR OLUP BİTENDEN SONRA HALA DAHA NASIL PARTİNİN ARKASINDA KOŞABİLİYORSUNUZ GERÇEKTEN ANLAMIYORUM. ŞAHSEN BENİM BİR TÜRK OLARAK KANIM KALDIRMIYOR. OLAN BİTENİ GÖRÜNCEDE İÇİM SIZIM SIZIM SIZLIYOR. YAZIK ETTİNİZ BU CENNET VATANA YAZIK. Bİ DÖNEM DAHA SEN AKP NİN ÇANAGINA SU DÖK. MERAK ETME BİDAHAKİ DÖNEM SENİ BENİDE SATACAKLAR. SEN AKP Lİ OLDUGUN İÇİN BENDEN BİRAZ PAHALIYA GİDERSİN. TEK FARKIMIZ BU OLUR. AMA EN AZINDAN BEN VATANIMA VE KANINI TAŞIDIGIM ATALARIMA İHANET ETMEMİŞ OLURUM. SİZE RAGMEN ” NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE, NE MUTLU BUNU SÖYLEYEBİLENE”

  22. efeslı dedi ki:

    seçim yaklaşıyo gelın efese boş vaatler verınde o masayı sandalyelerı kafanıza geçircem vampirler sizi kan emiciler tutturdunuz bi masal biz halletcez git içerdeki dükkanları kaldırın öyle çıkın karşımıza devran döner elbet b.kla yapılan ç.şle bozulur bunuda unutmayın millet ekmegının peşine düşmüş siz koltuk peşindesınız

  23. damla dedi ki:

    tüm yorumları okudum EFES esnafının sonuna kadar yanındayız bunu acaba ZEYNEL hoca anlayacak kapasite demi soralım hocam sessiz kalma taraf olda görelim bu akp yönetiminin akp nin yanındaysan seninde onlardan farkın yok demektir sosyal demokratım deyip akp nin bayrağını sallayan kişinin sözü nede güvenilmez siz en iyisi okulunuza devam edin akp den aday olup rezil olacağınıza vezir olun sema hanım halil bey osman başterzi adayımız belli niye her zaman semanın osman ın yanında halil var siz yoksunuz zeynel bey akıllı olun akp sema hanım kırallığı bitti selçuk kararını verdi akp olmayacağı kesin çıta MHP ve CHP arasında geçecek