site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Tiyatro Festivali sona erdi

Efes Tiyatro Festivali sona erdi
13.10.2018
A+
A-

Efes Tiyatro Festivali sona erdi. Selçuk’un ilk tiyatro festivalinin son gününde ünlü tiyatro sanatçısı Lale Mansur “İyi Geceler Anne” adlı oyunuyla sanatseverlerin karşısına çıktı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen, Türkiye’nin birçok yerinden tiyatro grupları ve ünlü sanatçıları oyunlar ve söyleşilerle Selçuk’ta ağırlayan Efes Tiyatro Festivali sona erdi. Festivalin son gününde İzmir Pasaport Tiyatrosu oyuncuları tarafından Dilek Şurubu adlı çocuk oyunu sahnelendi. Ünlü isimlerin kariyer hayatlarını anlattığı söyleşilerden sonuncusu Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu’nda düzenlendi. Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Levent Sülün’ün katıldığı söyleşide öğrenciler sinema ve televizyon dünyasına ilişkin sorularını cevapladı. Söyleşinin sonunda Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Levent Sülün’e çiçek ve Artemis Heykeli verdi. Başkan Bakıcı burada yaptığı konuşmada; “Sanatın olduğu yerde saygı olur, sevgi olur, hoşgörü olur” dedi.

Efes Tiyatro Festivali’nin son gününde Efes Tiyatro Salonu’nda Lale Mansur ve Gizem Aldemir’in rol aldığı “İyi Geceler Anne” adlı oyun sahnelendi. Bir anne kız hikayesi olarak öne çıkan oyunda aile ilişkileri ve anne kız ilişkisi etkileyici bir dille seyirciye anlatıldı.

Efes Tiyatro Festivali’nin kapanışını Teoman Kumbaracıbaşı yaptı. Seyircilerin genel olarak sinemadan tanıdığı oyuncu keyifli sohbeti ve şarkılarıyla dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Karacaoğlan, Kaygusuz Abdal gibi halk ozanlarının yanı sıra dünya edebiyatında iz bırakan Pablo Neruda’nın da aralarında bulunduğu dünyaca ünlü şairlerin eserlerini kendine has müziğiyle yorumlayan Teoman Kumbaracıbaşı keyifli sohbetiyle de Selçuklular’ın hafızasında iz bıraktı.

Gecenin sonunda sahneye çıkan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk Belediye Tiyatrosu Genel Yayın Yönetmeni Erol Namdar’a tiyatrodaki 20. Yılı sebebiyle bir plaket hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.