site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Tiyatro Festivali başladı

Efes Tiyatro Festivali başladı
09.10.2018
A+
A-

Selçuk’un ilk tiyatro festivali başladı. Selçuk Belediyesi ve Selçuk Belediye Tiyatrosu’nun birlikte düzenlediği; Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği’nin desteklediği Efes Tiyatro Festivali’nin ilk günü Celsus Kütüphanesi’nde Selçuk Belediye Tiyatrosu Oyuncularının sahnelediği Troyalı Kadınlar oyunu ile son buldu. Festivalin ilk gününde bir konuşma Selçuk’un sanatsever belediye başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bir Belediye Başkanı olarak sanatın ve sanatçının karşısında saygıyla eğiliyorum” dedi.

Efes Tiyatro Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalin ilk gününde tiyatroya emek veren ve ekranlardan tanınan isimler Selçuk’taydı. Efes Tiyatro Festivali İstasyon Meydanı’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde protokol konuşmalarının yanı sıra dans ve pandomim gösterileri de sunuldu. Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediye Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erol Namdar, tiyatro oyuncuları ve birbirinden renkli sanatçılardan oluşan kortej Selçuk sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu.

Ünlü isimlere onur ödülü

Efes Tiyatro Festivali’nin ilk gününde Efes Antik Kenti içerisinde yer alan Celsus Kütüphanesi’nde bir program düzenlendi. Program Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Müzisyenlerinden Selçuk Murat Gezer ile Kamber Karameşe’nin müzik dinletisi ile başladı. Efes Tiyatro Festivali’nin ilk gününe not düşen en heyecan verici anlarından bir tanesi de Hasan Öztürk Onur Ödülleri’nin verildiği an oldu. Tamer Levent, Emin Olcay, Abdullah Şahin, Aliye Uzunatağan, Emin Olcay, Aziz Sarvan, Gülnihal Demir, Bekir Aksoy, Suat Ülhan, Yiğit Dören, Metin Güler’in de aralarında bulunduğu tiyatroya emek veren isimlere onur ödülü verildi.

Tarih bizi en iyi şekilde değerlendirecek

Celsus Kütüphanesi’nde Troyalı Kadınlar oyunu öncesinde bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk’un kültür ve sanat kenti olma yolundaki misyonuna her geçen gün yeni değerler eklendiğini belirterek; “Böylesine değerli bir organizasyonu gerçekleştiren çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sanıyorum tarih bizi iyi bir şekilde değerlendirecektir. Bunun nedeninin bu topraklarda tarih boyunca var olan kültür sanat etkinliklerinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Selçuk’a yakışan bilimdir, kültürdür, eğitimdir, sanattır. Bize yakışan her şeyimizi ortaya koyarak bu güzel insan bu etkinliklere vesile olmaktadır. Selçuk’un tarihinin derinliklerinde bilimi, kültürü, sanatı yaşamış bir kenttir. Ben aramızda bulunan çok değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

İyi ki tiyatro var

Efes Tiyatro Festivali kapsamında Celsus Kütüphanesi’nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmasına “İyi ki tiyatro var” diyerek başlayan Selçuk Belediye Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erol Namdar “ Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Efes Tiyatro Festivali’ne her türlü desteği veren Belediye başkanımıza, belediyemiz kültür ve sosyal işler müdürlüğü çalışanlarına ve bizleri kırmayarak buraya gelen değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Amatör bir ruh ve bitmek bilmeyen bir heyecanla tiyatro yapmak çok güzel” dedi.

Troyalı kadınlar duygulandırdı

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler de yaptığı konuşmada Selçuk’un sanatsever bir belediye başkanı ve halka sahip olduğunu belirterek; “Dört yıl öncesinde Erol da bugünleri düşleyerek konuştuğumuzda her şeyin bu kadar güzel olacağını düşünmemiştik. Belki de orada bir şeyi eksik hesaplamıştım. O da sanat dostu belediye başkanının varlığını. Tüm sanatseverlere teşekkür ederim. Çünkü sanat da birlikteysek güçlüyüz” dedi. Metin Güler yaptığı konuşmadan sonra Erol Namdar’a bir plaket verdi.

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci de Efes Antik Kenti’nin tarihi zenginliğine vurgu yaptığı konuşmasında; “ Dünyada birçok sanatseverin, sanatçının bulunmak istediği bir ortamdayız. Ben bu kentte görev yapmaktan ve bulunmaktan çok mutluyum. Tüm güzide sanatçılarımıza, Selçuk Belediyesi’ne ve bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Selçuk Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından Troyalı Kadınlar adlı oyun sahnelendi. Atina’nın yetiştirdiği büyük trajedi şairlerinden biri olan Euripides’in eseri olan Troyalı Kadınlar adlı oyunda 10 yıl süren Troya Savaşı’nın ardından kentin düşmesiyle kocalarını, çocuklarını, umutlarını kaybeden, esir düşen kadınların acıları ve kaygıları anlatılıyor.

Selçuk Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen Troyalı Kadınlar oyunundan sonra Kaymakam İnci ve Başkan Bakıcı tüm oyuncuları kutlayarak; “ Bu emeğin ve alın terinin karşısında hürmetle eğiliyorum. Bir Belediye Başkanı olarak sanatın ve sanatçının karşısında saygıyla eğiliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.