site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Spor’u büyüten antrenör

Efes Spor’u büyüten antrenör
31.10.2014
A+
A-

selcuk-efes-sporumuz (2)

Selçuk Efes Spor başarılarıyla ve ulaştığı sporcu sayısıyla ilçemizin futboldaki yüz akı haline geldi. Bu düzeye gelen ilçemiz kulübünün en önemli parçası hiç şüphesiz alt yapı antrenörü Orhan Meler. Alt yapıdaki özverili çalışmalarıyla taraflı tarafsız herkesimin takdirini alan Orhan hoca, Selçuklu gençlere adeta kendini adamış durumda. Gece, gündüz demeden; haftanın her günü Selçuk Efes Spor’lu sporcular için emek verirken, sporcularının her şeyiyle yakından ilgileniyor. Selçuk Efes Spor alt yapısında lisanslı 2004 doğumdan 1998 doğuma kadar 120 sporcunun antrenmanlarını, maçlarını, malzemelerini, lisans işlemlerini yıllardır tek başına başarıyla üstlenen genç antrenör, ayrıca sporcularının aileleriyle de sürekli diyalog halinde olup, sporcularının kişilik gelişimleriyle ve okul eğitimi durumlarıyla da yakından ilgileniyor. Yeteneklerini üst düzeye getiren sporcularının profesyonel kulüplere transfer olması için de çeşitli kulüplerle iletişim kurarak onlara profesyonel kulüplerin yolunu açıyor. Bu yolla Selçuk Efes Spor kulübünden birçok oyuncu profesyonel kulüplere transfer oldu. Selçuk Efes Spor’da antrenör olarak altıncı sezonunu geçiren Orhan Meler, yıllardır tüm bu hizmetlerinin yanında maddi anlamda neredeyse hiç bir karşılık göremedi ve bu bizce ilçemizin en büyük ayıplarından biridir.

Görüşlerini aldığımız Selçuk Efes Spor alt yapı antrenörü Orhan Meler ” kendim için çok fazla şey söylemek istemiyorum ama antrenörlüğe başladığım yıl elime Selçuk Efes Spor alt yapı sporcuları olarak 25-30 lisans verilmişti ve ancak iki grupla karşılaşmalara katılabilmiştim. Şuan ulaştığımız nokta ise; U-11,U-12,U-13,U-14,U-15,U-16 ve U-17 olmak üzere, 7 kategoride mücadele edecek lisanslı 120 sporcumuz var. Ayrıca lisanssız çalışmalarımıza katılan 15 Selçuklu çocuğumuz ve federasyon tarafından ligleri düzenlenmeyen 2005 ve 2006 doğumlu 25 çocuğumuzla birlikte 160 çocuğumuzu geleceğe hazırlar duruma geldik. Bu sporcularımızdan oluşan tüm kategorilerimizde, başarılar yakalayacak düzeye gelinmiş olması ile birlikte, sporcularımız tavır, tutum, davranış ve yetenekleriyle örnek gösterilmektedir. Ayrıca amatör takımımız, sadece Selçuklu sporcular ile mücadele ederek 1. amatör ligde şampiyonluğa gidiyor. Bence yaptığımız en büyük iş, hiç bir ligi olmayan 2005-2006 doğumlu çocuklarımıza eğitim vermek.

Bu çocuklarımız ilk resmi müsabakalarına iki yıl futbol eğitimi almış olarak çıkacaklar, gelişimleri daha küçük ve daha doğru olan yaşlarda başlamış olacak. Bu eğitimi Türkiye’de sayılı profesyonel kulüpler yapabilirken, biz küçük ilçemizde yapar durumdayız. Yaptığımız iş ve hizmet Selçuk için gerçekten çok ama çok büyük, hak ettiğimiz ve şuana kadar görmediğimiz değeri bir gün göreceğimize inanarak çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

selcuk-efes-sporumuz (1)

selcuk-efes-sporumuz (3)

selcuk-efes-sporumuz (4)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.