site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efes Selçuk’ta Tabela Devrimi

Efes Selçuk’ta Tabela Devrimi
03.03.2020
A+
A-

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan, 8600 yıllık geçmişe sahip olan Efes Selçuk’ta yönlendirme tabelaları pilot bölgelerde yerini aldı. Ziyaretçiler, yön tabelaları sayesinde artık kentte gitmek istedikleri yere daha kolay ulaşabilecekler. Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis başta olmak üzere Efes Antik Kenti, Ayasuluk Kalesi, St. Jean Bazilikası, İsabey Camii gibi birçok tarihi değerle kapılarını dünyaya açan bir kentte bu tür dokunuşların önemine dikkat çeken Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Yaptığımız her şey kentlimiz ve kentimiz için” dedi.

BU PANO VE YÖN TABELALARI EFES SELÇUK’A YAKIŞTI

Kent merkezinde ve tarihi bölgelerde yön belirleyen tabelalar yenilenmiş görünümü ile dikkat çekiyor. Bazı noktalarda bulunan, ancak birçok eksiği tespit edilen yön tabelaları Efes Selçuk Belediyesi tarafından kente yakışır bir düzenleme ile yerini aldı. Pilot bölge tespiti yapılan yerlerde toplam 6 adet yön tabelası yerleştirilirken, yine kentin tarihi alanlarına yakın bölgelerde bulunan otel, pansiyon ve konaklama gibi yerlerin isimlerini içeren toplam 13 adet pano yerleştirildi.

“HER ŞEY KENTLİMİZ VE KENTİMİZ İÇİN”

Tarihin zenginliklerini barından Efes Selçuk’ta böylesine bir çalışmanın şart olduğunu ve göreve gelir gelmez bu konuda attığı adımlardan birinin de bu çalışma olduğunu belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Her zaman söylediğim gibi biz bu kentte yaşıyorsak bu kente sahip çıkmalıyız. Bunu yaparken de önce çevremize bakmalıyız ve bu tür ufak dokunuşlarla başladık işe. Baktık ki yönlendirme tabelalarımız atıl durumda ve üzerindeki yönlendirme yazıları dahi okunmuyor. Bu kenti yılda milyonlarca kişi ziyaret ediyor ve her şeyden önemlisi bu kent bizim. Belediye olarak kentimize yakışan yön tabelası ve panolarımızı tamamladık ve ilçemizin pilot bölgelerine yerleştirdik. Efes Selçuk‘umuza hayırlı olsun” dedi.

YORUMLAR
  1. Güzin Ülgen dedi ki:

    Çok güzel ve medeni ölçülerde bir çalışma olmuş. Bir de tarihi binaların, kümbetlerin ve camilerin üzerindeki basit ve plastik isim tabelalarının değişmesini sağlayabilseniz keşke…