site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efes Selçuklu Çocuklar Yerli Tohumla Tanışıyor

Efes Selçuklu Çocuklar Yerli Tohumla Tanışıyor
17.02.2020
A+
A-

Efes Selçuk Belediyesi, öğrencileri sağlıklı tarımla, yerli tohumla tanıştırıyor. Sekiz Eylül İlkokulu öğrencileri, Efes Selçuk Belediyesi bünyesinde faaliyete geçecek olan Efes Tarlası Tohum Merkezi ve Toprak Okulu işbirliğiyle Efes Selçuk’a özgü Osmancık (Osmanca) üzümünden çelik aldılar. Köklendirme aşamasından sonra Efes Selçuk ve çevresine özgü bu ürünü okullarında toprakla buluşturmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, Osmancık (Osmanca) üzümünü okullarının bahçesinde köklendikten sonra meyve verdiği döneme kadar gözlemleyecekler.

Efes Selçuk’ta tarım adına yeni bir dönem başlıyor. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in projesi olan Efes Tarlası Tohum Merkezi ve Toprak Okulu, Efes Selçuk’un çocuklarını tarımla, toprakla, yerli tohumla buluşturuyor.

DOĞRU BİR ADIM ATIYORUZ

Sekiz Eylül İlkokulu Müdürü Kazım Meraklı’nın desteği ve okul öğretmeni Zehra Keser’in koordinatörlüğünde yürütülen projeyle yerli tohum kullanmanın bilincini küçük yaşta öğrencilere vermeyi amaçlanıyor. “Yerli Tohumu Yaşat İnsanlık Yaşasın Projesi” kapsamında Efes Selçuk Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile koordinasyon kuran Sekiz Eylül İlkokulu’nun öğrencileri Gökçealan Köyü’ne giderek; köy muhtarı Nazmi Tabak ve Osmancık (Osmanca) Üzümü üreticisi, çiftçi Bekir Harmancıoğlu’nun katkılarıyla bağlardan çelik alarak; okullarının bahçesine diktiler.

Sekiz Eylül İlkokulu’nun girişimiyle Toprak Okulu’nun fiili olarak işlevini gerçekleştirmeye başladığını belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Biz ata tohumlarıyla birlikte daha yaşanabilir, daha sağlıklı, daha doğal bir dünyaya katkı koymak umuduyla yola çıktık. Henüz yolun çok başındayken; Efes Selçuk’un çocuklarının toprakla tanıştığını görmek, üstüne yerli tohumla iç içe olduğu bir projeye destek vermek bizi çok mutlu etmekle birlikte ne kadar doğru ve önemli bir adım attığımızı bize gösterdi” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.