site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes MYO açılamıyor

Efes MYO açılamıyor
05.07.2015
A+
A-

efes-meslek-yuksek-okulu

Bu sene açılacağı açıklanan Dokuz Eylül Üniversitesi Efes MYO’nun açılışı gelecek seneye kaldı.

Mart ayında teslimi yapılması ve hatta Dokuz Eylül Üniversitesine devrinin yapılması gereken bina devredilmediği için Efes Myo bu yılki tercih kitapçıklarına da giremedi. Üniversite bünyesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği, İkram Hizmetleri, Kültürel Miras ve Turizm, İnşaat Teknolojisi, Deniz ve Liman İşletmeciliği ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği olmak üzere toplam 6 bölüm açılması ve 2015-2016 öğretim yılında bu bölümlere öğrenci kabul edilmesi planlanıyordu. Ayrıca geçen yıl müdürü atanmış olan okula bu yıl öğretim görevlileri de alınmıştı. Fakat işe başlayan öğretmenler daha görevli oldukları okulda göreve başlayamadan üniversitenin Selçuk dışında başka fakültelerinde görevlendirilmek zorunda kaldılar. Tüm ekipmanları, idari ve fiziki eksikleri tamamlanan okul sadece idari veya bürokratik bir işlem gecikmesinden dolayı 1 sene daha kaybetti. Bu da Selçuk ekonomisi için ve halkı için ciddi bir darbe daha demek. Bunun sorumlularının acil olarak bulunması ve gerekli müeyyidelerin uygulanması gerekir. Ayrıca başından beri konuya hakim olan “Selçuk Yüksek öğrenimi destekleme derneği” ile “Selçuk Belediyesi” nin olup biteni tüm gerçekliğiyle kamuoyuna açıklaması gerekmektedir.

Efes MYO 2015-2016 öğretim yılı bitene kadar tek bir öğrenci kaydı dahi yapamayacak olan okul 1 yıl daha kapalı kalacak.

Tek kelimeyle FİYASKO…

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Fiyasko gercekten

  2. Anonim dedi ki:

    Ancak, 2019 da Chp Belediyesi açacak okulu….
    Not etsin herkes bunu.

    1. Anonim dedi ki:

      nerden biliyon ya genel baskan yardimcin gibi hdp ye verirseniz oylari nasil kazanacaksiniz.yoksa sende baykal gibi tayyibin saraya gidip el mi aldin bu kadar eminsin

  3. vatandaş dedi ki:

    Açılması yılan hikayesine döndü.Bir zamanlar seçim üstü yüksek okul açılma kağıtları elde dolaşırken şimdi heykel gibi binalar var.Olsun bulunduğu yerin rantını yükseltti.Kimlere yaradı acaba?

  4. partili dedi ki:

    Yüksek okul açılmıyorsa o zaman belediyede yüksek ücretle danışman olarak çalıştırılan üniversite camiasına yakın elemanlar Selçuk belediyesinde çalışmaya devam edecekler mi?