site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Meslek Yüksekokulu’nda 15 Temmuz konferansı

Efes Meslek Yüksekokulu’nda 15 Temmuz konferansı
15.07.2018
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü sebebiyle Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Efes Meslek Yüksekokulu’nda bir konferans düzenlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Merih Birlik, DEÜ Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı, Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Devrim Ertürk ve Öğretim Görevlisi İrfan Yıldız, DEÜ Torbalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celalettin Şimşek, DEÜ Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcıları Tülay Ayarman ve Özkan Aracı, Selçuk Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Emre Albay, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Selçuk İlçe Müftüsü Hasan Kırkan, muhtarlar, belediye meclis üyeleri katıldı.

Duygulu anlar yaşadılar

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta ilk konuşmayı DEÜ Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı yaptı. Deliormanlı yaptığı konuşmada; “15 Temmuz gecesi umutlarımıza, özgürlüklerimize pranga vurulmak istendi. O gece bütün dünya bir milletin ülkesine nasıl sahip çıktığına şahit oldu. Milletimiz o gece ayağa kalkarak; egemenliğine sahip çıktı. Sinsi duvarları yıkıp geçti” dedi. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı’nın konuşmasının ardından izlenen 15 Temmuz Şehitleri konulu video sunumu izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Kara bir leke

Efes Meslek Yüksekokulu’nda 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi üzerine düzenlenen konferansta bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 15 Temmuz’un Türk milletinin her bireyinin hafızasında her zaman canlı kalacağını belirterek sözlerine başladı. “ Allah bir daha bu memlekete böyle menfur, böylesine alçakça durumları yaşatmasın” diyen Başkan Bakıcı; “15 Temmuz 2016 Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kara bir lekedir, yaşanmaması gereken bir gecedir” dedi.

Milletimiz çağrıya kulak verdi

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrının önemine değinen Başkan Bakıcı; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Sayın Cumhurbaşkanımız milleti meydanlara davet ederek; şer odaklarına teslim olunmaması gerektiğini ifade etti. Milletimiz bu çağrıya kulak vererek; meydanlara koştu. Bu millete doğruyu gösterdiğinizde, iyi bir önder olduğunuzda; bu millet size güvendiğinde, inandığında arkanızdan geliyor. Hatta önünüze geçiyor; göğsünü siper ediyor. Bu millet böylesine aziz bir millet. 15 Temmuz gecesi bu aziz millet Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünden güç olarak darbe girişimine göğsünü siper etmiş ve egemenliğin kayıtsız, şartsız kendisinde olduğunu tarihe not düşmüştür. Türk Ulusu cumhuriyete, demokrasiye, gazi meclise sahip çıkmıştır; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmıştır.

Şehitler için Kur’an ı Kerim okundu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle düzenlenen konferansta son konuşmayı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik yaptı. Çelik konuşmasında 15 Temmuz’un Türk milletinde var olan birlik ve beraberlik ruhunu perçinlediğinden söz ederek; “Biz insanlık tarihinin her sayfasında var olma mücadelesini işleyen onurlu bir milletin gururlu evlatlarıyız. Bu yüzden 15 Temmuz gecesi bayrağımızı şer odaklarına karşı göklerde tutmayı başarabildik. O hain terör gecesinde ihanetin karanlık mevziinde saklananlar elinde bayrağı, dilinde duası gönlünde vatan aşkıyla dolu milletimizin gazabına uğramıştır. Bu yolda hakkın rahmetine kavuşanlar, o gün de aziz milletimizin arasından çıkmıştır. O kahramanlar gecesinde Aziz Milletimiz kendi tarihini, kendi kalemiyle yazmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “tek vatan, tek millet, tek devlet ülküsünü anlamsızlaştırmayı ve onun gayretlerini ortadan kaldırmayı hedef alanlar, alacakları cevabı tahmin edemediler. Devletine ve seçilmiş iktidarına sahip çıkan aziz milletimiz saf çelikten yapılmış makinaları ve demirden dövülmüş namluları kağıt parçası halinde yırtıp attı.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerin ruhları için Kur’an ı Kerim Tilaveti okundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.