site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes İçin Şimdi Sıra Bakanlıkta

Efes İçin Şimdi Sıra Bakanlıkta
13.02.2013
A+
A-

efes-unescoDünyaca ünlü Efes’in Unesco Dünya Mirası Listesine girebilmesi için yıllardır çaba harcayan Selçuk Belediyesi Efes ile ilgili tüm planlama çalışmalarını tamamlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletti.  Efes’in Unesco’ya dahil edilmesi için top artık Bakanlık’ta.

Efes’in UNESCO’ya dahil edilmesi için 4 yıldır Selçuk Belediyesi tarafından çok kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Efes’in 1/10000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Efes Koruma Amaçlı İmar planlarını yaptıklarını, Efes Alan Yönetimi için alanında uzman kişiler ve bölge paydaşlarıyla çalıştaylar düzenlediklerini ve bunun sonucunda ileride Efes’te uygulanması gereken planları hazırlayarakKültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim ettiklerini belirtti.

Efes Alan Yönetiminin ilanı konusunda Selçuk Belediyesi ve yerel makamların üzerinde düşen tüm görevleri yerine getirdiklerini dile getiren Başkan Ülgür “ Koruma Amaçlı imar planlarının, haritaların yapılması, çalıştayların düzenlenmesi ve yönetim listesinin belirlenmesinden sonra paydaşlarımız ile birlikte Efes ile ilgili 5 yıl içerisinde yapılması gereken işleri hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığına ilettik. Turizm Bakanlığı 2013 Eylül ayında Unesco’ya müracaat edileceğini ve Efes’in 2014 yılının listesine gireceğini söylemişti. Yalnız yeni bakan bu politikasını devam ettirir mi yoksa irade mi değiştirir bilemem. Tek bildiğim Efes’in UNESCO dünya mirası listesine alınması konusunda belediye bütün görevlerini yerine getirmiştir. Artık top Kültür Bakanlığınındır” dedi. Öte yandan Selçuk Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında Efes Yönetim Alanı Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu’na yeni üyelerin atanması oy birliği ile kabul edildi.

efes

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    sıra bakanlıktasa yapacak bişey yok kökünden satar Allahın izniyle

  2. Erdoğan Arna dedi ki:

    Bu konu önemli iktidar muhalefet birlik olmalı zira ülkemizin kazancı olacak Büyük Şehir de desteklemeli bakanlıkta yeni Bakan bu konularda çok duyarlı Ülkesinin kazanımları için bu konuyu destekler inancındayım.

  3. fahriye dedi ki:

    Sadece laf. bi arpa boyu yol gidemezsiniz sayın başkan. herhalde enaz üç yıldır kale konuşuluyor. onda bile bir hareket yok. bence artık böyle işleri ehillerine bırak…

  4. ayşe dedi ki:

    sanırım o ehil insan senolabilirsin fahriye abla

    1. fahriye dedi ki:

      Elbette. Bu konuda doktora tezim var 🙂