site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efes Gişelerinde Rezaletler Bitmek Bilmiyor

Efes Gişelerinde Rezaletler Bitmek Bilmiyor
20.07.2012
A+
A-

Efes Antik Kenti girişindeki bazı görevlilerin tutumu tepki çekmeye devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerini giriş kontrol yöntemiyle özelleştirmişti. Ne olduysa o özelleştirmeden sonra oldu.

Geçen hafta içinde şehit ve gazi çocuklarına yapılan ayıp ile tekrar gündeme gelen Efes antik kent gişeleri bu seferde bir başka uygulama ile tepkileri çekti.

Saat 18.30 da kapanan Efes girişleri ile birlikte Efes’te görev yapan özel firma yetkililerinin de görev süresi bitiyor. Kapanış saatinden itibaren tüm güvenlik ve Efes’in kontrolü Kültür Bakanlığının personeli olan bekçilere geçiyor.

Dün akşamüstü Efes Alt Kapı da gelişen olayda Kültür Bakanlığı personeli olan görevli gişeleri kapatan özel firmanın çalışanından Özürlülerin ve bebek arabalarının geçmiş olduğu kapının anahtarları istiyor. Normal de her gün saat 18.30 dan sonra açılan o kapı, dün gişelerde duran özel firmanın görevlisinin anahtarı bekçiye vermemesi ile açılmadı.

Fakat işin ilginç yanı o esnada başladı, gişelere bakan özel firmada çalışan Efes sorumlusu Bayan Kültür Bakanlığının personeline Efes bizim ister anahtarı veririz ister vermeyiz tarzında ifadeler kullanarak anahtarı görevliye teslim etmeden evinin yolunu tuttu.

Ve bu olayın sadece beş dakika ardından Efes çıkmak isteyen bir özürlü kapıların kapalı olması dolayısı ile kucaklanarak Efes’ten çıkarılmak zorunda kaldı. Ve bu olaya hem turist hem de rehber isyan etti. Olaydan şikâyetçi olan rehberler ve esnaflar müze yetkililerine olayı şikâyet etti.

Tabi ki bu kadar ile bitmedi olaylar zinciri bu olayın ardından yine Efes’ten çıkmak isteyen ama kapının kapalı olması nedeni ile çıkamayan bebek arabalı ailelerin yardımına esnaf koştu. Normal şartlar altında yan tarafta bulunan kapıdan geçmesi gereken engelli ve bebek araçları gişe görevlisi bayan arkadaşın tutumu yüzünden kucaklanarak Efes’ten dışarı çıkarılmak zorunda kaldı.

Şimdi bizlerde buradan sormak istiyoruz;

Efes bizim istediğimizi yaparız anlayışı ne demek?

Efes birkaç kendini kraldan çok kralcı olanlara mı kaldı?

Vatandaşlara niçin bu kadar zulüm yapıyorsunuz?

İnsanlar mağdur olunca mutlu mu oluyorsunuz?

Bu şekilde davrandınız diye patronlarınızın gözüne hoş gözüküp madalya mı aldınız?

YORUMLAR
  1. kemalinkemali dedi ki:

    Verin oyunuzu daha akp’ye, az bile yapıyorlar. Türk halkını sınıyor bunlar.

  2. pamucak dedi ki:

    BURDA ASIL ÖNEMLİ OLAN KAPICININ CÜRETİ. BU İKTİDARIN KAPICISINDA BÖYLE PERVASIZLIK VARSA İKTİDARDAKİLERİ SİZ DÜŞÜNÜN.

  3. Anonim dedi ki:

    o bortlek gozlu kadın yapıyor bunları..tayyıbın akrabası galıba torpıllı..bır gun bırısı bı koyacakk ..tokatı felegı sasacak….aynı seyı sehıt yakınlarınada yapmıştı ..

  4. bir bilen dedi ki:

    yağmur yağmasa ak partiden bileceksiniz el insaf

    1. Anonim dedi ki:

      arpamı sattı tayyıp sattı gucunemı gıdıyor..dumenın sucularıı

  5. Anonim dedi ki:

    özellesmeden önce yazmıstık tuvaletlere esnafı sokmuyorlar diye bizlere neler yazdılar simdi görün uzaktan bir yakınınız gelse götürün bakalım efese gezmege ……….götürürsünüz bunlar bizim bilhassa selcuklular icin diyorum yapılanlar az bile bir bilen arkadas o özellesmeye baska parti yapmadı sizin dönek kültür bakanınız yaptırdı kapıdakılere gelince hepsi matah olmus orada onlara yakında madalya ile efesin tapusunu verecekler

  6. ESNAF dedi ki:

    yakında bunlar efese istediğini sokacak istemediğini sokmayacak kıraldan daha kralcı oldular

  7. Anonim dedi ki:

    SEKİZ YAŞINDAKİ ÇOCUĞA BİLE ÖĞRENCİ KİMLİĞİ SORUYORLAR YAKINDA BUNLAR ANA KUCAĞINDAKİ ÇOCUĞA BİLE DOĞUM RAPORU SORARLARSA ŞAŞMAM

  8. Anonim dedi ki:

    eeeeeeeeeeee arkadaslar bunu 30 senedır selcugu yoneten solcu zıhnıyetlı olan lara sorun bunlar onların sucu selcuk beledıyesı nıye gırmedı ıyaleye efesı kıralamak ıcın segas ekmek fırını acıncaya kadar efesın ıyalesıne gırseydıde efes selcuklunun olsaydı malısef arkadaslar selcuk efes bızım degıl artık karsıdan bakın ve deyınkı burası bızımdı sattık ısletemedık ıflas ettık

    1. Anonim dedi ki:

      safmısın sen bldr belediye nasıl alcak ihaleyi

  9. kordelya dedi ki:

    verın oylarınızı akp ye.daha elınızden neler gıdecek.

  10. şirin baba dedi ki:

    öğrendiğimiz kadarıyla türkiyedeki başka hiçbir müze ve örenyerinde bu tür garip sıkıntılar yok. anlaşılan bu tamamen uygulamadan kaynaklı rezalet. efes örenyeri gişelerinde yönetici ve sorumlu sıfatıyla gezenler kimlerse sorumlu onlar

  11. Pamucak dedi ki:

    ANONİM DEĞİLMİ Kİ EFES İHALESİNE SEGAŞ NİYE GİRMEDİ DİYORSUN PES VALLAHİ… O ZAMAN BENDE SANA ŞUNU SORARIM NEDEN SELÇUKTA OTURUYORSUN DA BOĞAZDA 50 TRİLYONLUK YALILARDA OTURMUYORSUN…

  12. selçuklu dedi ki:

    arkadaşlar bizler nezaman esnaf olarak birleşe bilirsek parti gözetmeksizin tabi o terbiyesizliği yapan kimse,deşifre edin ve hiçbir şekilde ona kimse hizmet götürmesin ama biz dışardan gelen herkese tapıyoruz tabi biryerleri kalkıyor ondan sonra biz birbirimizin kıymetini öğrenmedikten sonra gelen giden ezer bizi…….

  13. AHMET ÇİPLİ dedi ki:

    ARKADAŞLAR SİZLERİ BİLGİLENDİRMEK AMACIYLA YAZIYORUM Kİ ÖREN YERLERİ GİRİŞ İHALELERİ TOPLU YAPILDI.SEGAŞ’IN VEYA BELEDİYENİN HATTA SELÇUKTAKİ HERHANGİ BİR ŞİRKETİN İHALEYE GİRME ŞANSI YOKTU.BU ÇOK BÜYÜK ÇAPTA BİR İŞ VE BÜYÜK BİR TEZGAH.ŞEHİT ÇOCUKLARININ EFESE SOKULMAMASI İLE İLGİLİ YAZIMDA BUNU BELİRTMEYE ÇALIŞMIŞTIM.LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN VE YAZDIKLARIMA GÜVENİN.AYRICA DİĞER OLAYDA OLDUĞU GİBİ BU SON OLAYIDA ŞİDDETLE KINIYOR VE TEKRAR SORUYORUM ” ŞEHİT ÇOCUKLARININ GİREMEDİĞİ EFES BİZİM Mİ? “

  14. uğur GÜLDİKEN dedi ki:

    şehit çocuğu giremiyorsa efese efes batsın. o kapıyı kilitleyip giden ve insanlara zorluk çıkaran aşağılık gözüme görünmesin.birilerine yalakalık yapmak için bunlar oluyorsa vay bu ülkenin haline. zaten esnaf ordakilere gıcık. akıllı olsunlar sabır taşarsa onları efes bile kurtaramayacak….

  15. Anonim dedi ki:

    anonim senin küçülüğüne inmek lazım. kafana kuş pislese solculardan biliyorsun. valla bizim oralarda buna mart kedisi gibi derler hem s…… sun hem bağırıyorsun. millet saf değil o efesi kim nasıl ve acele ile nasıl verdiğini herkes iyi biliyor. o beğenmediğin belediye başkanı efesi kaptırmamak için bakanla kavga ederken sen nerdeydin. yoksa elinde ampul bayrağıyla mitinglerde mi geziyordun.

  16. Anonim dedi ki:

    Müze idarecileri nerede………..