site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes Antik Limanı Projesi ne oldu?

Efes Antik Limanı Projesi ne oldu?
22.11.2014
A+
A-

kanal-projesi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, AK Parti’nin geçen genel seçimler öncesinde açıkladığı “35 İzmir 35 Proje”lerinden biri olan Efes Antik Limanı Projesi’ni soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Moroğlu, projede son durumun ne olduğuna dair bir bilgi bulunmadığını ifade etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın bu proje ile ilgili olarak, “Bulunan tarihi eserler nedeni ile kazı sürecinin İstanbul’daki benzer bir projede olduğu gibi uzamasından endişe ediyorum” açıklamasının hatırlatıldığı önergede, Moroğlu şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Bu proje yeni bir proje midir? Kim tarafından geliştirilmiştir? Geçmiş yıllarda DPT ve Dünya Bankası hibe kredilerle bu projeye destek olmuş mudur? Kültür Bakanlığı, daha önceden bu projenin onayı için yapılan başvuruya olumsuz yanıt vermiş midir? Proje hangi aşamadadır? Projenin ne zaman hayata geçmesi planlanmaktadır? Projedeki kanal güzergahı nedir? Bu güzergah nasıl belirlenmiştir? Kanal güzergahında yapılan bir kazı var mıdır?”

YORUMLAR
  1. kamil subaşı dedi ki:

    Ben cevaplamak isterdim…

    1. nuri dedi ki:

      Sayın başkan sizin bu konuda ki görüşlerinizi duymak isteriz selçuk halkı olarak

    2. Anonim dedi ki:

      Sayın Subaşı, Zeynel Hoca niye size danışmıyor ? On yıllık başkanlık tecrübeniz yabana atılır cinsten değil. Üstelik sizde eski bir solcu olarak AKP kulvarlarında kulaç attığınıza göre…

  2. Anonim dedi ki:

    hayaldi hayal kaldı

  3. Ali Karapinar dedi ki:

    Dereyi görmeden paçalar sıvanarak inşa ettirilen ve âtıl durumda çürümeye terk edilen 2 geminin hesabını kim verecek? Bu gemilere harcanan para ne kadardır? Kaynağı nedir? Madem ki kanalın açılması yakın gelecekte olası değildir, o halde bu gemilerin başka türlü değerlendirilmesi neden düşünülmez?

    1. anonim dedi ki:

      Pamucaktaki gemilerle antik kanal projesinin ne alakası var . siz vefa başkanla kafayı kırmışsınız. bahane arayıp durmayın iş yapın iş. Hiç olmazsa vefa başkana yaptırmadığınız balıkçı barınağını tamamlayın

      1. sabıkalı dedi ki:

        helal sana kardeş

    2. Anonim dedi ki:

      ÇOK KONUŞAN BOŞ KONUŞAN KARDEŞİM. O GEMİLER VE KANAL İÇERİSİNDE ÖNCE YAPILIP DAHA SONRA SELÇUK AKP TEMSİLCİLERİ TARAFINDAN ŞİKAYET EDİLİP SÖKÜLEN TÜM İSKELE MALZEMELERİ VE DİĞER HARCAMALAR İZMİR KALKINMA AJANSI (İZKA) TARAFINDAN KARŞILANMIŞTIR. Kİ BU PROJE ANTİK KANAL İLE FALAN ALAKASI OLAN BİR PROJE DEĞİLDİ. TATLI SUYUN BULUNDUGU YERDE ANTİK BİR LİMAN OLUŞTURUP AÇIK HAVA MÜZESİ GİBİ GEÇMİŞTEKİ BİR LİMANI GÖRSELLİKLE ANLATACAK BİR PROJEYDİ. SAGOLSUN SAYIN ÜLGÜR PROJEYİ BAŞLATTI VE %60 INA YAKIN BÖLÜMÜNÜ BÜYÜK BİR HIZLA TAMAMLAMIŞTI. AMA HER ZAMANKİ GİBİ SİYASİ EMELLER UGRUNA SELÇUGA YARAYACAK TÜM PROJELERE NASIL VURULDUYSA BU PROJEYEDE BALTA VURULARAK YAPILMIŞ OLANLAR SÖKÜLDÜ. YANİ YUKARIDAKİ HABER İLE SENİN YAPMIŞ OLDUGUN SAÇMA YORUMUN BİR BAGLANTISI YOK. SAYIN ÜLGÜR ANTİK KANALI AÇICAM DEMEDİ.

  4. anonim dedi ki:

    Sadece liman mı? hepsi hayaldi. Selçuk lular hayal satın aldı şimdi bedelini ödeyecek.

    1. AAAAA dedi ki:

      YOK YOK O KADAR DA DEĞİL BAKIN HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİNİ UYGULAMAYA KOYDULAR DOĞRUYA O PROJE KEMALPAŞA BELEDİYE SİNİN BİR ÖNCEKİ CHP Lİ BELEDİYE BAŞKANI RIDVAN KARAKAYALININTI TUH BE ODA CALINTI CIKTI AMA OLSUN HİÇ OLMASSA HAYAL DEĞİL

  5. Anonim dedi ki:

    35 proje 35 yalan. seçimlerin üzerinden 9 ay gibi bir süre geçti. hala çiçegi burnunda başkan GÜLEM ADAM yurt içi ve yurt dışı gezileri, eski dönemden kalma yapıların açılışı, düğündü dernekti başka bir icraat göremedik. şu ana kadar gerçekleştirilen 4 adet sokaktaki taş döşeme işleri bir önceki dönemde ihalesi yapılmış ve bugün hala yapımı devam etmektedir. görüyoruz sokaklarda gezerken plansızlık ve iş bilmezlikten kaynaklanan bi takım aksaklıklar çevremizde hortlamış selçuk sokakları artık neredeyse 20 günde bir sokakta dolaşan süpürgeci görmektedir. diğer yandan personel kaynaklı sorunlar idareciler tarafından görmezden gelinirken, çiçegi burnunda GÜLEN ADAM hiç bir şey umrunda değilmişçesine günlerini çivi çakmadan geçirmeye devam ediyor. Bu gün bakıyoruz yapılan işlerin başında bir önceki dönemin personeli halan durmakta. Sayın GÜLEN ADAM elinizi kolunuzu sallayarak geldiğiniz belediye onu anladık. E be kardeşim 9 ayda bir tane ilerinizi takip edecek bir adam bulamadınızmı. Bu kadarmı kısır bir toplum içinden çıktınız. Hatır ugruna işe aldıgınız adamlar sizi kurtaramaz. 50 yaşında 60 yaşında insanları belediye bünyesine kattınız yüzlerce işsiz genç var sokaklarda gençler dururken daha önceki dönemlerde işlerinden çeşitli usulsüzlükleri oldugu için atılanları ne yapmaya aldınız yine belediyeye, yoksa yeniden usulsüzlükler olsun diyemi. Çıkın bi kahveyede insanlar ne diyor bi dinle. Görüyorduk seçim broşürlerinde atatürk kültür merkezi, kapalı spor salonu , sanat eglence merkezi birde gün sayan telefirik projesi. bu projelerde 35 İZMİR 35 PROJE GİBİ YALAAAAAANNNN VE HAYAL ÜRÜNÜMÜ. Sayın GÜLEN ADAM yıl 2015 e dayandı kalan 4 yıl 1 yılı agustos böcegi gibi geçirdin kalan 4 yıl karınca gibi olmazsan 4 yıl sonunda evi izmire taşı hemen, hatta seçimleride bekleme.

  6. oduncu dedi ki:

    anonim agzına sağlık helal olsun