site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ebru Gibi Farklı Renklerden Oluşmak

Ebru Gibi Farklı Renklerden Oluşmak
19.12.2013
A+
A-

Yolcu1

Değerli üyelerimiz,

Odamızın faaliyetleri açısından yoğun bir ayı daha geride bıraktık. Girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlerimize sertifikalarını verdik; hatta içlerinden iki kişinin işyerlerinin açılışlarını yaptık. Şüphesiz kursu tamamlayanlar, işlerini geliştirmek adına projeler üretirken, KOSGEB’den de maddi destekler alacaklardır. Yeni girişimcilerimiz yaptıkları işlerle Selçuk’un eksiklerini tamamladıkları gibi yanlarında çalıştırdıkları personeller ile de istihdam sağlamış oluyorlar. Girişimciliğe verdiğimiz önemin meyvelerini bu kadar çabuk almak bizleri son derece mutlu etti. Daha nicelerinin işyerlerini açmayı umut ederken,  yeni girişimcilik kursumuzu Ocak 2014 de yapacağımızın müjdesini vermek isterim.

Selçuk Ticaret Odası olarak, Selçuk adına fayda sağlayacak her projenin içerisinde olmaya çalışıyoruz. İzmir Kalkınma Ajansı tarafından mesleki eğitime yönelik çağrı paketi çerçevesinde, METEM ve Selçuk IMKB Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ile birlikte iki proje hazırladık ve İZKA’ ya sunduk. Her iki proje de Selçuk’un eğitim hayatına sağlayacakları faydanın yanında, projeler sonunda yetişecek öğrenciler ile Selçuk ve çevre ilçelerin ara eleman ihtiyacını giderecektir.

Ülkemizin en büyük Turizm Fuarlarından biri olan Travel Turkey Fuarına, üyelerimiz ile birlikte katıldık. Birlikte olmanın gücünü gördük ve başarılı olduk. Bu fuar bizim için örnek niteliğindeydi. Ancak daha büyük fuarlara sadece Selçuk Ticaret Odası üyeleri ile değil, Selçuk’un tüm kurum, oda ve örgütleriyle birlikte katılarak, Selçuk’un turizm pastasından alması gereken haklı payı almasını sağlamalıyız.

Göreve geldiğimiz günden beri söylediğimiz gibi hiçbir siyasi parti ve görüşe daha yakın ya da daha uzak değiliz. Yaklaşan yerel seçimler öncesi, Ticaret Odası’nı siyasi kavgaların içine sokmaya çalışanlara, siyasi veya kişisel menfaatleri gereği kurumlar ve insanlar arasında “sen bizdensin,  o onlardan” diyerek nifak tohumları eken, bölücülük yapmaya çalışanlara, kendi tüzük ve mevzuatlarından haberdar olmadan başka kurumların işlerine karışan, hatta hadlerini aşıp onlara iş öğretmeye çalışanlara, Selçuk’ a toplu iğne başı kadar faydası olmayıp sürekli meyve veren ağacı taşlayanlara seslenmek istiyorum;

Ticaret Odaları Türkiye’nin en katılımcı, en demokratik kitle örgütleridir.  Üyelerimizin, meslek komitelerimizin, meclis üyelerimizin, yönetim kurulu üyelerimizin, yaptıkları işler, sevdikleri müzik, tuttukları takım, siyasi görüşleri birbiriyle aynı değildir. Aynı olması da beklenemez. Zaten asıl zenginliğimiz, birbirimizden farklılığımızdır. Önemli olan, mozaik gibi kırılarak ayrılmak yerine, ebru gibi farklı renklerden oluşmak değil midir?

Koray Yolcu
Yönetim Kurulu Başkanı

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. selcuklu dedi ki:

    sayın yolcu bir önce ki yazınızda siyaseti siz kendiniz yapmıştınız ne oldu da böyle bi yazı yazma gereksinimi duydunuz ?