site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

e-TR Ödülüne Pastalı Kutlama

e-TR Ödülüne Pastalı Kutlama
14.04.2016
A+
A-

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine giren Selçuk, Mobil Belediyecilik Uygulamalarında da birincilik ödülü olarak, farkını bir kez daha gösterdi. Türkiye’nin en prestijli bilişim ödülü olarak kabul edilen ve Türkiye genelinde 420 projenin katıldığı 13. E Türkiye Ödülleri programında küçük ölçekli belediyeler kategorisinde “Mobil Belediyecilik Uygulamalarıyla” birinci olan Selçuk Belediyesi, bu ödülü pasta keserek kutladı. Öncelikle bu projede emeği geçen tüm personeline teşekkür ettiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediyesi olarak Mobil Belediyecilik uygulamalarına yönelik olan bu proje ile çok daha nitelikli hizmetler vereceklerine inandığını kaydetti.

UNESCO kentinde hızlı hizmet

Hizmeti vatandaşın ayağına götürmek amacıyla mobil belediyecilik uygulamalarını başlatan Selçuk Belediyesi, öncelikle vatandaşlar ile anket yaptı. Bu kapsamda 65 yaş üstü vatandaşlar ile engelli ve sağlık sorunu olan vatandaşların belediye hizmetlerine erişmesinde kolaylık sağlamak amacıyla ve yaşanan bu zorluklar nedeniyle vatandaşına en iyi hizmeti ayağına götürerek vermeyi amaçlayan Selçuk Belediyesi, bu konuda düzenlenen yarışmaya katıldı. Selçuk Belediyesi Bilgi İşlem ve Teknoloji Biriminde görev yapan Nurcan Özçelik’in Selçuk Belediyesi adına yaptığı başvuru ile 26 belediyeler arasında ilk üç belediye ile finale kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde TBMM Tören salonunda yapılan Final yarışmasına katılan ve birincilik ödülünü alan Selçuk Belediyesi, UNESCO kenti olduğunu bir kez daha Türkiye ve dünyaya gösterdi.

Esas olan var olanı ileriye taşımaktır

Birincilik ödülünü TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın elinden alan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, bu gururu belediye personeli ile birlikte pasta keserek kutladı. Bu projenin öneminin zaman içerisinde daha iyi anlaşılacağına dikkat çeken Başkan Bakıcı, Mobil Belediyecilik uygulamalarına yönelik yapılan bu proje ile Selçuk belediyesi olarak çok daha nitelikli hizmetler verileceğini kaydetti. Bu proje ile Selçuk Belediyesindeki tüm hizmetlerin halka yansıması ve hızlı bir şekilde gerçekleştirme olanağına kavuşmuş olacağını belirten Başkan Bakıcı, “Esas olan var olanı ileriye taşımaktır. Bunda da baya iyi olduğumuzu düşünüyorum. Gerçekten bütün projelerde var olanı sahiplenip bunu bir adım daha öteye nasıl taşıyabileceğimizin çalışmalarını yapıyoruz. İşte mobil belediyecilik uygulamaları da bunlardan bir tanesidir” diye konuştu.

Tüm işlemleri kendi personelimizle yapıyoruz

Akıllı belediyecilik, akıllı kent otomasyon sistemi ile veri tabanını oluşturduklarını, bu konuda da çalışmalar yapıldığını kaydeden Başkan Bakıcı; “Farklı konularda da e-belediyecilik ve bilişim sektöründen istifade ederek iyi noktalara taşıyacağımız inancı içerisindeyiz. Bu düşünceyi bende oluşturan en önemli husus sizlerin çalışmalarıdır. Sizlerin olaylara yaklaşımınızdır, Kurumu sahiplenmenizdir. Son dönemde bu konuda önemli gelişmeler olduğunu da düşünüyorum. En iyi örneklerinden bir tanesi de bu aldığımız ödül olarak görülebilir” dedi.

Şu anda sahada çalışan personelin olduğunu ve bu konuda Selçuk Belediyesine çok önemli katkı sağladıklarını ifade eden Başkan Bakıcı, daha önceki yıllarda bedel ödenerek yapılan bu hizmetin artık bedel ödenmeden gerçekleştirdiğini kaydetti. Yapılan bu çalışmanın bugünkü rakamının yaklaşık 400 bin TL olduğunu hatırlatan Başkan Bakıcı; “Belediye olarak şu anda hiçbir bedel ödemeden kendi personelimiz ile yapıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde arkadaşlarımızın katkılarıyla Selçuk Belediyesine ciddi bir kazanç sağlanmış oluyor” diye konuştu.

Bu çalışmayla Selçuk kazanacak

Köyden Mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında oturan vatandaş bilgilerinin bilgisayara aktarıldığını kaydeden Başkan Bakıcı; “Kentleşme açısından istenen bilgiler bu şekilde bilgisayara aktarılarak belediyecilikte önemli bir adım atılacaktır. Şu anda köyden mahalleye dönüşen alanlarda arkadaşlarımız bu bilgileri topluyor, bilgisayara aktarıyor. Bu çalışmalarımız artacaktır. Arttıkça da kurum kazanacaktır, halkımız kazanacaktır, Selçuk kazanacaktır. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuk Belediyesinin bu başarısını belediye personeli ile birlikte pasta keserek kutlayan Başkan Bakıcı, nice başarılar edinmek ve nice ödüller kazanmak umuduyla Selçuk’a hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

KUTLAMApastakes

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Müsade edin de olsun belediyede personel çok erken gelen sandalye buluyor.Bunları masa başında okuma yazma bilen herkes yapar.Selçuk boş beşik ile ve yalancı emzik ile uyutuluyor.Yatırım dan vazgeçildi borç yapmayı.Yazık işe girdim diye sevinenlerin hayallerini yıkmayın…

  2. Anonim dedi ki:

    Önce maaşları ödeyin. İşiniz gücünüz pasta kesmek.