site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

“E-SELÇUK 2.0.1.5” projesi tanıtıldı

“E-SELÇUK 2.0.1.5” projesi tanıtıldı
02.04.2015
A+
A-

izkahaber (1)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, bilgi toplumuna dönüşümün kentlerin gelişimi için çok önemli olduğunu söyledi. İZKA destekli, Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri destek programında konuşan Bakıcı, “Bu kadar hızla ilerleyen günümüz dünyasının olmazsa olmazları arasında bulunan internet ağını ilçemizde sağlayacak olmanın bilinciyle hızlı hareket ediyoruz. Sadece kurumsal açıdan değil, bir kentin gelişimi açısından da önemli bir gelişmedir. Birimler arası, toplumlar arası gelişime ve Selçuk’un tanıtıma da katkısı olacak böyle bir projenin hayata geçirilmesinde İZKA’nın desteği bizim için çok önemli. Projenin ilçemizin hem yurt içi hem yurt dışı tanıtımımıza da büyük katkısı olacağını biliyoruz” dedi.

Selçuk Kaymakamlığı’nın proje ortaklığında, İZKA Destekli Bilgi toplumuna dönüşüm ve bilgi iletişim teknolojileri mali destek programı “E-SELÇUK 2.0.1.5” adlı projenin tanıtım toplantısı yapıldı. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcıları Dr. Bülent Cinel, Ali Karakurt, Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Belediye Meclis Üyeleri, proje yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

İletişim ağı

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, projenin Türkiye’nin ve İzmir’in algısını dönüştürecek önemli bir adım olduğunu söyledi. İZKA destekli Bilgi iletişim programının, Selçuk’ta turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği bölgeler göz önüne alındığında kablosuz internet ağı hizmet sağlayıcılarının kullanılmasının belediye hizmetlerine ve bilgiye erişimin büyük ölçüde kolaylaşmasını sağlayacağını kaydetti ve “tüm paydaşlara hayırlı olsun” diye konuştu.

Projenin işleyişi

Proje Koordinatörü Serkan Kırar, geniş kapsamlı İZKA destekli projenin amaçları ve işleyişini anlattı. 2015 yılı Aralık ayında tamamlanması beklenen projenin önceliklerinden bahseden Kırar, “Projede birinci önceliğimiz İzmir’de sağlık, eğitim, ulaşım, kültür, çevre, tarım ve turizm vb. bilgi servislerine elektronik ortamda erişim sağlanması, birbirine entegre ve kesintisiz ulaşabilir hale getirilmesi. İkinci önceliğimiz ise İzmir’in marka değerini artıran akıllı kent uygulamalarının yaygınlaştırılması. Bunun yanında üçüncü önceliğimiz katılımcılık esaslı akıllı yerel yönetim uygulamalarının yaygınlaştırılması, kamu ve yerel yönetim hizmetlerin internet ve mobil teknolojiler üzerinden sunulmasıdır” dedi.

Mali destek sağlanacak

İZKA’nın açmış olduğu Bilgi toplumuna dönüşüm ve bilgi iletişim teknolojileri mali destek programı kapsamında kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve kar amacı güden kuruluşlara verilen mali destekten de bahseden Proje Koordinatörü Serkan Kırar, tanıtım toplantısında proje faaliyetlerini anlattı. Kırar,kablosuz internet ağlarının oluşturulması, E-Devlet, E-İmza, E-Belediye, E-Belge yönetim sistemleri ve uygulamalarının yapılması, mobil uygulamalarının geliştirilmesi, belediye, bilgi ekranları ve mobil uygulamalarının yazılım entegrasyonlarının sağlanması, görünürlük, hazırlık faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve daha birçok faaliyetler konusunda detaylı bilgi verdi.

Tanıtım toplantısında konuşan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, bu projenin UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Aday listesine girmeye bir adım kala Selçuk için hayırlı olması dileklerinde buldu.

izkahaber (4)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. aaaaa dedi ki:

    başlığı görünçe bende selçukda iş alanları yaratılıyor zannettim özür