site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

E Okul Hata

E Okul Hata
31.07.2013
A+
A-

e-okul-ogrenci-kayit-srgulamaDeğişen sistemle birlikte Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 eğitim sistemi adına gerçekleştirdiği okul dönüşümleri büyük ölçüde tamamlandı. Geçilen yeni sistem ile birlikte okullar, ilkokul ve ortaokul olarak ayrıldılar. Eğitimdeki yaş farkının olumsuz etkilerinin önleneceğini ve daha uyumlu bireyler oluşacağı yönündeki adımlarla geçilen bu sistem sonucunda bu sene için öğrencilerin hangi okula kayıt yaptıracakları da belli oldu.

İlkokul 1. sınıfa yeni başlayacak olan minikler ile 4. sınıfı bitirerek 5. sınıfa geçen öğrencilerin hangi okula kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtmek üzere e okul sistemi üzerinden sorgulama ekranı açıldı.

Fakat açılan ekranda sorgulama yaparken sadece eğitim öğretim çağındaki öğrencileri gözönünde bulundurmayarak tüm kayıtları MEBBİS ve adres bilgisi üzerinden dağıtan MEB okul çağı dışına çıkanları da 1. sınıf adayı veya 5. sınıf öğrencisi olarak gösteriyor. Bu durum gülünç ve komik bir durum ortaya çıkarırken, MEB’in böyle bir hata yapması ilginç sonuçlar da ortaya çıkardı.

1. sınıfa yeni başlayacak öğrencisi ile annesini farklı okullara aktaran sonuçlar olduğu gibi, çocuğu 5. sınıfa başlayan velileri de 1. sınıf öğrencisi olarak gösteren sonuçlarda ortaya çıktı 🙂

MEB’in adrese dayalı sistem üzerinden okul kayıt bilgilerini sorgulatırken yaş sınırı koyması sanırım bu sorunun çözümü olacaktır.

Sizler de hangi okula kayıt yaptırmanız gerektiğini öğrenmek için TIKLAYINIZ…

Not :  Yaş farketmez 🙂

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.