site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Düztaş: Selçuk’un Aşını ve İşini Artırmak İçin Geliyoruz

Düztaş: Selçuk’un Aşını ve İşini Artırmak İçin Geliyoruz
08.11.2013
A+
A-

HALİLDUZTAS

Yeni bir Vizyon,
Yeni bir Yönetim,
Yeni bir Selçuk,

Değişim için,
Şimdi Tam Zamanı

Ak Parti Belediye Başkan Adayı İnş. Müh. Halil Düztaş ; Selçuk’un kaderini değiştirmek, Selçuk’un makus talihini yenmek ve Selçuk’un geleceğini kurtarmak için “ŞİMDİ TAM ZAMANI” diyerek çıktığı yolda projelerini, Selçuk’un geleceği hakkında görüşlerini gazetemize aktardı.

Düztaş yaptığı açıklamada;  “Yalnızca Türkiye’nin değil , Dünya’nın incisi olan ilçemiz turizm kentimiz Selçuk şu anki yönetim biçimini hak etmediğini düşünüyorum.  Selçuk halkı ve esnafı yıllardır turizmden yeteri kadar pay alamadığını; tarihi, doğası ve kültürel varlıkları ile ülkemizin göz bebeği olan ilçemiz Selçuk’un maalesef kısır döngü içinde yıllardır gelişemeyen büyük bir köy görünümünde olduğunu ve yanlış ellerdeki yönetimi ile hak etmediği bir şekilde yönetildiğini halkımız gibi üzülerek izlemekteydim.  Bu yüzden inşaat mühendisi kimliğimden doğan teknik bilgime ve belediyecilik deneyimime güvenerek elimi taşın altına sokmaya karar verdim. Zaman değişim zamanıdır. Artık zaman Selçuk’un, Selçuk’lunun geleceğini kurtarma zamanıdır.  Halkımızın işini, aşını arttıracak projelerimiz hazırdır.“ diyen Düztaş Selçuk ile ilgili, Selçuk’un geleceğini kurtaracak projelerini şöyle sıraladı.

Hükümetimizin “35 İzmir 35 Proje” kapsamında 2011 seçimlerinde söz verdiği “Kanal Projesi”

Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılı genel seçimlerinde açıkladığı ve Selçuk’u baştan yaratacak, Selçuk’u cazibe merkezi yapacak olan “KANAL PROJESİ” önümüzdeki beş yıllık dönemde mutlaka hayata geçirilecektir. Belediye olarak proje kapsamında her türlü destek verilecek ve gerekli girişimler yapılarak bu proje ilçemize bizim dönemimizde kazandırılacaktır.  

80’li yıllardan beri hepimizin hayali olan “Meryemana Teleferik Projesi”

80’li yıllarda bazı siyasilerin dillendirdiği ancak bunun sadece sözden ibaret olduğu görülen Efes-Meryemana teleferik projesini biz hayata geçireceğiz ve halkımızın özlemine son vereceğiz. Teleferik projemiz Selçuk turizminin can damarı olacak.  Projemizi ya “yap işlet devret” ya da sponsorlar aracılığı ile gerçekleştireceğiz.

 

Başbakanımız açıkladığı Hızlı Tren Projesi

Bu proje fazla söze gerek yok. Başbakanımızın Kuşadası’nda dediği gibi 2014 yılında hizmete girecek. Hızlı tren ile Selçuk İzmir 25 dakikaya düşecek. Bu proje için Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa fazlası ile yapılacak.

ATA’mıza Saygı Projesi

Köyümüz Çamlık’ta önderimiz Atatürk’ün kaldığı ev viran bir vaziyettedir ve bakımsızlıktan dolayı şuanda yıkılma seviyesine gelmiştir.  Cumhuriyetimizin mimarı önderimiz  Atatürk’ümüzün kaldığı bu eve cüzi bir ödenek bulunamamış ve restore edilememiştir. Atamıza olan gerçek saygımızdan doğan görevimizi yerine getirmek için belediye olarak bu evi restore edip halkımızın ziyaretine açacağız.

Depreme dayanıksız yapıların yenilenmesi projesi

Birinci derece deprem bölgesinde bulunan ilçemizde halkımızın can güvenliği en büyük önceliğimizdir. Bu kapsamda depreme dayanıksız yapılar tespit edilecek ve belediyemiz desteği ile bu yapıların yenilenmesi sağlanacaktır.

İmrenilecek Pamucak sahili projesi

Antalya Lara’dan sonra ülkemizin en uzun plajı olan Pamucak maalesef yaz aylarında tuvaleti dahi olmayan bir halk plajı konumundadır. Öncelikle mevcut  imar sorunlarının çözümü ile başlayacağımız çalışmalarımızda, bakanlığımız ile işbirliği yaparak Pamucak’ı hak ettiği şekilde bir “CAZİBE ve ÇEKİM” merkezi haline getireceğiz. Planlı bir şekilde yapılacak restaurantlar, kafeteryalar, çay bahçeleri, seyir terasları, alışveriş merkezleri ve su sporları tesisleri ile Pamucak sahilini hem  yurtiçi hem yurtdışı turizm “ÇEKİM MERKEZİ” haline getireceğiz.

Kapalı Pazaryeri projesi

Kışın soğuğunu, yazın sıcağını yiyen cefakar halkımızı ve esnafımızı bu dertten kurtaracağız. Mevcut pazaryeri ve garaj alanının olduğu bölümde oluşturacağımız “KAPALI PAZAR YERİ” projemiz kapsamında Kafeteryaları, restoranları, alt katında otopark’ı ile  halkımızın Pazar alışverişi artık cefadan, sefaya dönüşecek.

 Otopark projesi

Hepimizin çilesi olan malum OTOPARK Selçuk halkı ve esnafının en büyük sorunlarının başında geliyor. Bu sorunu ise Kapalı Pazaryeri projemizin altında inşa edeceğimiz binlerce araçlık OTOPARK ile çözeceğiz.

Açık Hava Müzesi ve Selçuk Kalesi’nin Turizme Kazandırılması projeleri

Güzel ilçemiz Selçuk’un her yanı tarih kokmaktadır. Böylesine tarih ile iç içe olan ilçemizi bir açık hava müzesine çevirerek genelde Efes-Meryemana-Şirince üçlüsünde gidip gelen, Selçuk merkeze uğramayan yerli ve yabancı turistlerin Selçuk’un merkezine de gelmesini sağlayıp esnafımızın daha fazla kazanmasını sağlayacağız.  Selçuk’umuzun göz bebeği, Selçuk’a geldiğimizi anlamamızı sağlayan kalemizi de turistik ziyarete açacağız.

Pamucak Oteller Bölgesindeki Turistin Selçuk esnafı ile buluşması,

Pamucak bölgemizde her yıl kalan binlerce turist Selçuk’un merkezine hiç uğramamakta genel olarak zamanlarını Kuşadası’nda geçirmektedirler.  Açık Hava müzesi projesi ile bu turistleri gündüz Selçuk’a çekerken, Selçuk Merkezde oluşturulacak olan turistlerin keyifli vakit geçirmesini sağlayacak kafe, restaurant bölgeleri ve Kapalı Pazar Yeri – Gece Pazarı gibi projeler ile bu bölgedeki turistleri akşam vakitleri de Selçuk’a çekecektir. Ayrıca her akşam kurulacak olan Gece Pazarı projemiz ile hem ilçemizin kültürünü tanıtacağız hem de ev hanımlarımızın kendi el emekleri ve göz nurları ile evlerine katkı sunmasının önünü açacağız.

 Selçuk’a yakışır, yüz akımız olacak “Tam Donanımlı Devlet Hastanesi” projesi

Kısır çekişmelerden uzak, sen yaptın ben yaptım kavgası yapmadan, tam donanımlı, kent insanımızın Selçuk’ta şifa bulacağı, ilçemize yakışır ve yazın yaşadığımız nüfus yoğunluğa cevap verebilecek kapasitede, yüz akımız olacak Devlet Hastanemizi mutlaka halkımızın hizmetine sunacağız.

 Engellilerimiz için ENGELSİZ SELÇUK projesi

Engelleri kaldıracağız. Tüm cadde ve sokaklarımızda yapacağımız düzenlemeler ile engellilerimiz için Selçuk’ta hiçbir engel kalmayacak. Belediyemiz  bünyesinde kuracağımız hizmet birimi ile tüm ihtiyaçları ve sorunlarına ortak olacağız, yerinde hizmet ile yaşamlarına katkı sunarak, yaşamlarını kolaylaştırmak birinci önceliğimiz olacaktır. Belediyemizin tüm etkinlerinde ise öncelikli misafirlerimiz arasında yer alacaklardır.

Üniversiteler kenti Selçuk projesi

Bizden önceki yönetimlerin sıklıkla dile getirdiği ancak yönetim eksiklikleri nedeniyle bir türlü başaramadığı bu projeyi hükümetimizin de desteği ile biz başaracağız. Selçuk’u, üniversiteler kenti haline getireceğiz. Merkezi İzmir’de olan üniversiteler ile yapılacak olan protokollerle bu üniversitelerin bazı bölümlerinin meslek yüksek okul kısımlarını Selçuk’a getireceğiz. Gerektiğinde bu kurumların, arsa ve bina ihtiyacını belediye bütçesinden karşılayarak yüzlerce değil, binlerce öğrencili Üniversiteler kenti Selçuk’u yaratacağız. Üniversiteler, Selçuk’un ekonomisine can verecek, halkın işi ve aşı artacak.

 Hoş Geldin Küçük Hemşehrim projesi

Sosyal ve Kültürel Belediyecilik anlayışı ile haraket edip ilçe sınırları içerisinde bebeği dünyaya gelen hemşehrilerimizin mutluluklarını paylaşmak amacıyla onları ziyaret edip tebrik edecek ve yeni hemşehrilerimizin ilk temel ihtiyaçlarını belediyemizce temin edeceğiz.

Gençlerimize Kuracakları Yuvalarında “DÜĞÜN” hediyesi projesi

Bizler gençlerimizi bir fincan takımı ile yuvalarına uğurlamayacağız.  Her ay ihtiyaç sahibi evlenecek çiflerimizin tamamının ihtiyaçlarının bir kısmını temin edeceğiz ve aralarından kura ile belirleyeceğimiz çiftlerin evini baştan aşağı döşeyeceğiz.  Tabi fincan takımını da unutmadan.

Büyüklerimize saygı projesi

Selçuk Belediyesi Huzur Evine ilave olarak “BAKIM EVİ” kuracağız. Bu merkezimizde oluşturacağımız uzman ekiplerimizin nezaretinde, “Bakıma Muhtaç” yaşlılarımız için “BAKIM EVİ” ni hizmeti sunacağız. Hasta, kendi yaşamanı idame ettiremeyen büyüklerimizin  “ELİ – AYAĞI” olacağız.

İstihdam Merkezi

Gençliğimizin en büyük derdi işsizlik. Bu anlamda belediyemizde oluşturacağımız bir hizmet birimi ile İşçi ve işvereni doğru bir şekilde buluşturarak İstihdam Üretim Merkezi ile gençlerimize iş olanağı sağlayacağız.

 Belediyede  kadrolu ve taşeron statüsü ile çalışan kardeşlerimize iş güvencesi

Şimdiden bazı kesimlerin söylemleri kulaklarımıza geliyor ve spekülasyonlar üretilerek işçi kardeşlerimizin kafalarının karıştırıldığını gözlemliyoruz. 31 Mart sabahı AK Parti İktidarımızın belediye ile buluşması sonrasında kadrolu ve taşeron işçi statüsünde çalışan kardeşlerimizin iş akidleri aynen devam edecektir. Hiçbir işçi kardeşimizi görevlerinden ayırma gibi bir niyetimiz yoktur. Siyasi yapılanma içine asla girmeyeceğiz. 31 mart sabahı herkes aşının ve işinin başında olacaktır bundan hiçbir işçi kardeşimizin şüphesi olmasın. 

 Tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte bir yönetim şekli

Yıllardır ilçemiz sivil toplum kuruluşları arasında yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Bizler he görüş ile barışık, her sivil toplum örgütünün ilçemiz yönetiminde söz sahibi olacağı bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Selçuk için hayata geçirmeyi düşündüğümüz her projeyi sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alarak meclise sunacağız. Bizler çoğulcu yönetimden yanayız.

Yeni Kurulan mahallerimizde “YERİNDE HİZMET” birimleri projesi

Büyükşehir yasası ile oluşacak olan yeni mahallelerimizde,  özellikle köylerimizde kuracağımız hizmet birimleri ile hizmeti halkımızın ayağına götüreceğiz. Oluşturacağımız “YERİNDE HİZMET” birimleri ve ekipleri ile halkımızın kendi mahallelerinde bizlere ulaşmasını kolaylaştıracağız.

Ev hanımlarımızın el emeği göz nurlarının kazanca dönüştürülmesi projesi

Selçuk ekonomisinin can damarı olacak bu projemiz ile hem ev hanımlarımız hem de Selçuklu esnafımızın aşını ve işini arttıracağız. Yaz sezonu boyunca kapalı pazaryeri projemizin büyük bir bölümünde oluşturacağımız komplekste her gece kuracağımız “GECE PAZARI” ile Selçuk esnafı ve ev hanımlarımızın ürettiklerini sunabilecekleri bir ortam oluşturacağız. Yani Selçuk’u sadece gündüz pazarını değil “GECE PAZARI “ ile de cazip hale getireceğiz.

Temiz İçme Suyu ve Yağmur Suyu taşmalarının önlenmesi projeleri

Halkımız yıllardır alt yapı yetersizliğinden dolayı her yağmur yağdığında su taşan yollardan ve evdeki musluklardan temiz içme suyuna ulaşamamaktan yakınmaktadır.  Gerekli altyapı yatırımları ile Selçuk’u temiz içme suyuna kavuşturacağız ve yağmur suyu taşmalarının önüne geçeceğiz.

Küçük Menderes Nehri’nin Temizlenmesi ve Havzasının Islah Edilmesi Projesi

Menderes nehrindeki kirlilik üst seviyededir. Bu kirliliğin giderilmesi ve menderes havzasının ıslah edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak çalışacağız.

Uluslararası Selçuk-Efes Festivali’ni Eski Görkemli Günlerine Döndürme Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte yapacağımız ortak çalışmalar ile birlikte geleneksel  Selçuk-Efes festivallerini eski görkemli günlerine döndüreceğiz.

 Dutlu Yolu güzelleştirme ve Efes-Selçuk tramvay projesi

Dutlu Yol, şuandaki terk edilmiş görüntüsünden uzaklaştıracağız.  Yürüyüş yolunu düzelteceğiz, halkımızın spor yapma imkanı bulabilecekleri mini tesisler yapacağız. Ayrıca Dutlu Yol’un ortasına Efes’e kadar uzanan nostaljik bir tramvay hattı kurarak Efes’i Selçuk ile buluşturacağız.

Halil-duztas-aday (1)

Halil-duztas-aday (2)

Halil-duztas-aday (3)

YORUMLAR
  1. 11yılımgeçti dedi ki:

    11 yıldır akpartıdeyım.düztaş yada osman bey aday olmazsa kimse kusura bakmasın.sosyal demokrat adaya verilcek oy yok bizde.özümüzden ayrılırsak bir hiç oluruz.

  2. Anonim dedi ki:

    seninleyiz halil abi
    -AK GENÇLİK-

  3. Latif dedi ki:

    Halil bey bu işi başarır. Selçuk için en doğru adaydır.

  4. Mehmet Akif Yargeldi dedi ki:

    Sayın Başkan aday adayının projeleri mükemmel derece de iyi bende Latif Beyin söylediği sözü katılıyorum Sayın Halil Bey Selçuk için mükemmel bir adaydır Başarılarınızı diliyorum Allah utandırmasın…

  5. NAZİFE dedi ki:

    HALİL beyi uzaktan tanırdım iyi biri diye duyardım bir gün birinin yardıma çok ama çok yardıma muhtaç bir ailenin aile reisini alıp aspel kader şansımızı denemek için yanına gitmiştik büroda üç beş kişi vardı bizi ayakta karşıladı buyrun dedi biz çekinerek yanına gittik oda anladı bizim çekindiğimizi bizi oturttu sonra oradaki beyler gitti bizimle hiç ummadığımız şekilde lütfen yanlış anlamayın biz şoke olduk ilgisi alakası karşısında ezildik kısacası bize parti gözetmeden insana yapılacak en büyük alakayı gösterip kimsenin çözemediği işimizi orası burası derken inanın bir saat içinde sorunumuzu halletti işimizde benim eşim kanser hastasıydı hasta bakım ücreti raporu olduğu halde kimse yardımcı olamadı sekiz aydır bizi oyaladılar ALLAH bin kere razı olsun HALİL bey bu sorunumuzu çözdüğü için ben ailem vede eşimin dostumun oyu HALİL abiye helal olsun ALLAH tuttuğunu altın etsin bu yolda utandırmasın selçuk halkı iyi düşünsün oyunu ona göre versin

  6. Slçk dedi ki:

    Halil Düztaş gibi dürüst ve sözünün eri birisi lazım bize.

  7. Davut Azimkar dedi ki:

    Sonunda bir aday adayindan yapacaklari ile ilgili bir aciklama duymak memnun edici ancak burada boyle bir aciklama yapilsa hemen sorarlar nezaman yapilacak? maliyet degerlendirmesi yapildimi, maliyetin kaynagi nedir, bunu yapacak deneyimli kadrolariniz varmi, projenin getirisi ne olacak, yani yapmaya degermi. Yani hic kimse bilekleri kessen A veya B partisinin kani akar diye bir yaklasimla sandiga gitmez.

  8. Menderes dedi ki:

    Tüm adaylar hakkında şu şöyle bu böyle diye çok şey duydum. Hakkında bir kişinin bile kötü konuşmadığı tek kişi Halil Düztaş.

  9. Anonim dedi ki:

    Valla projeler güzel. Tabiki hangileri gerçekleşir bilinmez ama adam en azından bir vizyon ortaya koymuş. 15 senedir aynı köy,aynı kasaba,küçük olsun benim olsun anlayışı yok.

  10. Ghost dedi ki:

    Halil abi proje adamıdır. Selçuğa çok büyük katlıları olacaktır. Artık Selçuğun kabuğundan sıyrılması gereklidir.

  11. Anonim dedi ki:

    halil bey başbakanınız 2004 seçimlerinde 35 proje saydı 34’ü hala beklemede. koskaca başbakan türkiye bütçesiyle 35 projenin 34 tanesini yapamadı da. sen 25 bin nüfuslu selçugun geliriyle hangi 35 ten bahsediyorsun onu anlamış değilim. ki zaten saymış oldugun projelerin çogu şu an işlemekte ve bitmeye yakın olan işler. bide çok merak ettim ondan soruyorum bunların aynısını osman başterzide saymıştı. allah aşkına birbirinizin fikirlerinimi çalıyorsunuz. birlikte çalışıyoruz deseniz yalan. sanayiye ayrı ayrı geldiniz anketçilere benin adımı verin diyede ayrı ayrı söylediniz. siz aynı partide birbirinizi kandırıyorsunuz biz selçukluları gene kimbilir ne yaparsınız. onun için kusura bakmayın yemezlerrrrrrrrrrrrrrrr…..

    1. Ghost dedi ki:

      Anonim arkadaş kimsenin proje çaldığı yok. Selçuğun ihtiyaçları belli. Birçok kişinin aynı ihtiyaçları düşünmesi çok normal. Bu bir yarıştır. Aday adayları kendilerini ön plana çıkarmak isteyecektir. Siyaset yapıcan diye kırıcı konuşman , yalancılıkla itham etmen hiç yakışık almıyor. Herkes, her parti kendi çapında Selçuğa hizmet vermek için uğraşıyor. Bu süreçte herkes efendiliğini muhafaza etmelidir. Halk doğru kişiye karar verecektir.

  12. HEDEFE DOĞRU dedi ki:

    HALİL BEYİN SUNMUŞ,OLDUĞU,PROJELERİNİ,TAKTİRLE,KARŞILIYORUM,GERÇEKTEN,SAMİMİ,YERİNE GETİRİLECEK PROJELER, KENDİSİDE,BU İŞİN SAMİMİYETİNE İNANDIĞI İÇİN,KENDİSİNİ,TEPRİK EDİYORUM,KENDİLERİYLE,UZUN ZAMAN DAN BERİ TANIŞTIĞIM İÇİN,KENDİLERİNE İNANIRIM VE GÜVENİRİM,

  13. fikret dedi ki:

    yolun açık olsun sayın abim